• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Geroosterde spruitjes uit de oven

Geroosterde spruitjes uit de oven

18 december 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Niet meteen wegklikken omdat je geroosterde spruitjes uit de oven op het menu ziet staan: Deze zijn namelijk wel erg lekker! Er is niks bitters aan, want ze zitten boordevol smaak door de knoflook, rozemarijn en geraspte kaas!

Spruitjes bijgerecht voor de kerst

De grote hamvraag tijdens kerst is natuurlijk: Wat wordt het hoofdgerecht? En hoewel we tijdens de feestdagen graag kijken naar een goed stuk vlees, gevogelte of wild, zijn het juist die bijgerechten met lekker veel kleurrijke die we niet moeten vergeten. Ze maken het kerstdiner namelijk helemaal af! En deze geroosterde spruitjes uit de oven met rozemarijn zijn hier perfect bij! In het najaar en in de winter kan ik geen genoegen krijgen van rozemarijn en het groeit dan ook heel het jaar door in mijn achtertuin. Overigens alle credits voor het recept aan Nigella Lawson want die wist er dit overheerlijke spruitjes recept mee te bedenken.

recept geroosterde spruitjes uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met spruitjes

Ik zou deze spruitjes uit de oven bijna ‘ op Italiaanse wijze’  willen noemen, want de citroen en geraspte kaas voeren mij ook dikwijls mee naar deze keuken. En ook al gebruikt Nigella knoflookolie in haar recept, moet ik toch een beetje creatief zijn en heb ik hier mijn eigen draai aan geven. Mocht je na dit recept fan zijn geworden van die vrolijke spruitjes, maak dan ook eens deze Italiaanse gnocchi schotel met spruitjes klaar. En wat dacht je van een heerlijke najaars spruitjessoep met kastanjechampigons? Yummmmm! Daarnaast is deze vegetarische maaltijdsalade met zoete aardappel en spruitjes ook een geweldig gezond diner voor elke dag!


Print

Recept: Geroosterde spruitjes uit de oven

recept geroosterde spruitjes uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze geroosterde spruitjes uit de oven zijn wel erg lekker! Er is niks bitters aan, want ze zitten boordevol smaak door de knoflook, rozemarijn en geraspte kaas! Een ideaal bijgerecht voor tijdens het kerstdiner.

  • Author: Nigella Lawson
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 500 gram spruitjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 biologische citroen
  • Pecorino kaas (schapenkaas)

Extra:

  • koekenpan
  • kleine ovenschaal

Instructions

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden (200 hete lucht).  Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook gedurende 1 minuut mee. Pas op dat deze niet verbrand. Zet daarna het vuur uit. Laat vervolgens een paar minuten afkoelen.
  3. Ondertussen ris je de rozemarijn naalden van de takjes en hak deze fijn. Rasp tevens de citroen. Halveer vervolgens en pers enkel het sap van een halve citroen uit. (De andere helft kun je in de koelkast bewaren voor je thee of after-xmas-detox-water).
  4. Stop de spruitjes in de mengkom en voeg de knoflookolie, rozemarijn, citroenrasp en sap van 1/2 citroen toe. Breng op smaak met zout & peper en schep de spruitjes goed om, zodat alles bedekt is. Vul hier vervolgens de ovenschaal mee en bak de spruitjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Rasp ondertussen wat pecorino of Parmezaanse kaas fijn. Zodra de geroosterde spruitjes met rozemarijn uit de oven komen, strooi je hier de geraspte kaas overheen. Dit zal lekker smelten door de hitte.

Eet smakelijk en alvast fijne feestdagen!

Notes

Tip: Om dit gerecht beter in een low carb of keto dieet te laten passen zou ik je willen adviseren om er bijvoorbeeld uitgebakken spekjes bij te serveren voor extra vetten en eiwitten.

Keywords: spruitjes, bijgerecht, citroen, knoflook, kaas, kerst

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept geroosterde spruitjes uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze geroosterde spruitjes uit de oven wilt gaat maken!

(Bron recept: Nigellissima)

Category: Bijgerechten Tags: citroen, detox recepten, Glutenvrij, Kaas, Kerst recepten, keto, knoflook, Low Carb, Nigella Lawson, pecorino, rozemarijn, spruitjes, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Crock-Pot Slowcooker CR507 4,7 L (review)
Volgend bericht: Vers van de Pers #8 (de Kerstspecial) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in