Het barbecue seizoen vind inmiddels heel het jaar door plaats. En tijdens deze Indiase week wilde ik jullie laten zien dat je ook een Indiaas gerecht op de barbecue kunt bereiden. Deze Indiase kipspiezen van de barbecue worden gemaakt met tikka masala saus en zijn een feestelijk en kruidig hapje tijdens zomerse avonden.
Barbecuen op elk moment van de dag
Wij hebben thuis een campingaz barbecue in de tuin staan. Het makkelijke van zo’n gas barbecue is dat je deze eigenlijk direct na het ontsteken kunt gebruiken. Je hoeft dus niet een half uur te wachten tot de houtskolen goed aan zijn en de barbecue op temperatuur is. En dat maakt het nu tijdens een gewone doordeweekse dag ook heel makkelijk om bijvoorbeeld een steak, kipsate of deze indiase kipspiesjes van de barbecue te bereiden. Weet je wat ook heel lekker is om op de barbecue te bereiden: deze Tandoori lampspiezen met groente chutney!
Gegrilde Indiase kipspiesjes van de barbecue
Maak alleen nog even een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, mango en avocado bij deze gegrilde kipspiesjes van de barbecue. Serveer met wat gekookte basmatirijst, naanbroodjes en die overheerlijke yoghurt raita bij. En je hebt een complete Indiase avondmaal te pakken. Wij zijn sowieso fan van de Indiase gerechten. Van curry tot Indiase kipspiesjes van de barbecue en een heerlijke hartige taart! Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken! En uiteraard hebben we aan de barbecue recepten ook een apart hoofdstuk gewijd!
Recept: Indiase kipspiesjes van de barbecue
Deze Indiase kipspiesjes van de barbecue worden bereid met Tikka masala kruiden en yoghurt. Alleen nog even aan een sate prikker rijgen, samen met uien en paprika en je hebt een heerlijk kip barbecue recept te pakken!
- Prep Time: 45 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: Hoofdgerecht met kip
- Cuisine: barbecue
Ingredients
- 2x 300 gram kipfilet haasjes (12 stuks)
- half potje tikka masala pasta (ca 100 gram)
- 4 eetlepels volle yoghurt,
- 1 teentje knoflook, uitgeperst,
- 2 kleine uien,
- 1 rode paprika,
- koriander,
- olijfolie,
- 12 sate prikkers,
Voor erbij:
- naan
- chutney
Instructions
- Laat de sate prikkers weken in koud water.
- Snijd elk kipfilet haasje in 4 stuks en stop in een ruime kom. Voeg de tikka masala pasta toe, samen met de yoghurt en uitgeperst knoflookteentje en roer goed om. Dek de kom af met folie en laat 30 minuten rusten op het aanrecht.
-
Pel de uien, snijd overlangs doormidden en elke helft in 3 parten. (= totaal 12 stuks) Was de paprika, snijd de 4 zijkanten er af en elk vervolgens in 6 stukken (= totaal 24 stuks)
- Haal de sateprikkers uit het water en laat uitlekken. Rijg achtereenvolgens op elke prikker: een kipblokje – stukje paprika – kipblokje – partje ui – kipblokje – stukje paprika – kipblokje.
- Steek de barbecue aan. Gril de Indiase kipspiesjes op de barbecue in 10 min gaar. Regelmatig keren. Serveer met de chutney en naans.
Notes
Variatietip: snij vers gebakken naanbroodjes in, vul deze met wat ijsbergsla, de gegrilde kipspiezen (zonder stokje) en lepel hier wat (mango) chutney overheen voor een Indiase streetfood party!
Thijs
In stap 2 staat dat knoflook en uitgeperst knoflookteentje toegevoegd moet worden. Die eerste knoflook moet de yoghurt zijn: dat ingrediënt komt verder nergens terug.
Betina Oostveen
Je hebt helemaal gelijk Thijs, bedankt voor het doorgeven!