Ik vind gnocchi altijd net kleine aardappelkussentjes om op te eten. Zo lekker zacht en heerlijk om te serveren met bijvoorbeeld een lekkere romige saus met champignons en een frisse groene salade. Deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus past perfect op een Meatless Monday!
Romige gnocchi met paddenstoelen maken
Of je nu gaat voor homemade gnocchi of reeds kant-en-klare- gnocchi uit de winkel: dit recept is voor beiden een heerlijke manier om de kleine Italiaanse ‘klontjes’ op tafel te zetten. Je kunt deze romige gnocchi met paddenstoelen en roomsaus als vegetarisch hoofdgerecht serveren, maar het is ook een heerlijk bijgerecht voor meerdere personen. Ik vind het leuk om meerdere grote borden met gerechtjes te serveren als wij een groep vrienden te eten hebben. Een lekker kippetje uit de oven, een grote schaal met gegrilde groente of een salade, en dan dit heerlijke gnocchi gerecht. Grote lepel erbij en opscheppen maar!
Nog meer lekkere recepten met gnocchi
Nu is deze gnocchi met paddenstoelen in roomsaus een verbluffend lekker bijgerecht of zelfs vegetarisch hoofdgerecht te noemen. In plaats van verschillende paddenstoelen kun je ook gewone (kastanje) champignons gebruiken voor dit recept. Maar wij hebben nog veel meer lekkere recepten met gnocchi op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Gnocchi met paprikastoof (V)
- Spruitjesschotel met gnocci (V)
- Halloumi met noten en gnocchi (V)
- ‘Baked Feta’ met gnocchi en tomaten (V)
- Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus (V)
- ‘Pulled Mushrooms’ met gnocchi (V)
Recept: Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus
Gnocchi zijn heerlijke zachte aardappelkussentjes om op te eten. De letterlijke vertaling is ‘klontjes’ in het Italiaans en gnocchi is zo lekker zacht en perfect om te serveren met bijvoorbeeld een lekkere romige saus en champignons. Deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus past perfect op een Meatless Monday want het is vegetarisch.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groenten
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 500 gram gnocchi
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram paddenstoelenmix
- 200 gram (kastanje)champignons
- 1 el fijngehakte Italiaanse kruiden (bijv. oregano, tijm en rozemarijn)
- 75 ml droge witte wijn
- 1 klein blikje canellinibonen (175 gram)
- olijfolie of boter om in te bakken
Voor de roomsaus:
- 200 ml slagroom
- 100 ml water
- 1 el maizena
- ½ (paddenstoelen) bouillonblokje
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
Instructions
- Breng alvast een pannetje water + snufje zout aan de kook voor de gnocchi.
- Pel en snipper de uien en de knoflook. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Spoel de cannelinibonen af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm een braadpan of ruime koekenpan op mediumhoog vuur met een beetje boter of olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en bak in 2 minuten glazig. Voeg vervolgens de paddenstoelen en Italiaanse kruiden toe en bak 3-4 minuten. Schenk vervolgens de witte wijn erbij en bak een extra paar minuten mee om de wijn in te koken.
- Voor de roomsaus roer je vervolgens de maizena los met het water en schenk in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook. Verlaag dan de temperatuur naar middelmatig en laat de paddestoelen 5-6 minuten stoven in de roomsaus.
- Ondertussen kook je de gnocchi beetgaar. Check je verpakking voor juiste bereidingstijd en wijze, bij mij duurde dit slechts 2 minuten. Giet af en laat uitlekken. Voeg daarna de gnocchi met de cannelinibonen toe aan de groenten in de pan. Roer goed door de saus en zet daarna het vuur uit. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en serveer direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus.
Geef een reactie