Het is tijd voor kersen, dus ga ik vandaag aan de slag met deze Tulband met kersen. Werkelijk overal kom je momenteel kersen Grote sappige kersen zijn heerlijk, dus ook ik kon het niet laten om hiermee aan de slag te gaan en deze tulband met kersen te maken.
Poolse tulband met kersen
Het recept voor deze Kersen tulband kwam ik tegen op de blog van de Poolse dame Ursula Wysokinska. En Ursula zelf, die kwam ik tegen tijdens hetJamie Oliver Foodbloggers event. Haar blog is ook in het Pools geschreven, en gaat met namelijk over de gezelligheid en eten binnen haar gezin.
Voor mij is het nog een beetje te volgen, want qua uitspraak komt het Pools aardig in de buurt van de oude Joegoslavische taal (waar ik dus mee ben opgegroeid), maar speciaal voor jullie beschrijf ik hier het recept gewoon in het Nederlands hoor. Deze tulband met kersen is niet heel zoet (hij is voor mij precies goed), maar je kunt er altijd nog wat opgeklopte en gezoete slagroom erbij serveren.
Check hier nog meer heerlijke cakerecepten en how-to cakebeslag maken.
PrintRecept: Tulband met kersen (cake)

- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Total Time: 1 hours 10 minutes
- Yield: 1 tulband 1x
- Category: Cake
Ingredients
- 300–400 gram verse kersen,
- 250 gram boter,
- 200 gram (lichtbruine) basterdsuiker,
- snufje zout,
- 6 eieren,
- 300 gram bloem + extra,
- 2 theelepels bakpoeder,
- 50 ml melk.
Instructions
- Laat eerst de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C of 175°C hete lucht. Beboter een tulbandvorm en ‘stof’ af met wat bloem. Ontpit de kersen, voeg een paar eetlepels bloem toe, roer kort door en zet apart. De bloem absorbeert een groot gedeelte van het vocht namelijk.
- Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg hierna de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
- Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom, en spatel dit door het botermengsel. Voeg als laatste de kersen toe, en roer het geheel goed door. Vul de tulbandvorm met het beslag en bak in de voorverwarmde oven gedurende45-50.
- De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de tulband met kersen cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
Smacznego!(Eet smakelijk)!
Groetjes, Betina
Geef een reactie