Print

Recept: Pindakaas taartje met appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit overheerlijke ontbijttaartje met pindakaas is glutenvrij! Je draait dit pindakaas taartje met appel in een paar minuten in elkaar en kunt zo heerlijk genieten van een eiwitrijk ontbijtje met noten en fruit!

  • Author: Afgeleid van Ohmypie.nl
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr notenpasta of pindakaas (zo puur mogelijk)
  • 2 el zero carb syrup, bijv. Walden Farms of Good Good
  • 1 ei
  • 50 gr soja yogurt *
  • 1 el amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 0.5 appel **
  • 3 walnoten

Extra:

  • kleine, hoge springvorm, met doorsnede 10-12 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet het vormpje in met bakspray of een beetje kokosolie. Vouw het bakpapier er omheen. Dit is een soort opvangbakje en voorkomt dat er eventuele vulling de oven in drupt.
  2. Roer alle ingredienten, met uitzondering van de appel en walnoten, los in een kom. Zorg ervoor dat met name de pindakaas helemaal klontvrij is.
  3. Verwijder het klokhuis en snijd de halve appel in dunne plakjes. Breek een paar walnoten in stukjes.
  4. Giet het pindakaasmengsel in de bakvorm en beleg deze met de plakjes appel en noten. Schuif het glutenvrije pindakaas taartje in de oven en bak deze gedurende 20 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten in de vorm koelen alvorens je gaat aanvallen!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Variatietip: Je kunt de soja yoghurt ook vervangen door 50 gram geprakte banaan of appelmoes.

** de appel kun je eventueel ook achterwege laten, zeker bij een ketogeen dieet is zo min mogelijk fruit wenselijk.

Nutrition