• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek December 2016

Fotodagboek December 2016

3 januari 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Ik durf oprecht te zeggen dat ik deze maand behoorlijk wat kilootjes ben aangekomen hoor. Okee, mijn buik groeit natuurlijk als een malle tijdens de zwangerschap, maar dat neemt niet weg dat ik toch alweer aardig een onderkin gekweekt hebt, door al dat lekkere eten deze maand.

fotodagboek december 2016 - sugo pizza rotterdam restaurant review

En nu is December natuurlijk DE maand voor kerstborrels, kerstdiners en gezellige feestjes met familie en vrienden. Ik heb dus weer een aantal nieuwe restaurants ontdekt de afgelopen maand, die jullie natuurlijk ook op de blog voorbij zullen zien komen. Maar goed laten we even nader gaan bekijken waar je wel heel fijn kunt eten, ook tijdens je zwangerschap  😉

Sinterklaasavond

Dit jaar was onze Sinterklaasviering echt een groot feestje! Zoals elk jaar doen wij een dobbelspel met zeer foute cadeautjes met onze familie. En uiteraard neemt iedereen dan wat lekkers te eten mee. Omdat ik  nog een Copas Kerst Kalkoen moest (met de nadruk op moest) reviewen, was het thema dit jaar ‘een early Xmas dinner’.  Wij namen de vogel mee en de rest allemaal bijpassende bijgerechten. Laat het duidelijk zijn dat dat zekers heeft mogen smaken!

fotodagboek december 2017 - Copas Kalkoen met Kerst vulling

En … het was meteen de avond dat wij eindelijk het nieuws naar buiten brachten van mijn zwangerschap. Dus iedereen in zijn nopjes met een goed gevulde buik en vooral veel blijdschap. Een heel bijzondere sinterklaasavond dus!


fonQ Kerstdiner

Kijk ze zitten dan, de foodbloggers van het fonQ bloggersnetwerk. Het afgelopen jaar hebben jullie wel eens vaker reviews van keukenapparatuur en gadgets voorbij zien komen en deze worden steeds beschikbaar gesteld door fonQ. Hoe leuk is het dan ook om zo aan het einde van het jaar even alle andere fonQ-foodbloggers te ontmoeten en samen te genieten van een kerstdiner in de tijdelijke fonQ Pop Up Giftstore in Amsterdam.

fotodagboek december 2016 kerstdiner fonq.nl

Het fantastische 3 gangen menu werd verzorgd door Vegadutchie. Allemaal overheerlijke vegan gerechten en dus 100% zwangerproof. Check de website van Jolein voor nog meer lekkers op vegan gebied. Leuk om te weten: afgelopen week stond ‘mijn eetkamer’ centraal in de popup store van fonQ, boordevol kersttafel hebbedingen die ontzettend populair zijn op dit moment. Je kunt ze hier allemaal checken.


Filmpje + Charlie’s Rotterdam

Dylan en ik gaan nog geregeld een avondje uit naar de Bioscoop. Niet alleen zodat we een paar uur lang ongegeneerd popcorn mogen wegtikken, maar omdat er gewoon heerlijke films momenteel in de bioscoop draaien. Afgelopen maand brachten wij dan ook een bezoek aan de Pathé in Rotterdam en konden daarbij meteen kennismaken met het nieuwe concept restaurant: Charlie’s.

Charlie's Rotterdam Pathe schouwburgplein bioscoop concept restaurant

Zo wordt afspreken voor of na de film wel heel leuk: met een biertje en flammkuchen of een hotdog!  Je leest hier de complete review van Charlie’s in Rotterdam.


Pizza Party SUGO

En omdat ik nou eenmaal een grote pizzaliefhebber ben, kan ik natuurlijk niet een bloggersbijeenkomst in SUGO aan mij voorbij laten gaan. Deze Rotterdamse pizzeria is inmiddels een begrip in de stad en omstreken, dus hoog tijd om die heerlijke pizza’s eens zelf te mogen ervaren.

fotodagboek december 2016 pizza party sugo

Uiteraard volgt binnenkort de review hier online, maar kan alvast verklappen dat ik heel gauw een SUGO in Utrecht wil zien!  🙂


Eten bij Florent

Naast deze blog heb ik ook nog steeds een ‘gewone kantoorbaan’ en dit jaar was het weer mijn taak om een verfijnd adres te zoeken voor ons jaarlijkse kerstdiner. En dat werd Restaurant Florent !

fotodagboek december 2016 kerstdiner kofax bij florent

Dylan en ik kwamen al graag hier neerploffen voor de zondagsbrunch, maar hoog tijd om mijn collega’s voor te stellen aan de kookkunsten bij dit restaurant. Gezien de lovende reacties van mijn team, zal ook hier binnenkort een review van online komen!


