• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Raw notenrepen met peer

Raw notenrepen met peer

26 oktober 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Wij zijn dol op homemade energierepen en RAW bars! En deze raw notenrepen met peer zijn letterlijk om je vingers bij af te likken! Dus kneed er lekker op los en geniet van deze gezonde powerbar, die ook nog eens glutenvrije is en geen geraffineerde suikers bevat!

Vegetarische notenrepen

Omdat ik vaak vegetarisch eet, probeer ik de voedingsstoffen die ik ‘mis’ door geen vlees te eten, te vervangen door alternatieven. Noten zijn daarvoor heel geschikt. Nu vraag je je misschien af wat dat te maken heeft met dit tussendoortje? Ik probeer namelijk om zoveel mogelijk de hele dag door te zorgen voor het binnenkrijgen van alle voedingsstoffen en mij daarmee niet te beperken tot mijn (vegetarische) diner.

Raw notenrepen met peer

Gezond snoepen als tussendoortje

Zo eet ik groenten bij de lunch (salade, soep) of als tussendoortje omdat de kans klein is dat ik met alleen mijn diner de dagelijks aanbevolen behoefte van minimaal 250 gram groenten haal. Zo geldt dat ook voor o.a. noten. Daar eet ik een handje van of ik verwerk ze dus als tussendoortje, zoals deze notenrepen met peer. En geloof mij, deze repen zijn om te smullen dus het is echt geen straf om ze als tussendoortje te ‘moeten’ nemen, als je daarmee aan je dagelijkse behoefte vitamines en mineralen komt.

RAW notenrepen recepten

De notenrepen zijn super makkelijk en snel te maken, maar hou er rekening mee dat ze voor het serveren minimaal 4 uur de koelkast in moeten. Maak ze dus ruim van tevoren of even snel de avond van tevoren, zodat je ze de dag erna zo mee kunt nemen naar je werk. En voor de liefhebber: Check ook deze energierepen met dadels en gojibessen, of maak je deze repen met quinoa en chocolade.

Print

Recept: Raw notenrepen met peer

Raw notenrepen met peer
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 12 repen 1x
  • Category: Tussendoortjes

Ingredients

Scale
  • 150 gram notenpasta of pindakaas (met zo min mogelijk toevoegingen)
  • 75 gram havermout
  • 3 el. kokosolie
  • 75 gram pitloze dadels
  • 2 el. cacao nibs (of stukjes pure chocola)
  • 1 peer
  • 50 gram ongebrande en ongezouten noten (bijvoorbeeld pistachenoten, amandelen, pecannoten, paranoten of hazelnoten)
  • 2 el. agave siroop of maple syrup
  • Snuf zout 

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Eventueel: koekvorm

Instructions

  1. Vul een kommetje met warm water. Halveer de dadels en wel ze in het water.
  2. Breek of vermaal de noten en stop ze in een kom. Schil de peer en snij deze heel fijn en voeg toe. Schep ook de notenpasta, cacao nibs, kokosolie, havermout, agave siroop en een snuf zout erdoorheen.
  3. Giet de dadels af en knijp ze licht uit. Snij de dadels fijn en vermeng met alle ingrediënten in de kom.
  4. Bedek een bord of plaat met een stuk bakpapier en schep het ‘deeg’ hierop. Duw het in een vierkante plak als je er uiteindelijk repen van wilt maken.  Druk de bovenkant licht aan met de bolle kant van je lepel zodat het overal gelijk is.
  5. Zet het bord voor minimaal 4 uur in de koelkast. Voor het serveren snij je de plak in repen of druk er met een koekvorm vormpjes uit. Serveer de notenrepen direct.

Geniet ervan.

Liefs, Nanda 

Notes

Bewaartip: je kunt deze notenrepen prima een paar dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren. Een lekker gezond tussendoortje waar je je niet al te schuldig over hoeft te voelen. En ook makkelijk om mee te nemen naar je werk!

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Raw notenrepen met peer

Category: Bakrecepten Tags: Amerikaanse keuken, cacao nibs, dadels, Glutenvrij, havermout, healthy, koekjes, kokosolie, maple siroop, Nanda Appelman, noten, peren, suikervrij, tussendoortjes, vegan, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Shanghai Bistro in Amsterdam
Volgend bericht: Garnalen met avocado en crème fraîche »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in