• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Notenbrood met rozijnen

Notenbrood met rozijnen

27 juni 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Dit homemade notenbrood met rozijn en pompoenpitten is absoluut niet moeilijk om te maken en zet je in een mum van tijd in de oven. Dit glutenvrije brood is een gezond en voedzaam ontbijt of tussendoortje.

Snij 1 of 2 stevige plakken van dit notenbrood met rozijnen af, besmeer met roomboter, pindakaas, honing of een andere topping naar wens. Zelf met een lekkere plak kaas maakt dit een overheerlijke lunch. Vers uit de oven is dit glutenvrije brood het allerlekkerst. Snij de rest van je notenbrood na het afkoelen in plakken, stop in een luchtdicht zakje en vries in voor later in de week!

homemade notenbrood met rozijnen

Voedzame ontbijt

Ik hou ervan om m’n ontbijt regelmatig af te wisselen. Soms eet ik yoghurt of havermoutpap met lekker veel fruit of stevige crackers met iets hartigs. Bij voorkeur iets echt voedzaams waardoor ik de rest van de ochtend ook prima verzadigd ben tot de lunch.

Als het even kan maak ik in het weekend ontbijtbrood, zoals bananenbrood of dit chocoladebrood met zoete aardappel. Ik snoep er een paar warme plakken vanaf en de rest vries ik in voor later in de week. Als varatie bedacht ik nu dit gezonde, voedzame notenbrood met rozijnen. Een glutenvrije brood waar je eigenlijk heel de dag wel van kan blijven eten.


Print

Recept: Notenbrood met rozijnen

recept homemade notenbrood met rozijnen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit glutenvrije brood is geschikt voor ontbijt, lunch of tussendoor. Homemade notenbrood met rozijnen bak je heel eenvoudig in de oven. Besmeer met roomboter, pindakaas, of beleg met bijv. kaas voor een voedzame maaltijd. #ontbijt #glutenvrij

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 2 hours 50 minutes
  • Category: Ontbijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram amandelmeel
  • 250 gram notenmelange (ik gebruikte amandelen, hazelnoten, walnoten en cashewnoten)
  • 4 eieren
  • 50 gram zachte roomboter
  • 75 gram rozijnen
  • 1 tl. bakpoeder
  • Een hand pompoenpitten en amandelschaafsel voor de topping
  • Zout
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik alvast in met wat boter. 
  2. Schud de amandelmeel in een beslagkom. Voeg de eieren en boter toe en een flinke snuf zout. Mix tot een egaal beslag. Vervolgens voeg je ook de noten en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar. 
  3. Schep het beslag in het cakeblik en druk over het oppervlak. Verdeel de pompoenpitten en amandelschaafsel over de bovenkant en druk er een klein beetje in. 
  4. Plaats het notenbrood voor 40 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd goed in de gaten, plaats eventueel iets lager in de oven. Na de oventijd steek je een satéprikker in het brood, als deze er droog uitkomt is het brood gaar. Zo niet, dan plaats je hem nog enkele minuten langer in de oven. 
  5. Laat het brood licht afkoelen na de oventijd. Besmeer met boter, pindakaas, honing of iets anders naar voorkeur en het notenbrood met rozijnen is klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept homemade notenbrood met rozijnen

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, bananabread, cashewnoten, eieren, Glutenvrij, hazelnoten, healthy, Nanda Appelman, noten, pompoenpitten, roomboter, rozijnen, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rode bietensoep met kokos en sinaasappel
Volgend bericht: Er komt een kantoor! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee