Het is weer een Meatless Monday en ik maakte een romige, vegan rode bietencurry met tomaten, garam masala kruiden en kokosmelk. Een heerlijke combinatie die je tevens lekker opwarmt tijdens wat koudere avonden!
Ik kan een goede curry op z’n tijd erg waarderen. Heerlijk die combinatie van kruiden en zo’n lekkere, veelal romige saus. En bovendien zijn curry’s ook heel goed vegetarisch, en in dit geval zelfs veganistisch, te bereiden. Daarom ga ik dan ook graag eens in de zoveel tijd naar een Indiaas restaurant voor een échte curry. Maar ook thuis staat er regelmatig curry op het menu. De currypasta koop ik uit gemak dan wel kant-en-klaar in de supermarkt, maar ik moet zeggen dat ik daarmee ook heerlijke curry’s uit m’n keuken tover.
Nog meer heerlijke curry recepten
Bij Betty’s Kitchen zijn we dol op de Indiase keuken en deze biedt dan ook mooie inspiratie voor veel van onze ‘curry’ recepten. Niet alleen deze curry met rode bieten, maar bijvoorbeeld ook deze vegetarische Spinazie curry met paneer (palak paneer). Probeer zeker ook eens deze (eveneens vegan) Gele curry met jackfruit. Of maak een overheerlijke indiase currytaart met doperwtjes! Yummmm! Je kunt deze vegan rode bietencurry serveren met alleen met rijst. Maar je kunt dit bijvoorbeeld ook vervangen door of aanvullen met naan brood. Of vervang de rijst door gekookte, kruimige aardappels voor een meer Hollandse twist!
Recept: Vegan Rode bietencurry
Op deze Meatless Monday maakte ik een romige, vegan rode bietencurry met tomaten, garam masala kruiden en kokosmelk. Een heerlijke combinatie, lekker verwarmend voor op een koude winteravond.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 50 minutes
- Yield: 3 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Indiase keuken
Ingredients
- 350 gram geraspte rode bieten
- 2 tomaten
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 el. tomatenpuree
- 400 ml. kokosmelk
- 2 el. garam masala
- Evt. 1 tl. chilipoeder indien gewenst
- 5 takjes verse koriander
- Zout en peper
- 3 el. kokosolie
- 200 gram rijst om erbij te serveren
Instructions
- Schil de ui en snij in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. De tomaten snij je in blokjes. Knip of snij de blaadjes koriander fijn.
- Verwarm de kokosolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de garam masala, tomatenpuree en knoflook toe en roer goed door. Na ongeveer een minuut voeg je ook de tomaten en geraspte rode bieten toe. Bak enkele minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe aan de pan samen met de chilipoeder en koriander. Roer goed door.
- Breng de curry aan de kook en zet vervolgens op laag vuur. Laat de curry voor 30 minuten zachtjes doorpruttelen zodat de smaken lekker met elkaar vermengen. Tussendoor roer je de saus af en toe door. Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Proef de curry en voeg naar eigen nog smaak zout en peper toe. Serveer de curry met de rijst.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan rode bietencurry met rijst wilt gaan maken!
Geef een reactie