Print

Lasagna met aubergine en worst

recept voor lasagna met aubergine en worst uit de oven © bettyskitchen

Deze lasagna met aubergine en worst is een overheerlijke ovenschotel! Boordevol groenten en met smaakvolle stukjes worst blijkt toch weer dat die Italiaanse keuken gesierd wordt door zijn eenvoud.

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ruime ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet apart.
  2. Knijp de worsten uit en hak het vlees in grove stukjes. Het velletje hebben we in ieder geval niet benodigd.
  3. Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s en rode peper, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in (kleine) blokjes. Was de aubergines en snijd in dunne plakjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig gedurende 1-2 minuten. Voeg paprika toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Giet het blik gepelde tomaten en pasata di pomodoro erbij, samen met basilicum en breng het geheel aan de kook gedurende 10 minuten. Breng daarna op smaak met zout & peper.
  5. Nu ga je de lasagne stapelen: Schep 3 eetlepels saus in de ovenschaal en smeer uit met de bolle kant van de lepel. Verdeel hier 4 vellen lasagne bladen overheen. Schep vervolgens 1/3 van de tomatensaus hierover, de helft van de aubergine plakken en verdeel hier een kwart van de mozzarella overheen. Dek af met nogmaals 4 vellen lasagne bladen. Daarna de overige helft van de aubergine plakken, vervolgens 1/3 van de tomaten saus en nog een kwart van de mozzarella. Vervolgens weer een laag vellen, de overgebleven 1/3 van de tomatensaus en tot slot de overgebleven helft mozzarella in stukken.
  6. Schuif daarna de ovenschaal in de oven en bak de lasagna met aubergine en worst af gedurende 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty