• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Zoete aardappel salade (Tex Mex style)

Zoete aardappel salade (Tex Mex style)

26 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een kleurrijke zoete aardappel salade met bonen en mais! Een heerlijke vegan maaltijd Tex Mex style. Zowel voor lunch, diner of bijgerecht voor o.a. een barbecue!

Barbecue salade met zoete aardappel en bonen

Het is weer een meatless monday en ik heb een heerlijke maaltijd salade voor jullie in petto! Deze zoete aardappel salade met bonen en mais is een heerlijke vegan maaltijd voor deze zomer! De vrolijke kleuren komen je meteen tegemoet en ik wil je hiermee laten zien dat plantaardig eten echt super lekker en voedzaam is! Serveer deze aardappelsalade lauwwarm of koud, zeker tijdens warme dagen. Dit is een heerlijk gerecht voor een uitgebreide lunch of diner. Maar je kunt hem ook voor meerdere personen gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld een vegetarische barbecue! Liever een stukje vlees? Uiteraard hebben we hier ook 20x barbecue recepten met vlees, vis of kip het menu staan 🙂

recept zoete aardappel salade met mais en bonen © bettyskitchen.nl

Nog meer Tex Mex recepten

Nu zijn wij bij Betty’s Kitchen enorme fan van de zoete aardappel! Want je maakt hier de lekkerste creaties mee. Ideaal als broodvervanger, of van pasta, rijst of gewone aardappel! Check hier maar liefst 15x recepten met zoete aardappel op een rijtje! Maar ook zijn wij enorme fan van de Tex Mex keuken en hebben hier nog een paar favorieten voor jullie! Wat dacht je van deze vegan enchilladas met pulled beef? Of gebruik eens kaas als vulling voor je tortilla wraps, zoals wij hier bij het vegetarische recept van fajitas met halloumi deden! Wist je dat bonen ook heel goed combineren met eieren? De bekende ‘huevos rancheros’ zijn hier het overduidelijke bewijs van! En de liefhebber moet ook eens deze Tex-Mex burrito bowl met quinoa en gehakt proberen. Geniet dus heerlijk van deze zoete aardappel salade en alle andere (vegetarische) Tex mex gerechten op deze site!


Print

Recept: Zoete aardappel salade (Tex Mex style)

recept zoete aardappel salade met mais en bonen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een kleurrijke zoete aardappel salade met bonen en mais! Een heerlijke vegan maaltijd Tex Mex style. Zowel voor lunch, diner of bijgerecht voor o.a. een barbecue!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 –3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gr zoete aardappel
  • 200 gr kant en klare zwarte bonen (bijv Hak stazak)
  • 70 gr mais (uit blik of pot)
  • ½ rode ui
  • 1 klein blikje ananasschijven (ca 225 gr)
  • 3 trostomaten
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • Peper & zout

Voor de dressing:

  • 4 el (vegan) mayonaise
  • 2 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el citroensap
  • flinke scheut tabasco voor de pit.
  • peper & zout

Extra:

  • bolzeef of vergiet
  • Staafmixer

Instructions

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in blokken (2x 2cm). Stop de aardappels in een pannetje met ruim water en snufje zout. Breng aan de kook gedurende 15 minuten, giet daarna af en laat uitdampen.
  2. Ondertussen giet je de zwarte bonen en mais in een bolzeef, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
  3. Pel de ui en snijd in zeer fijne blokjes. Giet het kleine blikje ananasschijven af, als het goed is heb je 4 schijven. Leg 1 hiervan apart voor de dressing. De overige 3 schijven snijd je in stukken.
  4. Snijd de trostomaten door, verwijder het groen en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in partjes en vervolgens blokjes.
  5. Stop de (afgekoelde) zoete aardappel in een ruime kom met de bonen, mais, rode ui, ananas en trostomaten. Verknip hier de peterselie boven.
  6. Maak nu de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mixen met behulp van de staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de groenten en hussel het geheel goed door. Laat daarna 30 minuten staan om in te laten trekken. (Op een warme zomerdag svp in de koelkast.)
  7. Serveer deze zoete aardappelsalade lauwwarm of volledig afgekoeld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Deze salade kun je gerust nog een dag in de koelkast bewaren of dus voorbereiden. Haal hem dan wel 15 – 20 minuten van tevoren uit de koeling. Hussel nog een keer goed door en schep over op een mooie serveerschaal. Top af met wat verse peterselie.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zoete aardappel salade met mais en bonen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Tex Mex style zoete aardappel salade wilt gaan maken!

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: barbecue, BBQ Recepten, Glutenvrij, hoofdgerechten, mais, peterselie, peulvruchten, Tex Mex keuken, tomaten, uien, vegan, yoghurt, zoete aardappel, zwarte bonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kabeljauw rolletjes met spek
Volgend bericht: Keto ontbijtpap »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee