• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ontbijt Muffins met blauwe bessen

Ontbijt Muffins met blauwe bessen

23 februari 2019 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Het ontbijt is toch wel mijn favoriete onderdeel van de dag! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met blauwe bessen zijn namelijk de nieuwste hit tijdens ons familie ontbijt! Ga jij ze ook maken?

Havermout ontbijt muffins met blauwe bessen

Afgelopen week had deze dame een heftige, maar gelukkig korte, buikgriep te pakken. Toen ik eindelijk weer een beetje ‘normale’ trek kreeg, kon ik niet wachten om weer een havermout ontbijt te gaan maken. Want eerlijk is eerlijk: ik ben dol op havermout en mis het ook echt na een paar dagen niet gegeten te hebben! Daarom vind het ook super leuk om hier een beetje mee te experimenteren. Zo maakte ik er deze keer ontbijt muffins met blauwe bessen van. Een erg geslaagde missie al zeg ik het zelf, want zonder toegevoegd suiker, zijn ze ook nog eens lekker gezond en helemaal kidsproof! Niet voor niets gingen jullie helemaal los op social media toen ze uit de oven kwamen. 🙂 Ga jij ze ook maken?

recept ontbijt muffins met blauwe bessen © bettyskitchen.nl
recept ontbijt muffins met blauwe bessen © bettyskitchen.nl

Gezonde muffins zonder banaan maken

Deze gezonde ontbijt muffins met blauwe bessen zijn overigens gezoet zonder banaan, want die variant staat al genoeg op deze site. Maar ik gebruikte hiervoor dan ook ontpitte dadels om de muffins te zoeten en dat geeft ook een geweldige smaak! Heb je ook wel eens deze dadelcake met pecannoten geproefd? Zeker een aanrader! Maar uiteraard hebben we nog meer gezonde muffins zonder banaan op de site staan! Maak bijvoorbeeld een klein havermouttaartje met chocolade uit de oven? Of ga voor overheerlijke baked oats met blauwe bessen! Een geweldig eenpersoons ontbijt in de vorm van een taartje. Voor het Youtube kanaal maakte ik zelfs deze ontbijtmuffins met appel en die zijn ook een aanrader!


Print

Recept: Ontbijt muffins met blauwe bessen

recept ontbijt muffins met blauwe bessen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 2 reviews

Muffins voor het ontbijt kan een hele gezonde optie zijn! Ik maakte deze gezonde ontbijt muffins met havermout en amandelmeel en worden gezoet met dadels en blauwe bessen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Britse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 6–7 ontpitte medjool dadels (ca 70 gr)
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 4 el gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
  • 150 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr blauwe bessen
  • 2 el amandelschaafsel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
  2. Stop de eieren, ontpitte dadels, kaneel, melk en olie in een blender (of foodprocessor) en maal helemaal luchtig in 60 seconden. Voeg de havermout, amandelmeel en bakpoeder toe en laat draaien tot alle klontjes er uit zijn en je een fijne vloeibaar beslag hebt.
  3. Schenk het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot deze ongeveer 3/4 vol zitten. Verdeel vervolgens de blauwe bessen over het beslag en druk deze een beetje naar binnen.
  4. Bestrooi de gezonde ontbijtmuffins tot slot met de amandelschaafsel en bak gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips:

  • Speltmeel is niet glutenvrij! Maar deze kun je tevens vervangen door dezelfde hoeveelheid extra havermout of een ander glutenvrije meel.
  • Tevens kun je de maple syrup ook vervangen door dezelfde hoeveelheid ontpitte dadels. Maal deze dan mee bij stap 2.

Keywords: ontbijt, muffin, gezond, kidsproof, blauwe bessen, havermout, speltmeel,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept ontbijt muffins met blauwe bessen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gezondere ontbijt muffins met blauwe bessen en amandelen wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: bakpoeder, blauwe bessen, dadels, eieren, gezond, Glutenvrij, havermout, kaneel, kidsproof, kokosolie, lactosevrij, melk, muffins, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Kapsalon met Jackfruit (video)
Volgend bericht: Vegan roerei met tofu »

Lees Interacties

Reacties

  1. LIA

    21 augustus 2019 om 7:55 am

    Mijn zoons hebben zitten smulllen bedankt voor het recept groet Lia

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. Ella

    17 november 2019 om 10:22 am

    Heel leuk recept.
    Ik heb 180gr havermout gebruikt ivm het amandelmeel.
    Ook heb ik siliconevorm gebruikt waardoor ik 3 eetlepels gesmolten kokosolie heb weggelaten. En het kan ook zonder de dadels.
    Zo wordt het recept nog lighter en toch nog altijd super lekker.
    Ik doe ook eerst een paar besjes in de vorm alvorens het deeg erin te gieten. Anders bleven mijn besjes bovenaan steken 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 november 2019 om 5:36 pm

      Dank je wel voor je tips Ella!

      Beantwoorden
  3. Nettie Stougje

    7 juli 2020 om 3:53 pm

    Lekker recept en makkelijk te maken.

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee