Print

Varkenshaas uit de oven (met spek)

4.7 from 3 reviews

Scale

Ingredients

Recept voor een varkenshaas met champignons (uit de oven):

(hoofdgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten:

Extra:

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht.
  2. Leg de plakken pancetta uit op het aanrecht (of een snijplank), het liefts in een V-vorm, waarbij de uiteindes een beetje overlappen. Bestrooi dit met versgemalen peper.
  3. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak dit grof. Verdeel dit ook over de pancetta.Varkenshaas met champignons uit de oven
 1. Verhit ondertussen de koeken- of hapjes pan op middelhoog vuur, en bak de varkenshaas heel kort (!) rondom aan. Het gaat hierbij puur om het dichtschroeien van de buitenkant. (Zo blijven de sappen het beste bewaard.) en leg in het midden van de pancetta.
 2. Vouw de plakken pancetta om de varkenshaas heen:  je pakt hem dus als het ware in. Plaats hierna in de ovenschaal. (Deze stappen kun je gerust voorbereiden, dek de schaal af en bewaar in de koelkast. Vergeet niet even een half uur voor het bakken uit de koelkast te halen om weer op temperatuur te komen.)Varkenshaas uit de oven (met champignons)
 3. Boen de champignons schoon, en snijd in kwarten. Hussel deze om met een scheutje olijolie, peper en (beetje) zout, en rangschik om de varkenshaas heen.
 4. Bak de varkenshaas in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
 5. Snijd de varkenshaas uit de oven daarna in plakken, en serveer direct.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze varkenhaas uit de oven heel goed voorbereiden: Wikkel alvast de varkenshaas in het jasje van spek, tijm en rozemarijn. En bewaar afgedekt in de koelkast. Alleen 30 minuten van tevoren uit de koeling halen en de oven voorverwarmen.