• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Vegan Lente Chowder

Vegan Lente Chowder

5 mei 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Op 5 mei vieren we onze vrijheid! Dit jaar vieren we deze belangrijke dag met een Vrijheidsmaaltijd en dat is een heerlijke vegan Lente Chowder met heel veel Hollandse voorjaars groenten om van te smullen!

#Vrijheidsmaaltijd

Het recept voor deze vegan lente chowder is afkomstig van niemand minder dan Yvette van Boven. Zij maakte deze chowder of soep speciaal voor Bevrijdingsdag 2021, zodat we een lekker recept hebben om vandaag samen te delen en door te geven aan anderen. Er vinden immers geen bevrijdingsfestivals plaats, maar met een portie lekker eten kunnen we vandaag toch mensen, in het klein, met elkaar verbinden. Of je deze groentesoep met kokosmelk nu met familie, buren of vrienden deelt, zolang we vandaag maar samen stil staan bij onze vrijheid.

recept vegan lente chowder soep © bettyskitchen.nl

Wat is een Lente Chowder?

Een ‘chowder’ is een soep of stoofschotel die heel erg romig wordt door het toevoegen van room of melk. Dit recept voor Lente Chowder is dan ook een volromige groentensoep met kokosmelk en heel veel voorjaarsgroenten om van te smullen. De meest bekende chowder ter wereld is wellicht de ‘Clam Chowder’ die je op Fishermans Wharf in San Francisco haalt. Een romige gebonden soep met schelpdieren, geserveerd in een uitgeholde zuurdesembol. Deze vegan lente Chowder van Yvette van boven bevat dan geen vlees of vis maar enkel heel veel Hollandse groenten. De enige aanpassing die ik je zou adviseren is om de soep qua tijd langer door te laten koken voor een romiger geheel. Je kunt hem gerust op een laag vuurtje lekker laten sudderen.

recept vegan lente chowder soep © bettyskitchen.nl

Nog meer voorjaars soep om van te smullen

Nu zijn wij bij Betty’s Kitchen heel erg dol op het maken van soep, want zo kun je lekker veel groenten in een keer binnen krijgen! Naast deze Lente Chowder kun je dit voorjaar van nog veel meer lekkere soepen genieten! Maak bijvoorbeeld eens deze licht gebonden witte aspergesoep klaar! Of ga voor deze (vegan) groene minestronesoep met risotto! Tijdens frisse lentedagen kun je ook heerlijk opwarmen bij deze broccolisoep met brie! En wil je er een lekkere vegan maaltijd van maken, dan zet je ook eens deze Japanse miso soep op het menu! Geniet er heerlijk van!


Print

Recept: Vegan Lente Chowder

recept vegan lente chowder soep © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op 5 mei vieren we onze vrijheid! Dit jaar vieren we deze belangrijke dag met een Vrijheidsmaaltijd en dat is een heerlijke vegan Lente Chowder met heel veel Hollandse voorjaars groenten om van te smullen!

  • Author: naar recept van Yvette van Boven
  • Cook Time: 25 minuten
  • Total Time: 1 hour 25 minutes
  • Yield: 6 – 8 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 ml (of 4 eetlepels) olijfolie
  • 150 gram (ongeveer 1 stuk) prei, in ringen
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 300 gram bloemkoolrijst *
  • 200 gram vastkokende aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gram doperwten
  • 300 gram bladspinazie
  • 150 gram kleine broccoliroosjes
  • 3 bosuien fijngesneden in ringetjes
  • zout & peper

Instructions

  1. Verwarm een grote braadpan of soeppan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe en fruit de prei, knoflook en kerriepoeder gedurende 2-3 minuten. De prei dient glazig en felgroen te zijn.
  2. Roer de bloemkoolrijst en aardappelblokjes erdoor en bak even kort mee in de pan.
  3. Schud het blik kokosmelk even goed door en schenk dit in de pan. Breng aan de kook en giet de bouillon erbij. Laat de soep nu, zonder deksel, 20 minuten zacht koken tot in ieder geval de aardappel makkelijk te verbreken is.
  4. De soep moet nu wat zijn ingedikt door de bloemkoolrijst en aardappelblokjes. Je kunt nu ook de deksel op de pan doen, het vuur verlagen en de lente chowder nog een extra 30 minuten heel zachtjes laten doorkoken. 
  5. Daarna voeg je de doperwten, bladspinazie en de broccoli toe en kook dit 6 minuten mee in de soep.
  6. Roer tot slot de bosui erdoor en breng de chowder op smaak met zout en peper. Serveer direct! Je kunt nog een beetje extra crunch toevoegen aan je soep door deze aan tafel te bestrooien met bijvoorbeeld Indische gebakken uitjes of croutons.

Eet smakelijk!

Notes

Heb je geen bloemkoolrijst? Maak dan een stuk bloemkool van 300 gram schoon en maal deze tot een fijne korrel met behulp van een foodprocessor. Bloemkool die je over hebt kun je tevens ook een lekkere bloemkool pizza van maken!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan lente chowder soep © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan lente Chowder ofwel groentesoep met kokosmelk wilt gaan maken!

Category: Soep Recepten Tags: aardappels, Bevrijdingsdag, bloemkool, bosuien, bouillon, broccoli, doperwten, kerrie, knoflook, kokosmelk, Nederlandse keuken, prei, spinazie, stoofschotel, vegan, voorjaar, Yvette van Boven

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Groene minestrone met risotto
Volgend bericht: Croiffles met Blauwe bessen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee