• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegan BBQ Corn Ribs maken

Vegan BBQ Corn Ribs maken

4 november 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Ook in de herfst en winter geven we die barbecue een slinger. Deze Vegan BBQ Corn ribs zijn een vegetarisch alternatief op spareribs maken en zijn heerlijk om van te knabbelen. Gekookte maiskolven die worden afgelakt met barbecuesaus en vervolgens gegrild op de BBQ. Oeh la la wat wil je nog meer?

Vegan BBQ Corn ribs maken van maiskolf

Mijn man is dol op spareribs van de barbecue. Maar omdat niet iedereen in ons huishouden even dol is op vlees, besloot ik om hier ook een vegetarisch alternatief op te maken. Iedereen is immers dol op gegrilde maiskolven van de barbecue en met een kleine aanpassing en een beetje fantasie kun je hier vegan spareribs van maken. Door de kolven in lange strips te hakken en af te lakken met barbecue saus, heb je zo een heerlijke vegan hapje van de barbecue. Te serveren als vegan hoofdgerecht of serveer als borrelhapje of voorgerecht. Wat jij wilt. Ook de knoflooksaus kun je heel eenvoudig vegan maken natuurlijk.

recept vegan bbq corn ribs mais ribbetjes © bettyskitchen.nl
recept vegan bbq corn ribs mais ribbetjes © bettyskitchen.nl
recept vegan bbq corn ribs mais ribbetjes © bettyskitchen.nl

Steeds meer groenten op de BBQ

Groenten gaan steeds meer een belangrijke rol innemen in de behoefte om minder vlees te eten. Niet voor niets hebben wij op maandagen een Vegetarische rubriek op de site en is 1 november wereldwijd uitgeroepen tot World Vegan Day. Maar we vinden het ook leuk om aan de slag te gaan met zoeken en maken van vegetarische alternatieven van bekende vleesgerechten. Ook in de barbecue wereld zijn bijvoorbeeld groenteburgers grote favoriet en voor de liefhebber hebben we dan ook 10x vegetarische BBQ recepten op een rijtje gezet. Daar horen deze vegan BBQ corn ribs natuurlijk ook bij, maar zoek wat lekkers uit en geniet van groenten in de (BBQ) hoofdrol!


Print

Recept: Vegan BBQ Corn Ribs maken

recept vegan bbq corn ribs mais ribbetjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Vegan BBQ Corn ribs zijn een vegetarisch alternatief op spareribs maken en zijn heerlijk om van te knabbelen. Gekookte maiskolven die worden afgelakt met barbecuesaus en vervolgens gegrild op de BBQ. Dit is een vegan hapje waar jong en oud blij van worden. Serveer de ribs met (vegan) knoflooksaus en het feestje is helemaal compleet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: grillen
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 2 hele maiskolven
  • snuf zout
  • barbecuesaus, naar keuze
  • knoflooksaus (met vegan yoghurt)

Extra:

  • snijplank
  • keukendoek
  • barbecue
  • vleestang

Instructions

  1. Verwijder de bladeren en draadjes van de maiskolven. Stop in een pannetje met water + snuf zout en breng aan de kook gedurende 20 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
  2. Plaats een keukendoek op het aanrecht en daarbovenop de snijplank. Dit voorkomt ‘schuiven’. Hak elke kolf doormidden zodat je 4 stuks hebt. Leg de op het snijvlak op de plank en hak in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Met 2 maiskolven kom je op totaal 16 – 24 stuks uit.
  3. Kwast de zijde met de maiskorrels royaal in met barbecuesaus. Plaats de strips daarna op het rooster in de barbecue en grill de vegan corn ribs gedurende 5-7 minuten. Tussendoor 1x omdraaien met een tang.
  4. Ondertussen meng je de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en stop in een kommetje. Serveer de ribbetjes direct en geef de saus erbij. Het is de bedoeling dat je de mais korrels dan met je tanden afkluift van de harde strip van de binnenkant.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt in de supermarkt ook ‘voorgegaarde maiskolven’ vinden. Als je deze gebruikt kun je stap 1 in zijn geheel overslaan.

Keywords: vegan, bbq, mais, ribbetjes, barbecuesaus, knoflooksaus,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan bbq corn ribs mais ribbetjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor vegan BBQ corn ribbetjes wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Amerikaanse keuken, barbecuesaus, BBQ Recepten, Glutenvrij, grillen, knoflook, mayonaise, saus, vegan, vegetarisch, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise mosselen met noodles
Volgend bericht: Kerstboom Pizza Bolletjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in