• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Zoete aardappel toast met kwartelei

Zoete aardappel toast met kwartelei

15 april 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Ben je op zoek naar gezondere recepten voor de Paasbrunch? Deze vegetarische zoete aardappel toast met kwartelei is niet alleen geschikt voor Pasen, maar een heerlijk lunchgerecht voor elke dag!

Recepten met zoete aardappel

De afgelopen maanden ben ik volop bezig geweest met recepten bedenken met zoete aardappel. Ik ontbijt en lunch er graag mee, in plaats van met brood. Het is namelijk een vezelrijk en vullen alternatief, 100% vegetarisch en ook nog eens glutenvrij (beter voor mijn gevoelige buik). Check hier sowieso 10x recepten met zoete aardappel voor nog meer lekkere inspiratie voor ontbijt en lunch.!

recept zoete aardappel toast met kwartelei © bettyskitchen

Gezond borrelhapje voor de Paasdagen

Speciaal voor de paasdagen wilde ik dan ook een leuk vegetarisch en gezond borrelhapje maken. Omdat er natuurlijk al zoveel zoet voorbij komt, leek mij deze zoete aardappel toast met kwartelei en avocadospread juist wel een welkome afwisseling. En al die vrolijke kleuren passen natuurlijk ook perfect bij het fleurige voorjaar! Maak dus lekker deze gezondere toastjes in de oven en beleg met jou favoriete (paas) toppings.

Variatie recepten voor zoete aardappel toast

Eerder maakte deelde ik ook al deze 6x zoete aardappel toast met gezonde toppings voor de lunch. Ook lekker is een grote hummus bowl met een variatie aan groenten en zoete aardappel frieten erbij! Heb je nog een leuke variatie op mijn recept voor zoete aardappel toast met kwartelei, deel het dan met ons allemaal in de comments onderaan de pagina. Fijne paasdagen in ieder geval!


Print

Recept: Zoete aardappel toast met kwartelei

recept zoete aardappel toast met kwartelei © bettyskitchen
Print Recipe

Dit is een lekker, vegetarisch hapje voor tijdens de paasbrunch. Glutenvrij, want de toast bestaat uit plakken zoete aardappel, en afgetopt met avocado creme wordt het ook nog eens een heel gezond paas hapje.

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1 grote zoete aardappel,
  • 5 kwarteleitjes,
  • 1 grote eetrijpe avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 1 eetlepel mayonaise ( of gebruik yoghurt/zure room)
  • 5 cherrytomaten,
  • verse peterselie of bieslook,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de zoete aardappel schoon onder de kraan. Schillen hoeft niet per se. Maar snijd de aardappel overlangs in ongeveer 10 plakken van 1 cm dikte. Verdeel over de bakplaat, besprenkel licht met olijfolie en bak gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen op de plaat, buiten de oven.
  3. Ondertussen kook je de kwarteleitjes gedurende 5 minuten in een pannetje met water en zout. Laat de eitjes schrikken in koud water en volledig afkoelen. Pel daarna de eieren en zet apart.
  4. Lepel de avocado uit en prak deze fijn met het citroensap. Meng de mayonaise er doorheen en breng de creme op smaak met zout & peper. 
  5. Verplaats de afgekoelde zoete aardappel toast naar een serveerschaal of borrelplank. Lepel de avocado creme er overheen en top elk toastje af met een gehalveerde cherrytomaat, een gehalveerde kwartelei en wat verse kruiden.

Notes

Mocht je dit hapje een paar uur van tevoren willen voorbereiden, dan kun je de belegde zoete aardappel toast het beste in de koelkast bewaren. Haal een kwartiertje voor het serveren alvast uit de koeling om weer op temperatuur te komen.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zoete aardappel toast met kwartelei © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zoete aardappel toastjes wilt gaan maken!

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: avocado, borrelhapjes, citroen, eieren, Glutenvrij, kerstomaat, kwartelei, olijfolie, oven, Pasen, toastjes, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Huevos rancheros Tex Mex style
Volgend bericht: Quinoa Wafels voor Pasen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in