Recepten met vis blinken vaak uit door hun eenvoud! Zo ook dit eenvoudige recept voor zalm met pesto uit de oven! En het mooie is dat je dit gerecht in een mum van tijd op tafel zet! Voor zowel een doordeweekse dag als de feestdagen geschikt zeg maar 🙂
Zalige zalm met pesto maken
Ik heb een haat/liefde verhouding als het op vis neerkomt. Als kind at ik het gewoonweg niet. Ik vond het gewoon niet lekker. Maar omdat vis eten zo gezond voor je is, ben ik het de afgelopen jaren steeds vaker gaan proberen. Zowel thuis als in restaurants en kwam ik er achter dat ik sommige vissoorten toch wel heel lekker vind. Neem bijvoorbeeld zachtgegaarde zalm met pesto uit de oven. Dat is gewoonweg zalig! Wij hebben er ook ontzettend van gesmuld tijdens ons Annabel Langbein eetfeestje. Vooral de combinatie met pesto gaf een geweldige smaak aan de vis. Deze zalm met pesto is een blijvertje, en het mooie is, je kunt dit recept op meerdere vissoorten toepassen!
Nog meer lekkere recepten met zalm
Gelukkig is deze dame door de jaren heen heel wat vis recepten wezen uitproberen en de recepten met zalm zijn zeker favoriet! Niet alleen deze zalm met pesto uit de oven maar ook deze gepofte zoete aardappel met asperges en gerookte zalm? Erg lekker en kleurrijk voor op je bordje! Maar deze in boter gegaarde zalm met orzo en spinazie is ook een aanrader! Wist je dat zalm en kaas ook heel goed samen gaan? Maak bijvoorbeeld eens deze pasta met zalm en boursin! En wat dacht je van een overheerlijke homemade zalmburger met avocado! Oeh la la, ja zalm is zeker om van te genieten!
Recept: Zalm met pesto (uit de oven)
Dit is een heel makkelijk recept voor vis uit de oven. Zalm is niet alleen super gezond maar ook heel snel te bereiden! Smeer de zalmmoten in met pesto en serveer met geroosterde tomaten.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 6 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vis
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 6 zalmmoten* van 150 gram elk, zonder vel, van het dikke stuk gesneden *
- 6 eetlepels basilicum pesto
- 3 eetlepels kappertjes
- takje trostomaatjes
- schil van 1 citroen, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- versgemalen peper & zout
(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)
Instructions
- Verhit de oven voor op 220 graden / 200 hete lucht. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie.
- Leg de zalmmoten naast elkaar in de ovenschaal en besmeer elke moot met 1 eetlepel basilicum pesto.
- Strooi er vervolgens de kappertjes en citroenschillen over heen. Breng de zalm op smaak met peper & zout.
- Leg het takje trostomaatjes bovenop en besmeer deze eventueel ook met een beetje extra pesto.
- Besprenkel vervolgens het geheel met 1 eetlepel olijfolie en schuif de schaal in de oven tot ze gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten). Serveer direct.
Eet smakelijk!
Notes
Voor dit recept kocht ik 2 (kleine) zalmstaarten en sneed hier zelf 2x 3 mooie rechte zalmmoten uit. Twee dunnere uiteindes kun je eventeel ook op elkaar stapelen tot 1 moot. Zo krijgt iedereen toch nog evenveel op zijnhaar bordje.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zalm met pesto uit de oven wilt gaan maken!
Jolanda Bruin
Het is een heerlijk recept, maar de zalm moest bij ons even langer in de oven omdat het nog niet gaar was. Voor de rest hebben we heerlijk gesmuld.
Anke M
Heel veel dank voor dit verrukkelijke recept. Bij mij gaat deze zalmschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.