• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Salted Caramel Havermoutpap

Salted Caramel Havermoutpap

29 april 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Zoals jullie weten kan ik geen genoegen krijgen van havermout recepten. En er staat dan ook dikwijls een overheerlijke pap van havermout op het ontbijtmenu. Deze Salted caramel havermoutpap is onze nieuwste verslaving.

Pap van havermout met banaan

Het favoriete ontbijt van mijn dochter is toch wel havermoutpap met meegekookte plakjes banaan. Maar omdat ik dit anders gerust 5x per week eet met haar, besloot ik om een twist aan mijn standaard pap van havermout met banaan te geven. Dadels gebruik ik wel vaker als zoetmiddel in recepten en kook deze dan ook mee tijdens het bereiden van deze salted caramel havermoutpap. Met een flinke snuf zou erbij krijg je zo een mooie uitgebalanceerde smaak. En die banaan, die bak ik apart in een pannetje en laat hem lekker karameliseren in kokosolie en kokosbloesemsuiker. Dit recept voor salted caramel havermoutpap is er eentje die ook vaker op het menu gaat willen zetten!

recept salted caramel havermout pap met banaan

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Nog meer lekkere havermoutpap ontbijtjes

Ben je helemaal fan geworden van deze salted caramel havermoutpap met banaan? Dan hebben we natuurlijk nog veel meel lekkers in petto voor je! Zo maak je bijvoorbeeld deze carrotcake havermoutpap met wortel en rozijnen of maak eens appeltaart havermoutpap ter variatie. Ga voor lekker veel antioxidanten in bosvruchten en maak deze rood fruit havermoutpap. Maar deze havermoutpap met pindakaas en chocolade is ook een aanrader! Dat wordt lekker genieten van nog meer havermoutpap ontbijtjes.


Print

Recept: Salted Caramel Havermoutpap

recept salted caramel havermout pap met banaan
Print Recipe

Havermout is een altijd een goed ontbijt! Deze salted caramel havermoutpap zoet je met dadels en gekarameliseerde banaan. Gezond genieten dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gram havermout,
  • 6 medjool dadels, fijngehakt,
  • 250 ml gekookt water,
  • 250 ml plantaardige melk,
  • flinke snuf zout,
  • optioneel: een eetlepel agavesiroop, honing of maple syrup 
  • 1 banaan,
  • 1 theelepel kokosolie,
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker,

 

Toppings:

  • 1 eetlepel pindakaas of amandelboter,
  • paar chocolade chips,
  • walnoten of pecannoten,
  • gepofte quinoa etc.

Instructions

  1. Stop de havermout en fijngehakte dadels in een pannetje en overgiet met het gekookte water. Laat 10 minuten wellen.
  2. Schenk de plantaardige melk erbij en breng de havermout aan de kook en gedurende 5 minuten (fijne havermout) of 10 minuten (grove havermout). 
  3. Ondertussen halveer je de banaan. Verwarm de kokosolie in een kleine koekenpan en strooi de helft van de kokosbloesemsuiker in de pan. leg hier de banaan in, met e snijkant omlaag en bestrooi vervolgens met de rest van de kokosbloesemsuiker. Laat de banaan in een paar minuten op zacht vuur karameliseren en draai voorzichtig om. Zet daarna het vuur uit.
  4. Breng tot slot de havermoutpap op smaak met een flinke snuf zout en eventueel de siroop of honing. Proef even goed of de ontbijtpap op smaak is en verdeel over twee kommen.
  5. Top de salted caramel havermoutpap af met de banaan, en verdeel hier overige toppings overheen. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: havermout, havermoutpap, ontbijt, vegan, karamel, dadels,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept salted caramel havermout pap met banaan

Category: Ontbijt Recepten Tags: bananen, chocolade, dadels, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, notenpasta, pindakaas, Quinoa

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezond Koningsdag Ontbijt (video)
Volgend bericht: Chili con Carne (uit de slowcooker) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee