Het is weer Meatless Monday en ja dat lees je goed! Je kunt met tofu zelf een vegan roerei maken. Het ziet er ook echt uit als scrambled eggs en dankzij de kerriekruiden is het voor mij ook net echt. Een heerlijk vegan ontbijt of lunchtip!
Deze vegan roerei is verrukkelijk!
Sinds ik meer vegetarisch eet, merkte ik dat ik een stuk meer eieren en kaas ben gaan eten. Dus ging ik op zoek naar andere alternatieven om wat meer variatie in mijn eetpatroon aan te brengen. Dus toen ik zag dat je van tofu ook een soort vegan ‘scrambled eggs’ kunt maken, moest ik dat zeker eens uitproberen. En wat blijkt? Deze vegan roerei met tofu is verrukkelijk en een lekker alternatief voor een ontbijt of lunch met eieren. De liefhebber maakt er zelf ook nog vegan bacon van tempeh bij en dan heb je helemaal een feestje!
Nog meer vegan recepten
Wil jij ook een dagje vlees laten staan en nog meer vegan recepten uitproberen? De week zonder vlees komt er binnenkort alweer aan dus heb ik nog een paar lekkere tips voor je. Naast deze vegan roerei met tofu kun je ook gaan genieten van een pinda-tempeh salade met gegrilde komkommer. Deze kleurrijke wraps met krokante vegan kip zijn ook een aanrader! En wat dacht je van deze hummusbowl met zoete aardappel? Allemaal overheerlijke vegan recepten om van te genieten! Ook lekker: deze japanse Teriyaki tofuspiesjes met bimi. Even grillen en smullen maar!
Recept: Vegan roerei met tofu
Deze vegan roerei met tofu is een mooi vegan alternatief voor scrambled eggs. Serveer met bijvoorbeeld avocado, spinazie en vadouvan kruiden voor een complete maaltijd.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 200 gr harde Tofu, uitgelekt
- 1 el soja saus
- 1 el rijstazijn
- 1 el Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie poeder)
- 1 ui
- olijfolie of kokosolie
- peper & zout
Voor erbij:
- 200 gram spinazie
- 1 avocado
- peterselie of koriander
Instructions
- Knijp de tofu goed uit en breek in stukjes. Marineer de tofu in een kom met de sojasaus, rijstazijn, en vadouvan of kerriekruiden. Laat 10 minuten staan om goed in te trekken. Ondertussen pel en snipper je de ui zeer fijn.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie, totdat deze gaat slinken. Schep uit de pan en zet apart.
- Verhit opnieuw de koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze gedurende samen gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Wel blijven roeren en breng op smaak met zout & peper.
- Serveer de vegan roerei met de gebakken spinazie en uitgelepelde avocado. Lekker om af te toppen met een beetje verse peterselie of koriander. Serveer direct.
Groetjes, Betty
Geef een reactie