Voor vandaag maakte ik dit vegetarische gerecht van taco’s met geroosterde bloemkool, tahin, avocado en zwarte bonen. Heel gezond dus met al die groenten erin verwerkt en ideaal voor de Meatless Mondays!
Vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool
Ik vind het een heerlijke combinatie: Mexico meets Midden-Oosten zeg maar. En het is juist die fusie uit twee wereldkeukens die dit gerecht zo interessant maakt. Taco’s zijn namelijk veel te lekker om alleen maar te vullen met gehakt en tomatensaus en er zijn gelukkig tal van vegetarische opties te bedenken. Deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool is een leuk alternatief voor de Meatless Monday, of niet? Voedzaam en gezond zijn ze in ieder geval zeker!
Heb je deze al in huis?
Nog meer vegetarisch gerechten
Zoek je meer inspiratie in de Midden-Oosterse keuken, die overigens heel erg geschikt is voor vegetarische gerechten? Niet alleen deze taco’s met geroosterde bloemkool blijken een perfect huwelijk. Maar eerder plaatste ik op Betty’s Kitchen bijvoorbeeld deze recepten voor Libanese pizza met gegrilde groenten, maar ook een Couscous met koriander en tahin-tomatensaus en deze Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn ook een aanrader! Check ook dit recept voor vegetarische taco’s met zoete aardappel!
Recept: Taco’s met geroosterde bloemkool en tahin
Deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool en tahin zijn heel gezond met al die groenten erin verwerkt! Je topt ze ook af met plakjes avocado en zwarte bonen voor lekker veel vezels, vetten en proteine.
- Cook Time: 40 min.
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Midden-Oosterse keuken
Ingredients
- Een halve bloemkool
- 1 rijpe avocado
- 100 gram zwarte bonen (uit blik)
- 1 rode ui
- Een halve limoen
- 4 taco-schelpen
- 2 el. za’atar
- 4 el. tahin
- 3 el. halfvolle yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 tak verse krulpeterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de (halve) bloemkool, verwijder de stronk en snij de rozen in dunne plakjes. Leg een stuk bakpapier op het ovenrooster. Verdeel de bloemkool en zwarte bonen hierop. Hou de groenten wel apart, want de bonen hebben een kortere grilltijd.
- Meng de za’atar met 4 el. olijfolie, peper en zout. Giet dit over de bloemkool en bonen. Plaats het rooster in het midden van de oven. De bonen rooster je in 15 minuten gaar, de bloemkool in 25-30 minuten.
- Bereid de taco-schelpen volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Vervolgens snij je de avocado in plakjes. Knip de peterselie alvast.
- Het teentje knoflook snij je heel fijn. Meng de tahin met de yoghurt, 1 el. olijfolie, de knoflook en peper en zout naar eigen smaak.
- Zodra de bonen, bloemkool en taco-schelpen gaar zijn, kun je de taco’s vullen. Schep de tahin-saus in de schelp en vul vervolgens met de ui, avocado, bloemkool, bonen en peterselie. Serveer met wat dunne plakjes limoen, die kun je eroverheen sprenkelen.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze taco’s met geroosterde bloemkool wilt gaan maken!
Geef een reactie