Print

Recept: Vegan Lente Chowder

Op 5 mei vieren we onze vrijheid! Dit jaar vieren we deze belangrijke dag met een Vrijheidsmaaltijd en dat is een heerlijke vegan Lente Chowder met heel veel Hollandse voorjaars groenten om van te smullen!

Ingredients

Scale
  • 60 ml (of 4 eetlepels) olijfolie
  • 150 gram (ongeveer 1 stuk) prei, in ringen
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 300 gram bloemkoolrijst *
  • 200 gram vastkokende aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gram doperwten
  • 300 gram bladspinazie
  • 150 gram kleine broccoliroosjes
  • 3 bosuien fijngesneden in ringetjes
  • zout & peper

Instructions

  1. Verwarm een grote braadpan of soeppan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe en fruit de prei, knoflook en kerriepoeder gedurende 2-3 minuten. De prei dient glazig en felgroen te zijn.
  2. Roer de bloemkoolrijst en aardappelblokjes erdoor en bak even kort mee in de pan.
  3. Schud het blik kokosmelk even goed door en schenk dit in de pan. Breng aan de kook en giet de bouillon erbij. Laat de soep nu, zonder deksel, 20 minuten zacht koken tot in ieder geval de aardappel makkelijk te verbreken is.
  4. De soep moet nu wat zijn ingedikt door de bloemkoolrijst en aardappelblokjes. Je kunt nu ook de deksel op de pan doen, het vuur verlagen en de lente chowder nog een extra 30 minuten heel zachtjes laten doorkoken. 
  5. Daarna voeg je de doperwten, bladspinazie en de broccoli toe en kook dit 6 minuten mee in de soep.
  6. Roer tot slot de bosui erdoor en breng de chowder op smaak met zout en peper. Serveer direct! Je kunt nog een beetje extra crunch toevoegen aan je soep door deze aan tafel te bestrooien met bijvoorbeeld Indische gebakken uitjes of croutons.

Eet smakelijk!

Notes

Heb je geen bloemkoolrijst? Maak dan een stuk bloemkool van 300 gram schoon en maal deze tot een fijne korrel met behulp van een foodprocessor. Bloemkool die je over hebt kun je tevens ook een lekkere bloemkool pizza van maken!