• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Wraps met krokante kip (video)

Wraps met krokante kip (video)

7 december 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Lassen jullie wel eens bewust een dagje vegetarisch eten in? Met dit recept voor vegan wraps met krokante kip zet je in een mum van tijd een makkelijke lunchmaaltijd op tafel. En met de producten van Quorn wordt het heel eenvoudig en lekker om een stukje vlees bewust te laten staan.

Vegan wraps met krokante kip maken

Een wrap maaltijd is altijd een lekkere maaltijd voor tussen de middag. En deze vegan wraps met krokante kip zijn een verantwoorde keuze voor het hele gezin. Kip is een van mijn favoriete vullingen voor wraps en natuurlijk ook sla en andere groente of rauwkost. Zo kom je tussen de middag toch nog even aan de benodigde vitaminen en vezels. Maar met het oog op meer vegetarische gerechten op tafel, gebruik ik, in plaats van reepjes krokante kipschnitzel, een vegetarisch alternatief van Quorn om deze vegan wraps met krokante kip te maken.

Wraps met krokante kip vegan recept © bettyskitchen.nl

Eet een dagje minder vlees

Quorn zijn jullie wellicht ook al tegengekomen in het vegetarische koelschap van de supermarkten. Quorn biedt een breed assortiment aan vleesvervangers en momenteel vind je Quorn ook in het vriesschap van Albert Heijn. Met maar liefst 5 basisproducten waarmee je elke week weer een nieuw vegetarisch recept uit voorraad mee op tafel kunt zetten.

Wraps met krokante kip vegan recept © bettyskitchen.nl

Neem bijvoorbeeld vegetarische burgers, vegetarisch fijngehakt, vegetarische stukjes, maar ook vegan gepaneerde filets en vegan nuggets! Omdat ik jullie wil laten zien in hoeverre ons gezin geniet van vegetarische eten, heb ik een ‘Whats in my Freezer?‘ video opgenomen. En deel ik ook meteen het lunch recept voor vegan wraps met krokante kip met je. Kijken jullie gezellig mee?

Groetjes, Betty


Whats in my Freezer? Video:

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Wraps met krokante kip (vegan)

Wraps met krokante kip vegan recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale
  • 2 Quorn Vegan gepaneerde filets – diepvries,
  • 1 tomaat,
  • 1 avocado,
  • 4 eetlepels (vegan) yoghurt,
  • verse peterselie en/of bieslook, fijn gehakt,
  • 2 tortilla wraps,
  • 50 gram ijsbergsla, gewassen en gesneden,
  • optioneel: handje geraspte Parmezaanse kaas (let op niet vegan!)
  • peper & zout.

Extra:

  • Oven

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op  200  graden. Plaats de bevroren Quorn Vegan gepaneerde filets op een bakplaat bekleed met bakpapier en verwarm deze gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Ondertussen was je de tomaat en snijd in partjes. Lepel de avocado uit en snijd in dunne plakken.
  3. Roer in een kommetje de yoghurt los met de peterselie en/of bieslook en breng op smaak met peper en zout.
  4. Zodra de Quorn Vegan gepaneerde filets uit de oven komen, snijd je deze diagonaal in repen van 1 cm. 
  5. Verwarm de tortilla wraps volgens de gebruiksaanwijzing en leg daarna op een bord.Verdeel in een dikke strook in het midden de ijsbergsla, de repen Quorn Vegan gepaneerde filets, de avocado en de tomaat. Lepel hier de yoghurtdressing overheen en rol de wraps met krokante vegan kip op. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Wraps met krokante kip vegan recept © bettyskitchen.nl

Dit artikel betreft een samenwerking met Quorn. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Lunch recepten, Persoonlijk Tags: avocado, ijsbergsla, kidsproof, Kip, kookvideo, Parmezaanse kaas, Quorn, samenwerkingen, tomaten, tortilla, vegan, vegetarisch, vlog, wraps, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Noir in Utrecht
Volgend bericht: Ricotta taart met sinaasappel »

Lees Interacties

Reacties

  1. axel Gurdebeke

    7 december 2018 om 10:51 am

    is quorn wel echt vegan? het wordt gebonden met ei of kippe eiwitten, dacht ik

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 december 2018 om 2:51 pm

      Hi Axel,
      Het assortiment van Quorn is grotendeeld vegetarisch. Van de 5 diepvries producten zijn er nu dus 2 vegan. Waaronder deze die gebruikt worden in het recept.
      groetjes, Betina

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in