Deze lasagna met aubergine en worst is een overheerlijke ovenschotel! Boordevol groenten en met smaakvolle stukjes worst blijkt toch weer dat die Italiaanse keuken gesierd wordt door zijn eenvoud.
Lasagne met aubergine maken
Pasta met stukjes worst is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar wist je dat worst ook heerlijk is in een ovenschotel zoals deze lasagna met aubergine? Het vlees is namelijk al heerlijk gekruid en een alternatief op bijvoorbeeld gehakt. En wil je liever een lasagna met aubergine maar dan zonder pasta vellen maken? Neem dan ook eens een kijkje bij deze klassieker uit de italiaanse keuken genaamd Melanzane alla Parmigiana.
Nog meer lekkere pasta recepten
Recepten met pasta zijn natuurlijk favoriet van velen en wij hebben een aantal bijzondere recepten op deze site staan. Naast deze lasagna met aubergine en worst kun je bijvoorbeeld ook genieten van een pasta-taart met aubergine en blauwe kaas. Deze Mac ‘n Cheese met ham is ook een absolute favoriet van vele lezers en wat dacht je van een zomerse Spaghetti Vongole met zeevruchten?! Ook bijzonder: maak eens een vegan pasta met romige avocado saus! Eet smakelijk alvast!
Recept: lasagna met aubergine en worst
Deze lasagna met aubergine en worst is een overheerlijke ovenschotel! Boordevol groenten en met smaakvolle stukjes worst blijkt toch weer dat die Italiaanse keuken gesierd wordt door zijn eenvoud.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 40 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 300 gram (varkens) braadworst,
- 3 sjalotten,
- 2 teentjes knoflook,
- 2 paprika’s, bijv. 1 rode + 1 groene,
- 1 rode peper,
- 2 potten gezeefde tomaten pasata di pomodori (ca 2x 500 gr)
- 2 aubergines,
- 200 gram mozzarella,
- verse basilicum,
- 12 vellen lasagne bladen,
- peper & zout,
- olijfolie.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ruime ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet apart.
- Knijp de worsten uit en hak het vlees in grove stukjes. Het velletje hebben we in ieder geval niet benodigd.
- Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s en rode peper, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in (kleine) blokjes. Was de aubergines en snijd in dunne plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig gedurende 1-2 minuten. Voeg paprika toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Giet het blik gepelde tomaten en pasata di pomodoro erbij, samen met basilicum en breng het geheel aan de kook gedurende 10 minuten. Breng daarna op smaak met zout & peper.
- Nu ga je de lasagne stapelen: Schep 3 eetlepels saus in de ovenschaal en smeer uit met de bolle kant van de lepel. Verdeel hier 4 vellen lasagne bladen overheen. Schep vervolgens 1/3 van de tomatensaus hierover, de helft van de aubergine plakken en verdeel hier een kwart van de mozzarella overheen. Dek af met nogmaals 4 vellen lasagne bladen. Daarna de overige helft van de aubergine plakken, vervolgens 1/3 van de tomaten saus en nog een kwart van de mozzarella. Vervolgens weer een laag vellen, de overgebleven 1/3 van de tomatensaus en tot slot de overgebleven helft mozzarella in stukken.
- Schuif daarna de ovenschaal in de oven en bak de lasagna met aubergine en worst af gedurende 40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT LASAGNA RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze lasagna met aubergine en worst wilt gaan maken!
Geef een reactie