Hi Ladies, hoe staat het met de bikinibody’s ? Die van mij is in ieder geval uitgesteld tot 2017. Maar dat neemt niet weg dat ik momenteel heerlijk een paar gezonde mango kokos balletjes aan het wegsnoepen ben. Dit gezonde tussendoortje maak je een voudig met een keukenmachine, maar pas op: hier blijf je van eten!
Na het grote succes van de gezonde chocolade truffels met cranberry, werd het hoog tijd voor een zomerse snack variant. Mango is een fruitsoort die ik tijdens vakantie in Thailand bijna elke dag at. En daar is dit recept eigenlijk ook meteen ontstaan. Ik combineerde de zoete mango met geraspte kokos voor een lekker crunch en zomerse smaak. Deze gezonde mango kokos balletjes zijn suikervrij en glutenvrij en draai je letterlijk in een mum van tijd in elkaar. Heerlijk om te serveren met een kop thee of koffie en dan mag je guilt free gaan genieten.
Wist je dat mango’s magnesium, kalium en calcium bevatten? Zelfs diegenene die geen koemelk kunnen verdragen, doen er goed aan om regelmatig mango’s te eten voor sterke botten. En deze zoetsappige fruitsoort is ook nog eens erg lekker. In dit recept gebruik ik gedroogde mango stukjes, die je tegenwoordig ook gewoon bij de grote blauwe gigant zult aantreffen. Let op dat je wel een ongesuikerde variant koopt, anders zijn het geen gezonde mango kokos balletjes meer.
Recept voor gezonde mango kokos balletjes:
(tussendoortje /voor 25-30 stuks)
Ingredienten:
- 300 gram dadels, ontpit,
- 150 gram gedroogde mango,
- 100 gram amandelen,
- 45 gram geraspte kokos + extra,
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie,
- 1 eetlepel maca poeder.
Extra:
- keukenmachine.
Bereidingstijd:
5 minuten + 30 minuten opstijven
Bereidingswijze gezonde mango kokos balletjes:
- Stop de dadels, mango en amandelen in de keukenmachine en laat zo’n 2 minuten draaien. Voeg vervolgens de geraspte kokos, kokosolie en maca poeder toe en laat nogmaals de machine draaien totdat alles vermengd is. Druk af een toe ook even op de ‘pulse‘ stand om grotere brokken fijn te malen.
- Neem vervolgens kleine stukjes van de kleverige mango massa en draai hier balletjes van, ter grootte van een grote knikker. Je kunt in principe zo’n 25-30 stuks mango kokos balletjes maken met dit recept.
- Bestrooi een kleine bord of schaal met wat extra geraspte kokos en rol hier stuk voor stuk de gezonde mango kokos balletjes doorheen, zodat ze rondom ook bedekt zijn met kokos.
- Deze gezonde mango kokos balletjes zijn zo’n twee weken houdbaar, mits afgesloten bewaard. Ik bewaar ze het liefst tussen een stukje bakpapier in de koelkast, zodat ze ook mooi rond blijven. En voor onderweg stop ik er 1 of 2 in een klein bakje of boterhamzakje. Meer is ook niet nodig voor een lekker snack momentje.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Mango en kokos, lekker!