Jaaaa ook in huize Betty wordt er regelmatig vegetarisch gegeten, maar dikwijls wordt er ook een uitstap gemaakt naar veganistische recepten, zoals deze Vegan Lemon Bars. Wedden dat jij, na het proeven, ook fan wordt van vegan recepten?
Zelf vegan Lemon bars maken
Ik maak al dikwijls glutenvrije tussendoortjes en glutenvrije baksels voor de zoete trek. Dus het idee voor glutenvrije lemon bars was al gauw geboren. En hoewel ik grote fan ben van Lemon Curd, leek het mij ook leuk om hier eens een vegan recept van te maken. Dus deze vegan lemon bars zijn glutenvrij, eivrij en lactosevrij. Maar je bent alvast gewaarschuwd, ze zijn namelijk zo lekker dat het het niet bij slechts 1 lemon bar zult kunnen houden.
Kookvideo: Vegan Lemon Bars
Nog meer vegan tussendoortjes
Mijn vegan recepten zijn over het algemeen lekker gezond en bevatten veel goede voedingstoffen. Ja deze Vegan Lemon Bars bevatten suiker, maar dat is ook wel nodig voor de smaak en textuur. Maar daarnaast heb ik uiteraard ook gezondere vegan tussendoortjes. Zoals deze mango-kokosballetjes of Nanda’s Raw Notenrepen met peer. Maak eens gezonde bananen bonbons en wissel ze eens af met gezonde chocoladetruffels met cranberry.
Check hieronder ook vooral mijn handige kookvideo voor Vegan Lemon Bars maken.
Recept: Vegan Lemon Bars
Deze vegan lemon bars bevatten lekker veel citroen en kokos. Een heerlijk zoet-zuur tussendoortje of klein gebakje voor bij de koffie of thee.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 35 minuten.
- Yield: 16 bars 1x
- Category: Koekjes
- Cuisine: Amerikaanse Keuken
Ingredients
Voor de shortbread bodem:
- 150 gram amandelmeel,
- 60 gram kokosmeel (let op geen rasp!),
- 30 gram kokosolie, gesmolten,
- 4 eetlepels agave siroop of maple syrup,
- snufje zout.
Voor de vegan ‘lemon curd’:
- 150 ml citroensap (van 3–5 citroenen),
- rasp van 1 citroen,
- 3 eetlepels maizena,
- 120 gram suiker,
- ca 100 gram kokoscreme, *
- 0.5 theelepel vanille essence,
- snufje zout,
- snufje kurkuma poeder (voor de kleur).
Extra:
- Vierkant bakblik 20x20 cm (brownievorm),
- bakpapier.
Instructions
* Voor de kokoscreme dien je 1 blik kokosmelk (400 ml) een nacht te laten koelen in de koelkast. svp NIET schudden!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een brownievorm met bakpapier en zet apart.
- Als eerste ga je de shortbread bodem maken. Meng in een beslagkom het amandelmeel, met het kokosmeel, olie, zout en agave siroop. Meng goed door elkaar heen en stort uit op de bodem van de brownievorm. Druk met de bolle kant van een lepel het deeg goed aan, ook in de hoekjes. Stop de vorm in de oven en bak de bodem gedurende 15 minuten goudbruin. Laat daarna koelen op een rooster.
- Ondertussen ga je de vegan lemoncurd maken. Stop het citroensap en rasp in een pannetje en voeg hier de maizena aan toe. Roer alle klontjes er goed uit.
- Vervolgens voeg je de suiker, vanille, zout en kurkuma toe. Open (voorzichtig!) het blik kokosmelk en schep de vaste kokos CREME van de bovenkant af en stop ook in de pan. Het water heb je niet benodigd.
- Breng het citroen mengsel aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot je een mengsel krijgt dat veel weg heeft van dikke vla. Zet het vuur uit en schenk de vegan lemon curd over de shortbread bodem. Verdeel gelijkmatig, dek de vorm af met zilverfolie en laat 3 uurtjes koelen en opstijven in de koelkast.
- Vlak voor het serveren: Haal het bakpapier uit de vorm en leg op een snijplank. Snijd de koek in blokken of repen. Bestrooi de Vegan Lemon Bars nog met een beetje extra geraspte kokos of poedersuiker ter decoratie.
Geef een reactie