• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Vegan Appeltaart met room

Vegan Appeltaart met room

3 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met een vrij nieuwe plantaardige roomboter en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaarstaartje om lekker van te genieten!

Vegan Appeltaart maken met Flora Plantbased

Afgelopen week kreeg ik Flora Plantbased producten toegestuurd en was blij verrast. Het ziet er uit als een blok roomboter, maar is dus volledig vegan! Ideaal voor het bakken van vegan taartjes of broodjes en ik besloot dan ook meteen hun recept voor vegan appeltaart met room uit te proberen. Want zeg nou zelf: in deze tijden mogen we onszelf af en toe eens lekker verwennen met een (vegan) taartje, of niet? Het resultaat is een smeuïge taart die een beetje naar cake neigt. Gevuld met heerlijke partjes appel en romige vegan opgeklopte slagroom er bovenop. Ik maakte er zelf nog wat gekonfijte sinaasappel bij en gebruikte wat extra kaneel in het recept. Zo komen alle smaken van dit najaar ook goed samen in een lekker taartje! Je vind de producten van Flora Plant in het koelschap van de supermarkt, bij de margarine en boter producten.

recept vegan appeltaart met flora plantbased

Nog meer lekkere recepten met appel

Appels en kaneel horen ongetwijfeld samen en de smaken passen perfect bij het najaar. Naast deze vegan appeltaart met room maak nog veel meer lekkere recepten met appel! Begin de dag bijvoorbeeld met deze Appeltaart-havermoutpap! Een erg voedzaam en lekker ontbijt. Maar deze ontbijtmuffins met appel en amandelen zijn ook een aanrader. Voor de liefhebber vind je ook een herfstachtige cheesecake met appelkruimel op de site. Voor het diner is deze witlof stamppot met appel en piccalily ook erg fijne! En ken je al de ‘Hete Bliksem’ stamppot met appel? Lekker van genieten dus!


Print

Recept: Vegan Appeltaart met room

recept vegan appeltaart met flora plantbased
Print Recipe

Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met Flora Plantbased en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaartaartje om lekker van te genieten!

  • Author: afgeleid van Flora.com website
  • Prep Time: 3 uur
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 3 uur en 30 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de taart

  • 200 gr bloem
  • 100 gr Flora Plant ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • optioneel: halve tl kaneel
  • 5 gr zout
  • 4 gr bakpoeder
  • 3 grote Jonagold appels

Voor de vegan slagroom

  • 100 ml plantaardige room
  • 5 gr suiker
  • 0.25 tl kaneel
  • sinaasappel chips * & atsina cress (ter decoratie)

Benodigdheden

  • taartvorm ∅ 18 cm
  • bakpapier
  • olie (om in te vetten)
  • keukenmixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de vorm in met een beetje olie en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
  2. Plaats een deeghaak in de keukenmixer. Snijd de Flora Plant ongezouten in blokjes. Voeg de bloem, eventueel kaneel, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in de grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat. Ik zelf prak het liefst de boter er even doorheen met een vork en ga daarna over tot kneden met de hand.
  3. Bestuif het werkblad met een beetje extra bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
  4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
  5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten. Laat daarna afkoelen in de vorm, op een rooster.
  6. Tot slot ga je nog de vegan slagroom maken: voeg de suiker bij de plantaardige room en klop deze op tot een luchtige massa. 
  7. Als de vegan appeltaart goed is afgekoeld spatel je hier de geklopte room overheen. Decoreer met sinaasappel chips en de cress. Je kunt er ook nog een klein beetje poedersuiker of kaneel overheen strooien.

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt ook zelf geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 60 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!).

Ook leuk: Wil je dit taartje liever voor 1 persoon maken? Deel de ingredienten dan door 3 en gebruik een kleine bakvorm van 10-12 cm. De baktijd wordt dan ca 17 minuten.

Keywords: appeltaart, appel, cake, taart, vegan,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan appeltaart met flora plantbased

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan appeltaart wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: Appels, bloem, Flora plant, lactosevrij, sinaasappels, suiker, taart, tuinkers, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zebra Cake – uit Lekker & Simpel Zoet (video) + WIN
Volgend bericht: Oostenrijkse keuken en specialiteiten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in