Zijn jullie ook zo dol op hummus? Niet alleen heerlijk om je pitabrood in te dippen, maar ook de basis voor deze kleurrijke hummus bowl met falafel en courgette. Een heerlijk borrelmomentje voor jezelf, of om te delen, boordevol groente. Hij is lekker vezelrijk en zelfs helemaal vegan!
Lekker vegan dippen met hummus
Betty en hummus gaan hand in hand, net als Nutella en een lepel. Ik ben dol op hummus en omdat wij anno 2018 een stuk meer vegetarisch, en vaak zelfs vegan, eten dan voorheen, kan ik niet om hummus heen. Niet alleen voor de lunch op een lijnzaad cracker, maar tijdens de borrel lekker vegan dippen met hummus is favoriet in Huize Betty. Maar omdat groenten ook heerlijk zijn om te dippen in hummus bedacht ik deze vegan hummus bowl met falafel en courgette!
Hummus Bowl met falafel
Om dit recept te maken lepel je een flinke dot hummus op een groot bord en leg hier genoeg lekkers omheen om fijn mee te dippen. Deze hummus bowl met falafel en courgette was dan ook een groot succes bij ons thuis. Dylan en ik delen nu dikwijls samen zo’n (vegan) hummus bowl als zomerse avondmaaltijd. Ik heb tevens nog een lekkere variantie online gezet en dat is deze hummus bowl met zoete aardappel! Wist je overigens dat je de falafel ook zelf kunt maken? Deze balletjes zijn een prima vervanger voor een stukje vlees en ook heerlijk als borrelhapje!
Hummus Bowl met Falafel en Courgette
Zijn jullie ook zo dol op hummus? Niet alleen heerlijk om je pitabrood in te dippen, maar ook de basis voor deze kleurrijke hummus bowl met falafel en courgette. Een heerlijk borrelmomentje voor jezelf, of om te delen, boordevol groente. Hij is lekker vezelrijk en zelfs helemaal vegan!
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groente
- Cuisine: Mediterrane keuken
Ingredients
- 1 kleine courgette,
- 100 gram champignons,
- 200 gram falafel balletjes *
- 100 gram hummus kikkererwten dip, (zelfgemaakt of kant-en klaar),
- 2 eetlepels maiskorrels,
- (paarse) kiemgroente,
- optioneel: zwarte/witte sesamzaadjes,
- olijfolie,
- gedroodgde Italiaanse kruiden,
- peper & zout.
Extra:
- grillpan.
- koekenpan.
Instructions
- Was de courgette en snijd in plakken van 0,5 cm breed. Boen de champignons schoon en snijd doormidden. Stop in een kom, voeg 2-3 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Hussel goed door.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill hierop de plakken courgette en gehalveerde champignons gedurende een paar minuten. Zet daarna het vuur uit.
- Bak ondertussen ook de falafel balletjes, volgens de gebruiksaanwijzing, in de koekenpan.
- Schep de hummus in het midden van een groot bord of schaal. Garneer de hummus bowl met falafel en de gegrilde champignons en courgette er om heen. Maak af met de mais, de kiemgroente en eventueel wat sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
*Ik gebruikte een kant-en-klare falafel met spinazie en mais uit de winkel. Maar je kunt uiteraard ook zelf vooraf falafel maken en bakken en die in de hummus bowl serveren.
Geef een reactie