Deze dame houd wel van een gezond en smakelijk ontbijtje. En dit pindaas taartje met appel is mijn nieuwste verslaving! En eigenlijk zo makkelijk te maken dat ik een kookvideo maakte om dit te laten zien.
Glutenvrij pindakaas taartje met appel uit de oven
Op deze site kom je al heel wat glutenvrije recepten tegen. Geboren uit een noodzaak, omdat ik zelf een glutensensisitviteit bleek te hebben. Maar inmiddels is het ook een reeks met gezonde recepten voor bijvoorbeeld ontbijt, lunch of diner. Van glutenvrije havermouttaartjes, tot smoothiebowls en ook deze glutenvrije pindakaas taart met appel.
Glutenvrije ontbijttaart met pindakaas
Ik volg zelf ook al een poosje de blog volledig glutenvrije blog OhMyPie.nl van Marike Bol. Niet alleen een ontzettend leuke dame, maar zij maakt namelijk overheerlijke kleurrijke en glutenvrije taarten (en meer hoor!) en daar haal ik ook inspiratie uit. De inspiratie voor deze glutenvrije ontbijttaart met pindakaas komt dan ook daar vandaan, en na hem een paar keer zelf gemaakt te hebben heb ik het recept een beetje aangepast naar eigen wens en voegde o.a. een appel toe voor nog meer bite en smaak. Proef hem gerust, want je zou nooit gedacht hebben dat pindakaas zo’n essentieel en lekker onderdeel van je glutenvrije ontbijt zou kunnen worden!
Kookvideo: Pindakaas Ontbijttaart met appel
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: Pindakaas taartje met appel
Dit overheerlijke ontbijttaartje met pindakaas is glutenvrij! Je draait dit pindakaas taartje met appel in een paar minuten in elkaar en kunt zo heerlijk genieten van een eiwitrijk ontbijtje met noten en fruit!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 40 gr notenpasta of pindakaas (zo puur mogelijk)
- 2 el zero carb syrup, bijv. Walden Farms of Good Good
- 1 ei
- 50 gr soja yogurt *
- 1 el amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 0.5 tl (wijnsteen)bakpoeder
- 0.5 appel **
- 3 walnoten
Extra:
- kleine, hoge springvorm, met doorsnede 10-12 cm
- bakpapier
- bakspray
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet het vormpje in met bakspray of een beetje kokosolie. Vouw het bakpapier er omheen. Dit is een soort opvangbakje en voorkomt dat er eventuele vulling de oven in drupt.
- Roer alle ingredienten, met uitzondering van de appel en walnoten, los in een kom. Zorg ervoor dat met name de pindakaas helemaal klontvrij is.
- Verwijder het klokhuis en snijd de halve appel in dunne plakjes. Breek een paar walnoten in stukjes.
- Giet het pindakaasmengsel in de bakvorm en beleg deze met de plakjes appel en noten. Schuif het glutenvrije pindakaas taartje in de oven en bak deze gedurende 20 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten in de vorm koelen alvorens je gaat aanvallen!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
*Variatietip: Je kunt de soja yoghurt ook vervangen door 50 gram geprakte banaan of appelmoes.
** de appel kun je eventueel ook achterwege laten, zeker bij een ketogeen dieet is zo min mogelijk fruit wenselijk.
Nutrition
- Serving Size: 1 taartje (met appel)
- Calories: 471
- Sodium: 284 mg
- Fat: 35.32 g
- Carbohydrates: 17,57 g
- Fiber: 6,1 g
- Protein: 19,77 g
- Cholesterol: 186 mg
lola kuiper
Hoi! Wat zijn de precieze voedingswaarde van dit heerlijke taartje?
Betina Oostveen
Hi Lola, de waardes staan inmiddels ingevuld in de receptenkaart. Geniet van het recept!
Monique Huisman
Zou je deze ook in de magnetron klaar kunnen maken?
Betina Oostveen
Hi monique,
dat heb ik nog niet geprobeerd, dus hoor graag of het gelukt is?!
Misschien wel handig om het beslag dan over 2-3 theekoppen te verdelen, want het kan een beetje uit de pan rijzen.
groetjes, betty