• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Drankjes recepten / Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)

Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)

6 januari 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Glühwein alleen voor rondom de Kerst? Nee hoor! Dit overheerlijke drankje kun je gerust de hele winter blijven drinken. En zelf glühwein maken is ook nog eens heel gemakkelijk! Ik maakte deze 2 heerlijke alternatieven op de traditionele glühwein: een zoete & fruitige variant en een lekker kruidige & pittige variant. Voor ieder wat wils!

Zelf glühwein maken:

In deze koude wintermaanden vind ik het heerlijk om zelf glühwein te maken. Lekker in het weekend, nadat je ‘s middags een winterse wandeling (in het bos) hebt gemaakt. En bij thuiskomt opwarmen met een glas warme glühwein. Of gewoon omdat je s’ avonds eens een ander aperitief wilt schenken. Bovendien is het heel makkelijk om zelf glühwein te maken.

Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)

Varieer vooral met kruiden en ingrediënten. Het is maar net wat je wilt en wat je lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld zelf glühwein maken met steranijs, jeneverbes of kardemom. Of je kunt ook nog een extra scheutje rode port of Grand Marnier toevoegen. Vergeet alleen nooit om de kruidnagels en citrusvruchten toe te voegen, dat maakt die typische en traditionele glühwein smaak namelijk. Ik geef je in ieder geval 2 variatie recepten voor zelf glühwein maken.


Print

Recept: Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)

Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)
Print Recipe

Dit overheerlijke drankje kun je gerust de hele winter blijven drinken. En zelf glühwein maken is ook nog eens heel gemakkelijk! Ik maakte deze 2 heerlijke alternatieven op de traditionele glühwein: een zoete & fruitige variant en een lekker kruidige & pittige variant. Voor ieder wat wils!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 glazen per recept 1x
  • Category: Drinken
  • Cuisine: Duits

Ingredients

Scale

Voor 2 glazen fruitige en zoete glühwein:

  • 0,5 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • Een halve citroen
  • 1 peer
  • 1 mandarijn
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • Evt.: 1 el. suiker

Voor 2 glazen pittige en kruidige glühwein:

  • 0,5 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • Een halve citroen
  • 4 peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • Verse gember, zo’n 5 cm. 
  • Evt. 1 el. suiker

Extra:

  • Zester voor de citroen- en sinaasappelschil

Instructions

Bereidingswijze voor de fruitige en zoete glühwein:

  1. Schil met een zester de sinaasappel- en citroenschil. Neem een pan en doe daar de zest in. Snij de sinaasappel en halve citroen in partjes en voeg deze ook toe aan de pan. 
  2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Schil ook de mandarijn en snij deze in parten zodat het sap goed vrij kan komen in de wijn. Voeg beide toe aan de pan.
  3. Als laatste snij je het vanillestokje in de lengte open en voeg deze samen met het kaneelstokje, de kruidnagels en natuurlijk de wijn toe aan de pan. 
  4. Zet het vuur aan en verwarm de glühwein. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dan vervliegt de alcohol en krijgt het een onaangename smaak. Verwarm de wijn ongeveer 15 minuten.
  5. Proef de glühwein en voeg naar wens nog wat suiker toe.
  6. Zeef de glühwein en serveer in wijnglazen of in mokken.

Bereidingswijze voor de pittige en kruidige glühwein:

  1. Schil met een zester de sinaasappel- en citroenschil. Neem een pan en doe daar de zest in. Snij de sinaasappel en halve citroen in partjes en voeg deze ook toe aan de pan. 
  2. Schil de verse gember en snij in kleine blokjes. Voeg deze samen met de peperkorrels, de kruidnagels en de wijn toe aan de pan. 
  3. Zet het vuur aan en verwarm de glühwein. Ook hier: zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dan vervliegt de alcohol en krijgt het een onaangename smaak. Verwarm de wijn ongeveer 15 minuten.
  4. Proef de glühwein en voeg naar wens nog wat suiker toe.
  5. Zeef de glühwein en serveer in wijnglazen of in mokken. 

En dan: lekker opwarmen! Geniet ervan.

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)

Category: Drankjes recepten Tags: alcohol, basis recept, citroen, cocktails, gember, glühwein, kaneel, kruidnagel, mandarijnen, Nanda Appelman, peperkorrels, peren, rode wijn, sinaasappels, vanillestokje, wijn, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Fotodagboek December 2016
Volgend bericht: Risotto taartjes met tomatensalade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in