• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus

Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus

20 februari 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ik vind gnocchi altijd net kleine aardappelkussentjes om op te eten. Zo lekker zacht en heerlijk om te serveren met bijvoorbeeld een lekkere romige saus met champignons en een frisse groene salade. Deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus past perfect op een Meatless Monday!

Romige gnocchi met paddenstoelen maken

Of je nu gaat voor homemade gnocchi of reeds kant-en-klare- gnocchi uit de winkel: dit recept is voor beiden een heerlijke manier om de kleine Italiaanse ‘klontjes’ op tafel te zetten. Je kunt deze romige gnocchi met paddenstoelen en roomsaus als vegetarisch hoofdgerecht serveren, maar het is ook een heerlijk bijgerecht voor meerdere personen. Ik vind het leuk om meerdere grote borden met gerechtjes te serveren als wij een groep vrienden te eten hebben. Een lekker kippetje uit de oven, een grote schaal met gegrilde groente of een salade, en dan dit heerlijke gnocchi gerecht. Grote lepel erbij en opscheppen maar!

recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen
recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen
recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen

Nog meer lekkere recepten met gnocchi

Nu is deze gnocchi met paddenstoelen in roomsaus een verbluffend lekker bijgerecht of zelfs vegetarisch hoofdgerecht te noemen. In plaats van verschillende paddenstoelen kun je ook gewone (kastanje) champignons gebruiken voor dit recept. Maar wij hebben nog veel meer lekkere recepten met gnocchi op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Gnocchi met paprikastoof (V)
  • Spruitjesschotel met gnocci (V)
  • Halloumi met noten en gnocchi (V)
  • ‘Baked Feta’ met gnocchi en tomaten (V)
  • Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus (V)
  • ‘Pulled Mushrooms’ met gnocchi (V)

Print

Recept: Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus

recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gnocchi zijn heerlijke zachte aardappelkussentjes om op te eten. De letterlijke vertaling is ‘klontjes’ in het Italiaans en gnocchi is zo lekker zacht en perfect om te serveren met bijvoorbeeld een lekkere romige saus en champignons. Deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus past perfect op een Meatless Monday want het is vegetarisch. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groenten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram gnocchi
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • 1 el fijngehakte Italiaanse kruiden (bijv. oregano, tijm en rozemarijn)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 klein blikje canellinibonen (175 gram)
  • olijfolie of boter om in te bakken

Voor de roomsaus:

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 1 el maizena
  • ½ (paddenstoelen) bouillonblokje
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas

    Instructions

    1. Breng alvast een pannetje water + snufje zout aan de kook voor de gnocchi.
    2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Spoel de cannelinibonen af met koud water en laat uitlekken.
    3. Verwarm een braadpan of ruime koekenpan op mediumhoog vuur met een beetje boter of olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en bak in 2 minuten glazig. Voeg vervolgens de paddenstoelen en Italiaanse kruiden toe en bak 3-4 minuten. Schenk vervolgens de witte wijn erbij en bak een extra paar minuten mee om de wijn in te koken.
    4. Voor de roomsaus roer je vervolgens de maizena los met het water en schenk in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook. Verlaag dan de temperatuur naar middelmatig en laat de paddestoelen 5-6 minuten stoven in de roomsaus.
    5. Ondertussen kook je de gnocchi beetgaar. Check je verpakking voor juiste bereidingstijd en wijze, bij mij duurde dit slechts 2 minuten. Giet af en laat uitlekken. Voeg daarna de gnocchi met de cannelinibonen toe aan de groenten in de pan. Roer goed door de saus en zet daarna het vuur uit. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en serveer direct. 

    Eet smakelijk!

    Groetjes, Betty

    Heb jij dit recept gemaakt?

    Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

    recept gnocchi met paddenstoelen en roomsaus © bettyskitchen

    BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

    Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gnocchi met paddenstoelen en roomsaus.

    Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, champignons, gnocchi, hoofdgerechten, kidsproof, knoflook, oregano, Parmezaanse kaas, peterselie, recept, ui, vegetarisch

    Over Betina Oostveen

    Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

    Vorig bericht: « Koreaanse Kimchi maken (met verschillende groenten)
    Volgend bericht: Frambozen-Kokos Bliss Balls »

    Lees Interacties

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

    Primaire Sidebar

    profielfoto betty

    Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

    Eet smakelijk alvast!

    Groetjes, Betty

    #PISTACHETREND

    recepten voor Pasen

    Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

    #VEGETARISCH

    vegetarische recepten

    Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

    #GINTONIC

    gin tonic recepten

    Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief

    #BARBECUE

    barbecue recepten

    De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

    #SHOP

    gin tonic recepten

    Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

    #Bakrecepten

    recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

    Alfajores – Koekjes met dulche de leche

    recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

    Croissant Wafel met Pistache Creme

    Meer bakrecepten →

    #Borrelhapjes en #Snacks

    recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

    Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

    recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

    Pissaladière met prei en olijven

    Meer borrelhapjes recepten →

    #Pasta

    recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

    20x recepten met burrata

    recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

    Pasta met vier kazen en tomatensaus

    Meer pasta recepten →

    Footer

    Lets stay in touch!

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

    Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

    Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee