- Breng water met een snufje zout aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de aardappels in ongeveer 12 minuten gaar. Prik ze na de kooktijd in met een vork om te kijken of ze zacht genoeg zijn.
- Ondertussen schil en snij je de knoflook en gember heel fijn. Snij de ui alvast in stukjes en de prei in dunne halve ringen. Verwarm 2 el. olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Verwarm de gember en knoflook een minuut in de olie en voeg dan de ui en prei. Zodra de ui glazig wordt voeg je het paprikapoeder en de linzen toe en roer je alles goed door elkaar.
- Rooster in een kleine droge koekenpan ondertussen de pompoenpitten. Schud regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
- Kook 750 milliliter water en los daarin de bouillonblokjes op. Voeg dit toe aan het ui-prei-linzenmengsel, samen met de kokosmelk. Zodra de zoete aardappels gaar zijn giet je ze af en voeg je ze toe in de hapjespan.
- Mix de soep vervolgens tot een egaal mengsel met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer de koriander en mosterd erdoorheen. Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Als je dit nog niet hebt gedaan, rasp de vegetarische kaas dan grof. Serveer de zoete aardappelsoep met de vegetarische kaas en geroosterde pompoenpitten overheen gestrooid.
Bewaartip: Je kunt deze zoete aardappelsoep met linzen nog prima zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. Als je over hebt kun je dit dus lekker de dag erna opwarmen voor de lunch. Of maak gewoon wat extra zodat je zeker weet dat je wat overhoudt!