• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

21 augustus 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat je ook een pizzabodem van bloemkool kunt maken. Deze zogehete bloemkoolpizza is een hit op Pinterest en een glutenvrij en low carbs alternatief op de gewone pizza. Deze bloemkoolpizza beleg je natuurlijk met jouw favoriete toppings en bak je alleen nog even af in de oven. Ik ben benieuwd wat jullie er van gaan vinden!

Een pizza met een bodem van bloemkool? Ja ook ik, had er mijn bedenkingen bij. Op Pinterest is het een ware hit en dus werd het tijd om het zelf eens te proberen. En niet zonder succes, want deze bloemkoolpizza is super lekker. Als het aan mij ligt, eet ik iedere week pizza en dat is natuurlijk niet zo healthy. Deze versie is wel gezond en glutenvrij want de bodem is gemaakt van bloemkool.

zelf bloemkoolpizza maken recept glutenvrij en low carbs betty's kitchen

Zelf bloemkoolpizza maken

Het gegeven is vrij simpel. Je maalt bloemkool fijn en droogt deze tot een vegetarisch meel. En bind deze dan samen met ei en kaas. Okee, hij bakt natuurlijk niet zo stevig en krokant als een echte pizza met bloem, want je mist natuurlijk de gluten van het bloem. Maar je proeft de bloemkool eigenlijk nauwelijks in de bloemkool pizza en dat maakt hem dus een prima low carb en glutenvrije vervanger voor pizzadeeg.

Je bloemkoolpizza beleggen

Lepel bijvoorbeeld een beetje groene pesto of tomatensaus over de gebakken bodem. Verdeel hier vervolgens wat gescheurde stukjes mozzarella overheen, en beleg met jouw favoriete groenten of vlees. Denk bijvoorbeeld aan courgettelinten, plakjes champignons, maar ook stukken (parma) ham of salami. Varieer er gerust op los met deze bloemkoolpizza want lekker wordt hij toch wel!

Print

Bloemkoolpizza maken

zelf bloemkoolpizza maken recept glutenvrij en low carbs betty's kitchen
Print Recipe

Wist je dat je ook een pizzabodem van bloemkool kunt maken. Deze zogehete bloemkoolpizza is een hit op Pinterest en een glutenvrij en low carbs alternatief op de gewone pizza. Deze bloemkoolpizza beleg je natuurlijk met jouw favoriete toppings en bak je alleen nog even af in de oven. Ik ben benieuwd wat jullie er van gaan vinden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram bloemkoolroosjes,
  • 1 groot ei (L),
  • 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden (basilicum en/of oregano etc.)
  • 50 gr geraspte (Parmezaanse) kaas
  • zout & peper.

Extra:

  • Oven met bakplaat,
  • bakpapier,
  • keukenmachine (= Foodprocessor).

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht) en bekleed een bakplaat met een groot stuk bakpapier.
  2. Was de bloemkool en laat uitlekken. Stop de roosjes in de foodprocessor en maal fijn/korrelig. Verdeel over de bakplaat en schuif in de oven. Laat de bloemkool gedurende 20 minuten ‘drogen’  in de oven. Haal daarna de plaat uit de oven en laat afkoelen.  Je kunt dit ‘drogen’  ook in de magnetron doen: Stop de fijngemalen bloemkool in een kommetje en verwarm 5 minuten op vol vermogen. Laat vervolgens ook een beetje afkoelen.
  3. Nu komt een belangrijke stap: stop de bloemkool nu in een schone theedoek of kaasdoek, vouw de punten samen en wring het bloemkoolmeel heel goed uit. Je wilt dit echt zo droog mogelijk hebben!zelf bloemkoolpizza maken recept glutenvrij en low carbs betty's kitchen
  4. Stop in een kom, voeg het ei, kruiden, parmezaanse kaas, peper en zout toe en kneed met de hand goed door. Spreid dit mengsel egaal uit op de bakplaat, in de vorm van een pizza met diameter van 20-25 cm. Stop in de oven en bak 15 minuten af in de oven, of totdat de bovenkant van je bloemkoolpizza mooi gestold en goudbruin is.
  5. Haal de plaat uit de oven en verdeel hier je toppings overheen. Begin met pesto of tomatensaus, dan stukjes mozzarella en daarna pas je overige groenten of vleeswaren. En vergeet natuurlijk niet een beetje extra basilicum of oregano niet. Bak vervolgens de bloemkoolpizza nog een extra 15 minuten af in de oven. Eventueel beleggen met (rucola)sla doe je ook daarna pas.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

zelf bloemkoolpizza maken recept glutenvrij en low carbs betty's kitchen

(Bron foto’s: Bloemkoolpizza 1, 2, 3)

Category: Pizza Recepten Tags: basilicum, bloemkool, eieren, Glutenvrij, Italiaanse keuken, Low Carb, mozzarella, Parmezaanse kaas, tomaten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Quesadillas met chorizo
Volgend bericht: Chocolade Crème brûlée met rode peper »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in