• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Zoete aardappel salade (Tex Mex style)

Zoete aardappel salade (Tex Mex style)

26 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een kleurrijke zoete aardappel salade met bonen en mais! Een heerlijke vegan maaltijd Tex Mex style. Zowel voor lunch, diner of bijgerecht voor o.a. een barbecue!

Barbecue salade met zoete aardappel en bonen

Het is weer een meatless monday en ik heb een heerlijke maaltijd salade voor jullie in petto! Deze zoete aardappel salade met bonen en mais is een heerlijke vegan maaltijd voor deze zomer! De vrolijke kleuren komen je meteen tegemoet en ik wil je hiermee laten zien dat plantaardig eten echt super lekker en voedzaam is! Serveer deze aardappelsalade lauwwarm of koud, zeker tijdens warme dagen. Dit is een heerlijk gerecht voor een uitgebreide lunch of diner. Maar je kunt hem ook voor meerdere personen gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld een vegetarische barbecue! Liever een stukje vlees? Uiteraard hebben we hier ook 20x barbecue recepten met vlees, vis of kip het menu staan 🙂

recept zoete aardappel salade met mais en bonen © bettyskitchen.nl

Nog meer Tex Mex recepten

Nu zijn wij bij Betty’s Kitchen enorme fan van de zoete aardappel! Want je maakt hier de lekkerste creaties mee. Ideaal als broodvervanger, of van pasta, rijst of gewone aardappel! Check hier maar liefst 15x recepten met zoete aardappel op een rijtje! Maar ook zijn wij enorme fan van de Tex Mex keuken en hebben hier nog een paar favorieten voor jullie! Wat dacht je van deze vegan enchilladas met pulled oats? Of gebruik eens kaas als vulling voor je tortilla wraps, zoals wij hier bij het vegetarische recept van fajitas met halloumi deden! Wist je dat bonen ook heel goed combineren met eieren? De bekende ‘huevos rancheros’ zijn hier het overduidelijke bewijs van! Geniet dus heerlijk van deze zoete aardappel salade en alle andere (vegetarische) Tex mex gerechten op deze site!


Print

Recept: Zoete aardappel salade (Tex Mex style)

recept zoete aardappel salade met mais en bonen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een kleurrijke zoete aardappel salade met bonen en mais! Een heerlijke vegan maaltijd Tex Mex style. Zowel voor lunch, diner of bijgerecht voor o.a. een barbecue!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 –3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gr zoete aardappel
  • 200 gr kant en klare zwarte bonen (bijv Hak stazak)
  • 70 gr mais (uit blik of pot)
  • ½ rode ui
  • 1 klein blikje ananasschijven (ca 225 gr)
  • 3 trostomaten
  • 2 steeltjes verse peterselie
  • Peper & zout

Voor de dressing:

  • 4 el vegan mayonaise
  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 2 steeltjes peterselie
  • 1 el citroensap
  • flinke scheut tabasco voor de pit.
  • peper & zout

Extra:

  • bolzeef of vergiet
  • Staafmixer

 

Instructions

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in blokken (2x 2cm). Stop de aardappels in een pannetje met ruim water en snufje zout. Breng aan de kook gedurende 15 minuten, giet daarna af en laat uitdampen.
  2. Ondertussen giet je de zwarte bonen en mais in een bolzeef, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
  3. Pel de ui en snijd in zeer fijne blokjes. Giet het kleine blikje ananasschijven af, als het goed is heb je 4 schijven. Leg 1 hiervan apart voor de dressing. De overige 3 schijven snijd je in stukken.
  4. Snijd de trostomaten door, verwijder het groen en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in partjes en vervolgens blokjes.
  5. Stop de (afgekoelde) zoete aardappel in een ruime kom met de bonen, mais, rode ui, ananas en trostomaten. Verknip hier de peterselie boven.
  6. Maak nu de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mixen met behulp van de staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de groenten en hussel het geheel goed door. Laat daarna 30 minuten staan om in te laten trekken. (Op een warme zomerdag svp in de koelkast.)
  7. Serveer deze zoete aardappelsalade lauwwarm of volledig afgekoeld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Deze salade kun je gerust nog een dag in de koelkast bewaren of dus voorbereiden. Haal hem dan wel 15 – 20 minuten van tevoren uit de koeling. Hussel nog een keer goed door en schep over op een mooie serveerschaal. Top af met wat verse peterselie.

Keywords: salade, zoete aardappel, glutenvrij, vegan, peulvruchten, mais, Tex Mex

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zoete aardappel salade met mais en bonen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Tex Mex style zoete aardappel salade wilt gaan maken!

Category: Barbecue keuken, Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: barbecue, Glutenvrij, mais, peterselie, peulvruchten, Tex Mex keuken, tomaten, uien, vegan, vegetarisch, yoghurt, zoete aardappel, zwarte bonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kabeljauw rolletjes met spek
Volgend bericht: Keto ontbijtpap »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee