Print

Recept: Zoete aardappel toast met kwartelei

recept zoete aardappel toast met kwartelei © bettyskitchen

Dit is een lekker, vegetarisch hapje voor tijdens de paasbrunch. Glutenvrij, want de toast bestaat uit plakken zoete aardappel, en afgetopt met avocado creme wordt het ook nog eens een heel gezond paas hapje.

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de zoete aardappel schoon onder de kraan. Schillen hoeft niet per se. Maar snijd de aardappel overlangs in ongeveer 10 plakken van 1 cm dikte. Verdeel over de bakplaat, besprenkel licht met olijfolie en bak gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen op de plaat, buiten de oven.
  3. Ondertussen kook je de kwarteleitjes gedurende 5 minuten in een pannetje met water en zout. Laat de eitjes schrikken in koud water en volledig afkoelen. Pel daarna de eieren en zet apart.
  4. Lepel de avocado uit en prak deze fijn met het citroensap. Meng de mayonaise er doorheen en breng de creme op smaak met zout & peper. 
  5. Verplaats de afgekoelde zoete aardappel toast naar een serveerschaal of borrelplank. Lepel de avocado creme er overheen en top elk toastje af met een gehalveerde cherrytomaat, een gehalveerde kwartelei en wat verse kruiden.

Notes

Mocht je dit hapje een paar uur van tevoren willen voorbereiden, dan kun je de belegde zoete aardappel toast het beste in de koelkast bewaren. Haal een kwartiertje voor het serveren alvast uit de koeling om weer op temperatuur te komen.