• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Glutenvrije kersencake

Glutenvrije kersencake

31 juli 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Het is het seizoen van steenfruit, dus dat wordt genieten van kersen! Maak er bijvoorbeeld dit recept voor een glutenvrije kersencake mee!

Glutenvrije kersencake maken

Je kunt momenteel niet om het steenfruit, oftewel vruchten met een pit, heen. De zomermaanden en de warme temperaturen zorgen namelijk voor de lekkerste abrikozen, pruimen en kersen. Dus neem ze vooral mee voor bijvoorbeeld deze glutenvrije kersencake maken. Het is een lekkere, smeuïge cake, dat je maakt in een lage taart vorm. En uiteraard dus niet alleen voor kersen, maar ook een van de andere seizoenvruchten.

recept glutenvrije kersencake betty's kitchen
recept glutenvrije kersentaart betty's kitchen

Nog meer glutenvrije taartjes

Vond je deze glutenvrije kersencake heerlijk? Uiteraard heb ik nog meer lekkere glutenvrije taartjes recepten voor je in petto, want ook mijn gevoelige buikje wordt hier heel blij van! Check bijvoorbeeld deze zomerse kwarkcake met fruit, of een echte limoncello-cake met blauwe bessen. De chocolover gaat voor deze chocoladecake met zoete aardappel, die ook erg lekker is als ontbijt! Geniet er in ieder geval van!

Print

Glutenvrije kersentaart recept

recept glutenvrije kersentaart betty's kitchen
Print Recipe
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram kersen,
  • 100 gram (riet)suiker,
  • 2 grote eieren (L),
  • snufje zout,
  • 2 theelepel vanille extract,
  • 200 ml creme fraiche,
  • 70 gram amandelmeel,
  • 40 gram boekweitmeel + 1 extra eetlepel,
  • halve theelepel bakpoeder,
  • halve theelepel gemberpoeder,
  • halve theelepel kaneel.

Extra:

  • kersenontpitter,
  • oven,
  • lage taartvorm, 25 cm doorsnede, met uitneembare bodem,
  • garde,
  • (olijf)olie om in te kwasten.

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de lage taartvorm in met olie en zet apart.
  • Was de kersen en ontpit deze met de ontpitter. Stop in een kom en hussel om met de extra eetlepel boekweitmeel. Dit neemt alvast een stukje vocht op.
  • Klop de eieren los met het rietsuiker, snufje zout en vanille extract. Roer de creme fraiche los en spatel door de eieren heen. Het is niet erg als er her en der nog wat klontjes over zijn.
  • Meng het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, gember en kaneel door elkaar en spatel door het ei mengsel. Roer de vulling voor glutenvrije kersencake nu goed door om alle klontjes te verwijderen.
  • Tot slot voeg je de kersen toe en roer het geheel nog een laatste keer goed door. Schenk de vulling in de taartvorm en schuif voorzichtig in de oven. 
  • Bak de glutenvrije kersecake gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm, til de bodem er uit en snijd de cake in punten. Dit gaat het beste als de glutenvrije kersencake is afgekoeld tot kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept glutenvrije kersencake betty's kitchen

Category: Cake recepten Tags: amandelmeel, boekweitmeel, cake, Crème fraiche, eieren, Glutenvrij, kaneel, kersen, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Linzenkoekjes (dhal)
Volgend bericht: Smaakmakers fietstour door Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in