Maisbrood is iets typisch Amerikaans. Maar ook in het Caribisch gebied is men dol op brood maken van maismeel. ‘Cornbread’ is er dan ook in heel veel verschillende soorten en variaties en vandaag deel ik graag een heerlijke zoet maisbrood met ananas en stukjes mais er in!
Een stuk maisbrood voor bij je gegrilde vlees
Inmiddels is bij ons thuis de barbecue al regelmatig aan gegaan dit voorjaar. Een van mijn favoriete bijgerechten voor bij vleesgerechten, zeker diegenen met een lekkere saus, is ‘cornbread‘. Ideaal om de stukjes vlees en sauzen mee op te deppen! Eerder deelde ik ook al dit hartige mais brood met courgette recept en vertelde daarbij al dat er heel veel variaties mogelijk zijn. Omdat ik laatst een pittige Caribische Viscurry op de barbecue maakte, leek het mij wel lekker om eens een zoet maisbrood met ananas erbij te maken. Het zoete is namelijk een mooie tegenhanger voor de chilipepers en is gewoonweg heel goed van smaak en textuur! Daarnaast vult maisbrood ook heel goed, dus je hebt daarbij niet heel veel andere bijgerechten meer nodig.
Nog meer bijgerechten voor bij de barbecue
Ga dus ook eens lekker aan de slag met zelf ‘Cornbread’ maken. Vervang de melk eens door karnemelk of zelfs huttekase. Maak eens muffins van dit beslag, of bak het op als pancakes. Ook lekker: voeg pompoen puree of geprakte zoete aardappels toe aan het beslag en maak een heerlijke cake die aftopt met bijvoorbeeld pumpkin spice botercreme. Je kunt echt alle kanten op met dit zoet maisbrood met ananas recept! Niet alleen in Amerika is dit gerecht heel populair, maar bijvoorbeeld ook in het Caribisch gebeid! Check hier nog eens 20x barbecue recepten met vlees, vis of gevogelte om van te genieten! En neem dan uiteraard ook nog eens een kijkje bij deze BBQ bijgerechten!
Recept: Zoet Maisbrood met Ananas
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 45 min.
- Total Time: 50 minuten
- Yield: 4 – 8 personen 1x
- Category: bijgerecht
- Cuisine: Caribische keuken
Ingredients
- 250 gr bloem
- 200 gr maismeel
- 175 gr fijne suiker
- 1 el bakpoeder
- ½ tl zout
- 4 eieren
- 250 ml melk
- 75 ml zonnebloemolie
- 60 gr roomboter, gesmolten
- 1 klein blikje mais (ca 130 gr)
- 1 klein blikje ananasschijven (met 4 stuks)
Extra:
- Springvorm 24 cm
- bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray de springvorm in met bakspray en bekleed met bakpapier.
- Kluts de eieren, melk en olie goed los met een (hand) garde. Daarna voeg je de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout toe en roer het geheel even stevig door. Tot slot voeg je de gesmolten boter toe en roer tot een glad beslag.
- Snijd 3 van de 4 ananasschijven in stukken en voeg met 100 gr mais toe aan het beslag. Roer goed door met een houten lepel en schep daarna het beslag in de bakvorm.
- Schuif in de oven en bak het zoet maisbrood gaar in 15 minuten voor. Open heel even de oven en leg de overgebleven ananasschijf in het midden van het maisbrood. Bestrooi met de overgebleven mais. Doe de ovendeur weer dicht en laat daarna nog eens 25 – 30 minuten in de oven garen.
- Steek na het bakken een houten prikker in het midden om te kijken of deze er schoon uit komt. Laat dit zoete maisbrood een half uurtje in de vorm afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen. Snijd het maisbrood in 8 punten.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zoet maisbrood met ananas wilt gaan maken!
Sonja
Hey Betty
Het maisbrood staat in de oven, ben benieuwd hoe het smaakt.
Groetjes , sonja
Betina Oostveen
Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij! eet smakelijk!