Begin de dag met een voedzaam ontbijt! Deze glutenvrije poffertjes met banaan zijn een ware traktatie. Je maakt eenvoudig beslag voor poffertjes met banaan en kunt zo de melk, suiker en een deel van de bloem achterwege laten! Wedden dat jij hier ook van zult smullen?!
Poffertjes bakken met banaan
Mijn dochter is dol op het weekend, want dat is de tijd van de week dat deze mama heerlijk de tijd neemt om een weekend ontbijtje te maken. Denk aan pancakes of wafels. Maar deze poffertjes met banaan zijn ook grote favoriet! Niet alleen krijgen wij zo lekker veel fruit binnen, maar het is ook nog eens een heel gezond en verantwoordt recept. Gebruik je een glutenvrije meel zoals amandel, quinoa of boekweitmeel dan wordt het recept glutenvrij en past zelfs in een low carb dieet (v.a. fase 3).
Nog meer gezonde ontbijtjes met banaan
Bananen passen perfect in gezonde ontbijtjes. Ze maken suiker overbodig en geven een heerlijke smeuige structuur. Probeer ook eens dit Havermouttaartje met banaan uit de oven. Ga voor een heerlijke bowl Salted Caramel havermoutpap of maak een lekkere batch chocolate chip ontbijtmuffins met banaan. Of wat dacht je van dit kleurrijke bananasplit ontbijt met yogurt en fruit? Lekker genieten op de vroege ochtend dus!
Kookvideo: Poffertjes met banaan
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Poffertjes met banaan
Begin de dag met een voedzaam ontbijt! Deze glutenvrije poffertjes met banaan zijn een ware traktatie. Je maakt eenvoudig beslag voor poffertjes met banaan en kunt zo de melk, suiker en een deel van de bloem achterwege laten!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 3–4 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 2 bananen,
- snufje zout,
- 4 eieren,
- 4 eetlepels (glutenvrije) bloem, (zoals boekweit- of quinoameel,)
- 1 theelepel bakpoeder,
- snufje kaneel,
- roomboter of kokosolie voor het bakken.
Instructions
- Gebruik een blender, foodprocessor of staafmixer om het beslag te maken.
- Pel de bananen en pureer deze met het zout en de eieren glad. Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en mix tot een egaal beslag. Laat minstens 10 minuten rusten.
- Ondertussen kun je de poffertjes plaat vast voorverwarmen. Zet het vuur niet te hoog want dan heb je kans dat de poffertjes zullen verbranden. Kwast daarna de plaat goed in met boter of kokosolie.
- Giet of lepel beetjes poffertjes beslag in de holtes. Zorg dat ze niet overvol gevuld zijn want ze ‘poffen’ nog een beetje op. Er zullen bubbeltjes verschijnen en zodra de bovenkant gestold is draai je de bananen poffertjes om. Dit gaat het beste met behulp van (twee) vork(en).
- Serveer de poffertjes met banaan, eventueel wat stroop, poedersuiker of lekker met nog meer fruit. Uiteraard direct opeten!
Groetjes, Betty
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de bananen poffertjes wilt maken!
Geef een reactie