Kerstdiner bij Betty

Dit jaar was het 1e kerstdag familiediner bij ons thuis. Dus Betty mocht zich lekker uitleven op de tafelaankleding en kerstversiering. Mijn zwart-goud-zilver thema viel bij de gasten in de smaak, dus ik was een blij ei. Speciaal voor de feestdagen ben ik zelfs op zoek gegaan naar alcoholvrije wijnen en champagnes, waar mijn gasten overigens heel blij mee waren. Een aantal waren ‘de bob’, dus blij verrast om toch een glas mee te kunnen drinken. Ik ook hoor!

fotodagboek december 2016 kerstdiner

Leuk om te weten: Mijn vader maakte dit jaar het voorgerecht voor het diner: En dat werd dus de populaire broccolisoep van deze blog. Voor de liefhebbers zelfs geserveerd met zalmsnippers. Ik vind het echt zo grappig als anderen voor mij koken en dan staat er prompt een recept van mij op tafel. Dylan vertelde ook dat zijn collega’s ook lovende reacties kregen op mijn recepten, die ze voor de kerstdagen gemaakt hadden. Dan ben ik best wel trots als ik dit allemaal zo hoor!


Alcoholvrije kerst bij Brass

Tweede kerstdag stond dit jaar in het teken van bijkomen van 1e kerstdag. Ja ik ben nogal veel moe door de zwangerschap. Maar dat betekent niet dat ik niet heerlijk uit eten kan gaan. Dylan had een tafeltje geboekt bij Brass Eten & Drinken in Utrecht. Een heerlijk verfijnd restaurant, waar wij juist graag komen voor de wijn-spijs combinaties.

fotodagboek december 2016 kersdiner bij brass utrecht

En dat was dan ook meteen het hekelpuntje van de avond: ik drink nu natuurlijk geen wijn…  Dus ik zat de hele avond maar aan Dylan zijn wijnglazen te ruiken en voor te stellen hoe fantastisch goed deze bij het gerecht past. Gelukkig was het eten meer als voortreffelijk, dus heb ik toch intens genoten van dit kerstdiner voor twee. Maar meneer heeft mij wel moeten beloven dat we hier na de bevalling heel gauw weer komen eten, inclusief wijnarrangement!


After Kerst borrel bij de Heren van Leeuw

Nog zo’n heerlijk adresje in Utrecht, vind je aan de gezellige Twijnstraat (Ledig Erf). Bij de Heren van Leeuw smikkelden wij met vrienden van een heerlijk winters menu. Dit restaurant ontdekte ik tijdens de Wijn-Spijs wandeling en sindsdien kom ik er heel graag.

fotodagboek

Het heeft uiteraard weer heerlijk mogen smaken, dus hoog tijd om binnenkort eens een review van dit verborgen juweeltje te posten. Tot zo ver mijn laatste keer uit eten in 2016. Want met Oud & Nieuw blijven wij lekker met zijn tweetjes thuis dit jaar. Een beetje bankhangen en vroeg naar bed. Uiteraard helemaal geoorloofd tijdens Oud & Nieuw als je zwanger bent hoor.


Tot zo ver mijn bomvolle decembermaand. Nog even en ik knap zelfs uit mijn stretch zwangerschapsbroeken. Maar het was wel erg lekker en gezellig en daar doen we het voor! Ik hoop dat jullie ook hele fijne feestdagen hebben gehad en nu op naar een gloed nieuw jaar met nog veel meer lekkers!
Fotodagboek Augustus 2016 betty's Kitchen foodblog

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Category: Persoonlijk Tags: Charlies, De Heeren van Leeuw, fonq.nl, fotodagboek, persoonlijk, Rotterdam, SUGO, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De Beste Wensen voor 2017
Volgend bericht: Mediterrane Kapucijner schotel »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in