Komend weekend is het moederdag! En met deze havermouttaart met witte chocolade zet je een leuke en gezonde(re) verrassing op tafel voor mama.
Guiltfree genieten van havermouttaart met witte chocolade
Ik maak havermout taartjes ook dikwijls als ontbijt. Het is een heerlijke afwisseling van mijn favoriete havermoutpap ontbijtjes. Maar deze havermouttaart met witte chocolade is stiekem zo decadent dat hij het ook goed zal doen als ‘gezondere’ taart voor een feestje of verjaardag! Een waardige taart voor mama dus en eentje waar we beiden lekker van mogen snoepen.
Nog meer havermouttaart recepten
Deze havermouttaart met witte chocolade is glutenvrij en zelfs vegan, dus ik hoop dat ik hier een aantal vegans ook heel blij mee zal kunnen maken. Maar als jij ook een voorliefde voor havermouttaartjes hebt dan moet je deze ook nog eens proberen: Maak bijvoorbeeld een gebakken havermoutcake met banaan, ga juist voor een havermouttaart met RAW chocolade room. Deze havermouttaartjes met pompoen en chocolade van Nanda zijn ook een aanrader en uiteraard zijn deze instaproof lichtgroene havermouttaartjes met avocado ook een regelrechte hit op tafel!
Recept: Havermouttaart met witte chocolade
Komend weekend is het moederdag! En met deze havermouttaart met witte chocolade zet je een leuke en gezonde(re) verrassing op tafel voor mama.
Ingredients
Voor de havermouttaart bodem:
- 150 gram havermout,
- 90 gram amandelmeel,
- 5 eetlepels geraspte kokos,
- 6 eetlepels kokosolie,
- 4 eetlepels maple syrup,
- 3 eetlepels water.
Voor de vegan vulling:
- 400 ml kokosmelk,
- 200 gram witte vegan chocolade (+ extra),
- 3 eetlepels dadel pasta (of gebruik maple syrup),
- 1 theelepel agar agar,
- verse bosvruchten.
Extra:
- lage taartvorm met uitneembare bodem van 28CM doorsnede,
- keukenmachine (foodprocessor).
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de taartvorm lichtjes in met een beetje extra kokosolie en zet apart.
- Maal alle ingredienten voor de bodem fijn in de foodprocessor. Voeg het water pas als laatste toe omdat dit puur is als het mengsel te droog wordt. Druk het mengsel daarna goed uit over de bodem van de bakvorm en vorm een dikke rand van max 2 cm. Bak de havermouttaart bodem af in de oven gedurende 18-20 minuten. Laat daarna 15 minuten afkoelen op een rooster, haal de bodem met taart er uit en verplaats (voorzichtig) naar een taartschaal. Laat verder afkoelen.
- Tijdens het koelen ga je de vulling maken. Giet de kokosmelk in een pannetje. Breek de witte chocolade in stukjes en stop bij de melk. Tot slot voeg je de dadelpasta en agar agar toe en verwarm de vulling langzaam mee in de kokosmelk. Laat daarna een paar minuten doorkoken op medium vuur.
- Schenk de vulling in de afgekoelde taartbodem en laat afkoelen op het aanrecht.
- heb je nog wat extra witte chocolde? smelt deze au bain mari, stop in een decoreerzakje (of boterhamzakje), knip het puntje er af en trek witte strepen over de taart. Laat de taart vervolgens 30 minuten in de koelkast opstijven. Decoreer voor het serveren met vers fruit.
Notes
Let op! agar agar behoud slechts 2-3 dagen zijn binding, dus maak deze taartvulling niet te ver van tevoren.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie