• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / Restaurant Opium in Utrecht

Restaurant Opium in Utrecht

14 juni 2016 Door Betina Oostveen 2 Reacties

**********************************************************************************************

Dit restaurant is inmiddels gesloten. Check hier de review het vernieuwde Tiger Mama restaurant.

*********************************************************************************************

Kijk hem zitten, die vent van mij. Met een Whiskey Sour voor zijn neus en een Aziatisch 10-gangen menu bij Restaurant Opium in Utrecht. Dit restaurant is al jaren een begrip in Utrecht en bestaat deze maand maar liefst 10 jaar.

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

En dat wordt gevierd met een parade van Aziatisch hapjes en klassiekers die de afgelopen 10 jaar op de kaart stonden. Speciaal voor dit jubileum schoven wij weer aan voor een heerlijke hapjes en diverse drankjes. Want ook voor cocktails, met een Aziatische twist weliswaar, ben je bij Opium aan het juiste adres.

Restaurant Opium vind je in Utrecht aan de Voorstraat. Zoals de naam je al doet vermoeden is dit een Aziatisch restaurant. Maar dan wel in de breedste zin van het woord. Je komt op de menu kaart zowel gerechten uit Japan en Thailand tegen, maar ook China en Indonesie. De smaken lopen aardig uiteen en sommige traditionele gerechten worden in een nieuw hedendaags jasje gestoken, met dikwijls non-aziatische invloeden. ‘Fusion Cooking’ noemt men dat ook wel. Ik vind het met name gewoon erg lekker. En Dylan, met zijn Indonesische roots, al helemaal.

Opium Cocktail Bar

Van die verschillende wereldkeukens krijg je natuurlijk ook dorst. Je bent bij Restaurant Opium dan ook aan het juiste adres voor diverse Aziatische cocktails en Gin-Tonics. Mijn favorieten zijn in ieder geval de Spicy Opium (Prosecco, Kaneel & Rode Peper) en de Japanese Silk (Gin met vlierbloesem, sinaasappel en perzik).

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

Deze cocktails gaan overigens ook heel goed samen met het eten van de kaart, want vanavond laat ik het wijn arrangement maar even achterwege en geniet ik van maar liefst 3 verschillende cocktails bij het 10-gangen diner.

Het restaurant bestaat overigens uit 3 verschillende gedeeltes, met elk hun eigen unieke sfeer. Bij binnenkomst sta je in het ‘huis’ met een grote bar, diverse banken en tafeltjes. Het is hier vrij donker en ideaal voor romantische gezelschappen. In de aangebouwde serre geeft het dakraam je lekker veel licht. Deze ruimte is vrij zen maar wel erg gehorig. Dit is overigens wel de beste plek om foto’s te maken van je gerechten. En tot slot is er ook nog een (overdekte) tuin, met een kleine vijver. Met name s’zomers is het hier goed vertoeven en na het diner kun je hiernaartoe ook afzakken voor cocktails.

Dit eet je bij Restaurant Opium:

Let op: In verband met het 10 jarig jubileum van Restaurant Opium wordt er een speciaal 10-gangen menu geserveerd voor € 25,= . Deze kun je slechts reserveren t/m 30 juni 2016. 

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

* Tonijn met wagame (zweewier) en wasabi mayonaise *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

* Loempia met bimi en wortel *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Knapperige Wonton met steak tartare en wasabi mayonaise *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Thaise Tom Kha Kai soep *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Sweet ‘n chili kippenvleugeltjes *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Gefrituurde loempia’s met pulled Peking Eend *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Milde lamscurry met groente en rijst *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Witvis in kokosmelk, gestoomd in bananenblad *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Limoen Cheesecake *

Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht

 * Spekkoek met groene rijstcrème ertussen.*

 

 

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Een lekkere hapjes parade door Azie. Gerechten en smaken uit verschillende landen en het is juist de variatie die het eten hier zo leuk maakt. 
  • Gunstige prijzen en zeker niet te vergelijken met een Aziatisch All-You-Can-Eat concept!
  • Vlotte en vriendelijke bediening.
  • Het restaurant bestaat uit 3 delen, waardoor er voor ieder gezelschap wel een favoriete plek te vinden is.
  • Centrale ligging en ook een prima plek voor enkel cocktails met een Aziatisch tintje en traditionel Gin – Tonics (ook na etenstijd).
  • Let op! Bovenstaand 10-gangen jubileum menu is verkrijgbaar t/m 30 juni 2016. (Reserveren is gewenst.)

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • De inrichting is gedateerd en kan wel een opknapbeurt gebruiken. 
  • Vrij gehorig restaurant. 
  • De eerste paar gerechten waren een beetje flauw. Gezien het Aziatische karakter had ik meer smaak en pit verwacht. En ik weet dat die in het verleden wel eens beter hebben geproefd. Daarnaast werden wij wel vooraf gewaarschuwd voor een ‘pittig’ gerecht, maar dat was vervolgens helemaal niet pittig. 
  • Je krijgt slechts 1 bord, servet, eetstokjes en lepel. Deze hadden tussentijds wel iets vaker vervangen mogen worden aangezien je hier de complete 10-gangen mee hebt gegeten.
  • Helaas betaald parkeren in deze buurt.  En ook zeer beperkte parkeerplek op straat.  Wel goed te wandelen vanaf Hoog Catherijne. Neem evt. een bus naar het Janskerkhof en loop naar restaurant Opium.

 

Review:    Prijs: €     Eten: 7.0    Service: 7.5   Decor: 6.5    Totaal:  7.0

 
Restaurant Opium
Voorstraat 80
3512 AT, Utrecht
Tel: 030 – 231 5515
www.restaurant-opium.nl
 
Restaurant Opium in Utrecht bestaat 10 jaar. Aziatisch restaurant en cocktailbar in Utrecht
 
 
 
 
 

Category: Restaurants in Utrecht Tags: Opium, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase bloemkoolsoep
Volgend bericht: Zeewierpasta met pittige kip en broccoli »

Lees Interacties

Reacties

  1. Alicia van den Berg

    15 juni 2016 om 10:36 am

    Super leuk! Ik heb gelijk gereserveerd. Al te lang niet meer bij Opium geweest.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juni 2016 om 10:56 am

      Kijk, daar doen we het voor! Geniet in ieder geval lekker van je diner 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl Camembert uit de oven

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨ De afgelop ✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨

De afgelopen weken genoten we van heerlijk voorjaarsweer. Dus ging hier natuurlijk de barbecue weergeven aan! En we hebben weer een heerlijke tip voor je om ook zelf uit te proberen!

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberische rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. 

Slinger jij binnenkort ook weer de bbq aan? 

==> https://bettyskitchen.nl/iberische-rib-fingers-met-bbq-saus/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#bbq #barbecue #grill #recept #iberico #varken #spareribs #bbqsauce #karamel #caramelized #sticky #ribfingers #bbqsaus #bbqglaze #pig
✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨ ✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! 

Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg) die ik eerder op de site maakte. Check dan ook de nieuwste IGTV waarin ik ze maak in het wafelijzer. 

Enne qua toppings kun je natuurlijk heerlijk variëren! Ze zijn namelijk ook erg lekker met Nutella en aardbeien. Maar ook met scrambled eggs & gerookte zalm. Of zelfs met jam en extra fruit! Maak er jouw nieuw favoriet van en laat me weten wat je er van vindt!

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croiffles #croissant #wafel #waffels #ontbijt #croissantwaffle #brunch #igtv #recept #pasen #paasrecept #lockdown #foodhybrid
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in