Print

Recept: Vegan Appeltaart met room

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met Flora Plantbased en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaartaartje om lekker van te genieten!

  • Author: afgeleid van Flora.com website
  • Prep Time: 3 uur
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 3 uur en 30 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de taart

  • 200 gr bloem
  • 100 gr Flora Plant ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • optioneel: halve tl kaneel
  • 5 gr zout
  • 4 gr bakpoeder
  • 3 grote Jonagold appels

Voor de vegan slagroom

  • 100 ml plantaardige room
  • 5 gr suiker
  • 0.25 tl kaneel
  • sinaasappel chips * & atsina cress (ter decoratie)

Benodigdheden

  • taartvorm 18 cm
  • bakpapier
  • olie (om in te vetten)
  • keukenmixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de vorm in met een beetje olie en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
  2. Plaats een deeghaak in de keukenmixer. Snijd de Flora Plant ongezouten in blokjes. Voeg de bloem, eventueel kaneel, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in de grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat. Ik zelf prak het liefst de boter er even doorheen met een vork en ga daarna over tot kneden met de hand.
  3. Bestuif het werkblad met een beetje extra bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
  4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
  5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten. Laat daarna afkoelen in de vorm, op een rooster.
  6. Tot slot ga je nog de vegan slagroom maken: voeg de suiker bij de plantaardige room en klop deze op tot een luchtige massa. 
  7. Als de vegan appeltaart goed is afgekoeld spatel je hier de geklopte room overheen. Decoreer met sinaasappel chips en de cress. Je kunt er ook nog een klein beetje poedersuiker of kaneel overheen strooien.

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt ook zelf geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 60 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!).

Ook leuk: Wil je dit taartje liever voor 1 persoon maken? Deel de ingredienten dan door 3 en gebruik een kleine bakvorm van 10-12 cm. De baktijd wordt dan ca 17 minuten.