• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Risotto taartjes met tomatensalade

Risotto taartjes met tomatensalade

12 februari 2024 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze risotto taartjes met een salade van tomaten, mozzarella en basilicum gemaakt. Als ik je vertel dat de risotto taartjes van buiten lekker knapperig zijn en van binnen heerlijk romig en cheesy, ben je vast al om. Het is tevens een mooi klein en liefdevol recept om bijvoorbeeld je geliefde mee te verassen tijdens Valentijn.

Zelf Risotto taartjes met tomatensalade maken

Zelf risotto maken is altijd even een werkje, maar je wordt smakelijk beloond! En risotto is ook weer zo’n fijn gerecht om kliekjes in te verwerken. Ideaal voor een snelle doordeweekse avond dus! De basis van risotto is vaak hetzelfde, namelijk een zogehete ‘soffrito‘. Betty verteld je er in deze basis video alles over! Als extra groente voeg ik dit keer geraspte courgette toe. Ook qua kaas had ik nog wat Parmezaan liggen, maar ook geraspte oude kaas, dat kon er wat mij betreft ook nog prima in! Kijk dus vooral wat je nog hebt liggen en lekker vindt: bosui, doperwtjes, aubergine, paprika, champignons? Voeg vooral toe aan de risotto taartjes met tomatensalade.

recept risotto taartje met tomaten salade © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke hartige recepten voor Valentijnsdag

ONderstaand recept voor Risotto taartjes met tomatensalade is er eentje voor twee personen. Ja ik weet het, het is een klein werkje en lijkt je misschien veel moeite, maar het is echt heel lekker. Gebruik het recept dus zeker voor een speciale gelegenheid, zoals Valentijnsdag. Ook lekker Italiaans is bijvoorbeeld deze Hartje Pizza voor Valentijn (morgen online). Of verras je geliefde met bijvoorbeeld deze Oeuf en Cocotte met bijvoorbeeld gerookte zalm of spinazie. Daarnaast heeft deze verrukkelijke Spaghetti Carbonara al jarenlang een speciaal plekje voor mij en mijn man. Stuk voor stuk heerlijke hartige recepten voor Valentijnsdag dus.


Print

Recept: Risotto taartjes met tomatensalade

recept risotto taartje met tomaten salade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze heerlijke risotto taartjes met tomatensalade zijn een perfect diner for twee! Het is een hartig en vegetarische gebakje van risotto met een tomaten salade met mozzarella. Yummmm.

  • Author: Nanda Appelman
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram risottorijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • een halve courgette
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 40 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 ei
  • paneermeel
  • een handje pijnboompitten
  • een handje verse basilicum
  • olijfolie om in te bakken
  • extra vierge olijfolie voor de tomatensalade
  • peper en zout

Extra:

  • Bakringen. Toevallig had ik net 2 bakringen gekregen, superblij mee! Want daardoor kon ik er meteen mee aan de slag. Als je die niet hebt, denk ik dat je al een heel eind komt met een lepel en spatel. De risotto plakt immers lekker aan elkaar:)

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook heel fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur. Rasp vervolgens de courgette en voeg deze toe in de pan. Zodra de ui glazig wordt voeg je ook de risottorijst toe. Roer alles goed door en wacht een paar minuten totdat de olie een beetje in de risotto is getrokken en doorzichtig wordt.
  2. Kook 500 milliliter water en roer er het bouillonblokje doorheen. Voeg vervolgens een scheut van de bouillon toe aan de risotto in de pan. Hou het vuur middelhoog. De risotto is klaar voor een nieuwe scheut bouillon als je met een lepel door de pan roert en de risotto uit elkaar blijft staan. Herhaal het toevoegen van de bouillon totdat het op is.
  3. Snij ondertussen de cherrytomaten en mozzarella heel fijn. Knip of snij de basilicum fijn en meng deze samen met de cherrytomaten en mozzarella in een kom. Voeg een eetlepel extra vierge olijfolie toe en zout en peper naar wens.
  4. Rooster ondertussen ook de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur. Schudt de pan regelmatig zodat de pijnboompitjes niet aanbakken.
  5. Zodra alle bouillon is opgenomen door de risotto roer je de geraspte kaas erdoorheen. Proef de risotto en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Voeg vervolgens het (rauwe) ei toe aan de risotto. Blijf goed roeren zodat de risotto niet aanbakt. Zet alvast een extra koekenpan op laag vuur met wat olijfolie erin.
  6. Nu ga je de taartjes maken van de risotto. Neem 2 a 3 grote lepels risotto per taartje en schep deze in de bakring. Stamp aan en bestrooi aan beide kanten met wat paneermeel. In totaal heb je iets van 4 a 5 taartjes. Bak de taartjes nu in de verwarmde koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren en lekker knapperig worden.
  7. Serveer de risotto taartjes met de tomatensalade en pijnboompitjes eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept risotto taartje met tomaten salade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept van deze risotto taartjes met tomaten salade.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, cherrytomaten, courgette, eieren, hoofdgerechten, mozzarella, Nanda Appelman, paneermeel, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, risotto, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tjap Tjoy met Tofu
Volgend bericht: Italiaanse Liefde! (met mascarpone, advocaat en boerenjongens) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee