Print

Recept: Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)

Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)
Scale

Ingredients

Voor 2 glazen fruitige en zoete glühwein:

Voor 2 glazen pittige en kruidige glühwein:

Extra:

Instructions

Bereidingswijze voor de fruitige en zoete glühwein:

 1. Schil met een zester de sinaasappel- en citroenschil. Neem een pan en doe daar de zest in. Snij de sinaasappel en halve citroen in partjes en voeg deze ook toe aan de pan. 
 2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Schil ook de mandarijn en snij deze in parten zodat het sap goed vrij kan komen in de wijn. Voeg beide toe aan de pan.
 3. Als laatste snij je het vanillestokje in de lengte open en voeg deze samen met het kaneelstokje, de kruidnagels en natuurlijk de wijn toe aan de pan. 
 4. Zet het vuur aan en verwarm de glühwein. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dan vervliegt de alcohol en krijgt het een onaangename smaak. Verwarm de wijn ongeveer 15 minuten.
 5. Proef de glühwein en voeg naar wens nog wat suiker toe.
 6. Zeef de glühwein en serveer in wijnglazen of in mokken.

Bereidingswijze voor de pittige en kruidige glühwein:

 1. Schil met een zester de sinaasappel- en citroenschil. Neem een pan en doe daar de zest in. Snij de sinaasappel en halve citroen in partjes en voeg deze ook toe aan de pan. 
 2. Schil de verse gember en snij in kleine blokjes. Voeg deze samen met de peperkorrels, de kruidnagels en de wijn toe aan de pan. 
 3. Zet het vuur aan en verwarm de glühwein. Ook hier: zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dan vervliegt de alcohol en krijgt het een onaangename smaak. Verwarm de wijn ongeveer 15 minuten.
 4. Proef de glühwein en voeg naar wens nog wat suiker toe.
 5. Zeef de glühwein en serveer in wijnglazen of in mokken. 

En dan: lekker opwarmen! Geniet ervan.

Liefs, Nanda