De Meatless Monday van vandaag is dit eenpansgerecht met o.a. gnocchi, spinazie, halloumi en noten.
Supergezond, lekker en het staat in een mum van tijd op tafel. Wel zo fijn na een lange werkdag.
Een complete vegetarische gnocchischotel
Dit gerecht is eigenlijk een klein healthy bommetje. Er zitten voldoende voedingsstoffen in die een alternatief vormen voor een complete vegetarische gnoccischotel: noten en pitten, 2 soorten kaas en onderschat de ‘doodgewone’ ui, knoflook, spinazie en olijfolie niet! Ik miste er echt geen vlees in en was de hele avond verzadigd. Als ik weer zo’n makkelijk vegetarisch gerecht als deze op tafel heb getoverd (dat ook nog eens superlekker is) sta ik er weer van te kijken hoe makkelijk het ook eigenlijk is om vegetarisch te koken.
Eenpansgerecht
Je kunt dit gerecht dus in 1 pan maken en zo staat het ook omschreven in het recept. Gebruik vooral meer pannen als jij dat makkelijker vindt hoor. De oplettende kijker is misschien wel opgevallen dat ik zelf ook heb gezondigd: ik heb de halloumi namelijk gegrild en me dus ook niet gehouden aan maar 1 pan. Ik vind dat namelijk zo lekker, een gegrild randje op de kaas… Maar het kan dus wel!
PrintGnocchischotel met halloumi en noten
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Hollandse en Italiaanse keuken
Ingredients
- 150 gram gnocchi
- 200 gram verse spinazie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram halloumi
- 50 gram geraspte, vegetarische kaas
- 50 gram ongebrande en ongezouten noten, bijvoorbeeld hazel- of walnoten
- 25 gram pitten, bijvoorbeeld zonnebloem-, pompoen- of pijnboompitten
- Een paar takjes verse oregano (of 1 tl. gedroogde kruiden)
- 2 el. olijfolie
- Peper en zout
Instructions
- Zet een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm er 1 eetlepel olijfolie in. Voeg de verse spinazie toe en laat het in zo’n 5 minuten slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het vocht er zachtjes uit.
- Tijdens het bakken van de spinazie snij je de knoflook heel fijn, de rode ui in dunne halve ringen en de halloumi in dunne, halve plakken of blokjes. Breek of hak de noten eventueel nog iets fijner.
- Verwarm de andere eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de uienringen hierin glazig. Voeg de knoflook, noten, pitten, gnocchi en halloumi toe en schep alles goed door elkaar.
- Zodra de gnocchi en halloumi een lichtbruin en knapperig randje krijgen, roer je ook de spinazie erdoorheen en voeg je naar smaak peper en zout toe. Knip of snij de oregano alvast fijn als je verse takjes gebruikt.
- Serveer de gnocchischotel met de oregano en geraspte kaas eroverheen gestrooid.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Notes
PS. Lekker he, die halloumi (ongerijpte geitenkaas). Eerder maakte ik deze Wilde Rijstsalade er ook mee. Kende je dat recept al?
Wim
Ik hou niet van gnocchi en haloumi jammer Bettine