• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Vegetarische Pasta met pompoen en boerenkool

Vegetarische Pasta met pompoen en boerenkool

9 september 2024 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

De Meatless Monday van vandaag staat volop in het teken van het najaar: een vegetarische pasta met pompoen en boerenkool in de hoofdrol. En dit is lekker op smaak gebracht met pecannoten, Parmezaanse kaas, salie, citroen en knoflook en geloof mij: zo ga je dat stukje vlees helemaal niet missen!

Het najaar doet weer zijn intrede en dat betekent dat er weer allerlei nieuwe seizoensgroenten te vinden zijn. Ondanks dat de zomer wel echt mijn favoriete seizoen is, vind ik wat variatie in de keuken toch ook altijd wel weer heel leuk en lekker. Dus zodra ik de pompoenen en boerenkool zag liggen in de supermarkt, kwam ik op dit lekkere recept.

Ik maakte voor dit recept gebruik van voorgesneden blokjes pompoen. Betty heeft eerder een hele handige instructievideo opgenomen over hoe je makkelijk pompoen kunt schillen en snijden. Dus je kunt ook zeker een hele pompoen in huis halen en hiermee aan de slag gaan. Of ga simpelweg voor voorgesneden blokjes uit de diepvries van je supermarkt.

recept pasta met boerenkool en pompoen © bettyskitchen.nl

Variatietips met pompoen en boerenkool

Die pompoenen en boerenkool blijven voorlopig nog wel even in de supermarkt liggen. Dus ben je op zoek naar meer inspiratie? Probeer dan ook eens dit recept uit van Pompoen salade met bietjes en uienchutney. Of wat dacht je van deze Boerenkool cake met halloumi? Eerder ontdekte ik al dat pompoen en boerenkool een hele goede combinatie is en maakte ik er deze Flammkuchen met pompoen en boerenkool mee. Heerlijke aanraders voor het aankomende seizoen!

Print

Recept: Pasta met pompoen en boerenkool

recept pasta met boerenkool en pompoen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor een simpele en snelle pastamaaltijd met blokjes pompoen en boerenkool. Lekker gezond, vegetarisch en past perfect bij dit najaar!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram pasta, ik gebruikte orecchiette
  • 300 gram pompoen in blokjes
  • 150 gram boerenkool fijn
  • 30 gram pecannoten (ongebrand en ongezouten)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 grote blaadjes salie
  • Een halve citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • Groentebouillon voor 1 liter water
  • Peper en zout
  • 4 el. olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet het ovenrooster klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Pers de knoflook alvast uit en snij of knip de salie heel fijn. Van de halve citroen rasp je de schil (zeste) en pers het sap uit in een kommetje. Als de Parmezaanse kaas nog niet geraspt is, rasp je deze heel fijn. De pecannoten hak of breek je fijn.
  3. Pak 2 kommen. Meng in de ene kom de boerenkool met 2 el. olijfolie, 25 gram (dus de helft) van de Parmzaanse kaas en wat peper naar eigen smaak. In de andere kom meng je de pompoen met 2 el. olijfolie en peper en zout. Schep beide goed om.
  4. Schep vervolgens de pompoen op één helft van het bakpapier. Plaats voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Na 15 minuten haal je het ovenrooster uit de oven. Hussel de pompoen, en de boerenkool schep je op de andere helft van het bakpapier. Plaats voor de laatste 15 minuten in de oven.
  5. Bereid ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de pasta in water waarin je het groentebouillonblokje laat oplossen. Bewaar het kookvocht als je de pasta afgiet zodra deze gaar is.
  6. Als de pasta en groenten gaar zijn, meng je alles in een grote serveerkom: de pasta, geroosterde pompoen, boerenkool, een flinke scheut van het kookvocht, de salie, citroensap en -zeste, de rest van de Parmezaanse kaas, de pecannoten en de knoflook. Schep alles goed door elkaar, proef, en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pasta met boerenkool en pompoen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegetarische pasta met pompoen en boerenkool.

Category: Pasta Recepten Tags: boerenkool, bouillon, citroen, Hollandse keuken, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, knoflook, najaar, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, pasta, pecannoten, pompoen, salie, seizoensgroenten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Proteine IJskoffie maken
Volgend bericht: Matcha Latte maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee