• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Vegan roerei met tofu

Vegan roerei met tofu

25 februari 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer Meatless Monday en ja dat lees je goed! Je kunt met tofu zelf een vegan roerei maken. Het ziet er ook echt uit als scrambled eggs en dankzij de kerriekruiden is het voor mij ook net echt. Een heerlijk vegan ontbijt of lunchtip!

Deze vegan roerei is verrukkelijk!

Sinds ik meer vegetarisch eet, merkte ik dat ik een stuk meer eieren en kaas ben gaan eten. Dus ging ik op zoek naar andere alternatieven om wat meer variatie in mijn eetpatroon aan te brengen. Dus toen ik zag dat je van tofu ook een soort vegan ‘scrambled eggs’ kunt maken, moest ik dat zeker eens uitproberen. En wat blijkt? Deze vegan roerei met tofu is verrukkelijk en een lekker alternatief voor een ontbijt of lunch met eieren. De liefhebber maakt er zelf ook nog vegan bacon van tempeh bij en dan heb je helemaal een feestje!

recept vegan roerei scrambled tofu © bettyskitchen.nl

Nog meer vegan recepten

Wil jij ook een dagje vlees laten staan en nog meer vegan recepten uitproberen? De week zonder vlees komt er binnenkort alweer aan dus heb ik nog een paar lekkere tips voor je. Naast deze vegan roerei met tofu kun je ook gaan genieten van een pinda-tempeh salade met gegrilde komkommer. Deze kleurrijke wraps met krokante vegan kip zijn ook een aanrader! En wat dacht je van deze hummusbowl met zoete aardappel? Allemaal overheerlijke vegan recepten om van te genieten! Ook lekker: deze japanse Teriyaki tofuspiesjes met bimi. Even grillen en smullen maar!


Print

Recept: Vegan roerei met tofu

recept vegan roerei scrambled tofu © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegan roerei met tofu is een mooi vegan alternatief voor scrambled eggs. Serveer met bijvoorbeeld avocado, spinazie en vadouvan kruiden voor een complete maaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr harde Tofu, uitgelekt
  • 1 el soja saus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie poeder)
  • 1 ui
  • olijfolie of kokosolie
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 200 gram spinazie
  • 1 avocado
  • peterselie of koriander

Instructions

  1. Knijp de tofu goed uit en breek in stukjes. Marineer de tofu in een kom met de sojasaus, rijstazijn, en vadouvan of kerriekruiden. Laat 10 minuten staan om goed in te trekken. Ondertussen pel en snipper je de ui zeer fijn.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie, totdat deze gaat slinken. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit opnieuw de koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze gedurende samen gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Wel blijven roeren en breng op smaak met zout & peper.
  4. Serveer de vegan roerei met de gebakken spinazie en uitgelepelde avocado. Lekker om af te toppen met een beetje verse peterselie of koriander. Serveer direct.

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan roerei scrambled tofu © bettyskitchen.nl

Category: Ontbijt Recepten Tags: avocado, Glutenvrij, kerrie, Low Carb, spinazie, tofu, uien, vadouvan, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ontbijt Muffins met blauwe bessen
Volgend bericht: Meatloaf met gekookt ei (gehaktbrood) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee