• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Vegan Appeltaart met room

Vegan Appeltaart met room

3 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met een vrij nieuwe plantaardige roomboter en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaarstaartje om lekker van te genieten!

Vegan Appeltaart maken met Flora Plantbased

Afgelopen week kreeg ik Flora Plantbased producten toegestuurd en was blij verrast. Het ziet er uit als een blok roomboter, maar is dus volledig vegan! Ideaal voor het bakken van vegan taartjes of broodjes en ik besloot dan ook meteen hun recept voor vegan appeltaart met room uit te proberen. Want zeg nou zelf: in deze tijden mogen we onszelf af en toe eens lekker verwennen met een (vegan) taartje, of niet? Het resultaat is een smeuïge taart die een beetje naar cake neigt. Gevuld met heerlijke partjes appel en romige vegan opgeklopte slagroom er bovenop. Ik maakte er zelf nog wat gekonfijte sinaasappel bij en gebruikte wat extra kaneel in het recept. Zo komen alle smaken van dit najaar ook goed samen in een lekker taartje! Je vind de producten van Flora Plant in het koelschap van de supermarkt, bij de margarine en boter producten.

recept vegan appeltaart met flora plantbased

Nog meer lekkere recepten met appel

Appels en kaneel horen ongetwijfeld samen en de smaken passen perfect bij het najaar. Naast deze vegan appeltaart met room maak nog veel meer lekkere recepten met appel! Begin de dag bijvoorbeeld met deze Appeltaart-havermoutpap! Een erg voedzaam en lekker ontbijt. Maar deze ontbijtmuffins met appel en amandelen zijn ook een aanrader. Voor de liefhebber vind je ook een herfstachtige cheesecake met appelkruimel op de site. Voor het diner is deze witlof stamppot met appel en piccalily ook erg fijne! En ken je al de ‘Hete Bliksem’ stamppot met appel? Lekker van genieten dus!


Print

Recept: Vegan Appeltaart met room

recept vegan appeltaart met flora plantbased
Print Recipe

Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met Flora Plantbased en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaartaartje om lekker van te genieten!

  • Author: afgeleid van Flora.com website
  • Prep Time: 3 uur
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 3 uur en 30 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de taart

  • 200 gr bloem
  • 100 gr Flora Plant ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • optioneel: halve tl kaneel
  • 5 gr zout
  • 4 gr bakpoeder
  • 3 grote Jonagold appels

Voor de vegan slagroom

  • 100 ml plantaardige room
  • 5 gr suiker
  • 0.25 tl kaneel
  • sinaasappel chips * & atsina cress (ter decoratie)

Benodigdheden

  • taartvorm ∅ 18 cm
  • bakpapier
  • olie (om in te vetten)
  • keukenmixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de vorm in met een beetje olie en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
  2. Plaats een deeghaak in de keukenmixer. Snijd de Flora Plant ongezouten in blokjes. Voeg de bloem, eventueel kaneel, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in de grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat. Ik zelf prak het liefst de boter er even doorheen met een vork en ga daarna over tot kneden met de hand.
  3. Bestuif het werkblad met een beetje extra bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
  4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
  5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten. Laat daarna afkoelen in de vorm, op een rooster.
  6. Tot slot ga je nog de vegan slagroom maken: voeg de suiker bij de plantaardige room en klop deze op tot een luchtige massa. 
  7. Als de vegan appeltaart goed is afgekoeld spatel je hier de geklopte room overheen. Decoreer met sinaasappel chips en de cress. Je kunt er ook nog een klein beetje poedersuiker of kaneel overheen strooien.

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt ook zelf geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 60 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!).

Ook leuk: Wil je dit taartje liever voor 1 persoon maken? Deel de ingredienten dan door 3 en gebruik een kleine bakvorm van 10-12 cm. De baktijd wordt dan ca 17 minuten.

Keywords: appeltaart, appel, cake, taart, vegan,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegan appeltaart met flora plantbased

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan appeltaart wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: Appels, bloem, Flora plant, lactosevrij, sinaasappels, suiker, taart, tuinkers, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zebra Cake – uit Lekker & Simpel Zoet (video) + WIN
Volgend bericht: Oostenrijkse keuken en specialiteiten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in