• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Knolselderij puree met zeebaars

Knolselderij puree met zeebaars

10 januari 2017 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Met dit koude weer krijg ik geen genoegen van stamppot en aardappelpuree. Dit is voor mij echt onlosmakend verbonden met de winter. En deze knolselderij puree met zeebaars is dan ook een regelrechte topper om op tafel te zetten.

Sjieke puree van knolselderij

Knolselderij is namelijk een echte Hollandse wintergroente. Daarnaast is knolselderij echt puree in een sjiek jasje, zeg maar. Dit is dus zelfs een recept dat je tijdens de kerstdagen kunt serveren en iedereen gaat hier echt ongelofelijk van smullen! Je kunt eigenlijk elke witvis gebruiken die je wilt. Maar ik serveerde deze knolselderij met zeebaars met knapperig vel.

knolselderijpuree met zeebaars gebakken vis

Knolselderij is een heerlijke, smaakvolle groente, boordevol vezels voor een goede stoelgang. Ik gebruik hem onder andere als romige vulling voor erwtensoep. Maar ook gekookt en tot puree gestampt is knolselderij een heerlijk alternatief voor aardappels. Wist je dat deze groente ook heel veel ijzer bevat? (Tip voor zwangere dames!) Knolselderijpuree met aardappels samen zorgt voor iets meer binding en structuur in je puree. Terwijl je juist wel een hele zalvige puree krijgt. Deze knolselderij puree met zeebaars is dus eigenlijk lekker winters! Als je daar net zo dol op bent als ik: maak dan ook eens hutspot, waarbij je (een deel van) de aardappels vervangt voor knolselderij. Of hete bliksem met appels! Voor de rest behoeft dit recept niet zoveel andere groente, maar voor het oog kleed ik het bord aan met crazy pea, waterkers of bijvoorbeeld rucola sla.

De zeebaars wordt dus lekker knapperig op het huidje gebakken en geserveerd met een typisch Hollandse smaakmaker: mosterd met room(kaas). Laat het feestje op het bord maar beginnen. Check hier nog meer lekkere hoofdgerechten voor kerst!


Print

Recept: Knolselderijpuree met zeebaars

knolselderijpuree met zeebaars gebakken vis
Print Recipe

Met dit koude weer krijg ik geen genoegen van stamppot en aardappelpuree. Deze knolselderij puree met zeebaars is dan ook een regelrechte topper om op tafel te zetten, met lekker veel vezels en die heerlijke ‘selderij’ smaak. Een mooi gerecht ook voor de feestdagen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 stuks zeebaarsfilet, met vel,
  • 500 gram kruimige aardappels,
  • 500 gram knolselderij,
  • 75 gram roomboter,
  • 75 ml warme melk,
  •  eetlepels grove mosterd,
  • klein scheutje slagroom,
  • 50–75 gram crazy pea, rucola of waterkers,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Haal als eerste de zeebaars vast uit de koelkast en zet apart.
  2. Schil vervolgens de aardappels en knolselderij en snijd in stukken. Breng tezamen aan de kook in een pan met ruim water en een snuf zout. Laat 15-20 minuten doorkoken, totdat beiden gaar zijn. (even met een vork prikken).
  3. Giet de aardappels + knolselderij af, stop terug in de pan en voeg de helft van de roomboter toe. Stamp tot puree met een pureestamper en voeg op het laatste moment hier de warme melk aan toe. Stamp nogmaals goed door en breng de knolselderijpuree op smaak met zout & peper. Zet apart met de deksel op de pan.
  4. Dep de zeebaarsfilets droog met een stukje keukenpapier en breng op smaak met zout & peper. Smelt de overgebleven roomboter in een koekenpan en bak de zeebaars zo’n 5 minuten, op zijn huidje. Draai de filets om met een spat en bak de andere zijde gedurende 1 minuut. Verlaag het vuur en schep vervolgens de zeebaarsfilets uit de pan.
  5. De overgebleven just van de vis roer je los met 2 eetlepels water en de mosterd. Laat heel rustig verwarmen en voeg de slagroom toe. Draai het vuur uit.
  6. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en leg op elk bord een zeebaarsfilet. Garneer het gerecht met de crazy pea en lepel de mosterdroom rondom het bord.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: puree, aardappels, knolselderij, winter, zeebaars, mosterd

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

knolselderijpuree met zeebaars gebakken vis

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor knolselderijpuree wilt maken!

knolselderij puree met zeebaars

Category: Bijgerechten, Vis Recepten Tags: aardappels, crazy pea, knolselderij, mosterd, roomboter, roomkaas, slagroom, Vis, waterkers, zeebaars

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Risotto taartjes met tomatensalade
Volgend bericht: Groentesoep met balletjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jeffrey

    25 november 2019 om 4:05 pm

    Hallo Betty,

    Dit recept lijkt ons echt super. Alleen werkt de link niet goed en kan ik het recept niet inzien.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 november 2019 om 6:33 pm

      Hi Jeffrey,
      de post is inmiddels aangepast, dus als het goed is zou je nu het volledige recept moeten kunnen zien en printen oid.
      groeten, betty

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Wat te eten bij de Butcher Chardonnay van Weingut Schwarz? | StoryVino schreef:
    9 juli 2020 om 6:52 pm

    […] Bekijk dit gerecht […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in