Het is het seizoen van steenfruit, dus dat wordt genieten van kersen! Maak er bijvoorbeeld dit recept voor een glutenvrije kersencake mee!
Glutenvrije kersencake maken
Je kunt momenteel niet om het steenfruit, oftewel vruchten met een pit, heen. De zomermaanden en de warme temperaturen zorgen namelijk voor de lekkerste abrikozen, pruimen en kersen. Dus neem ze vooral mee voor bijvoorbeeld deze glutenvrije kersencake maken. Het is een lekkere, smeuïge cake, dat je maakt in een lage taart vorm. En uiteraard dus niet alleen voor kersen, maar ook een van de andere seizoenvruchten.


Nog meer glutenvrije taartjes
Vond je deze glutenvrije kersencake heerlijk? Uiteraard heb ik nog meer lekkere glutenvrije taartjes recepten voor je in petto, want ook mijn gevoelige buikje wordt hier heel blij van! Check bijvoorbeeld deze zomerse kwarkcake met fruit, of een echte limoncello-cake met blauwe bessen. De chocolover gaat voor deze chocoladecake met zoete aardappel, die ook erg lekker is als ontbijt! Geniet er in ieder geval van!
PrintGlutenvrije kersentaart recept
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 45 minutes
- Yield: 8 personen 1x
- Category: Taart recepten
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 350 gram kersen,
- 100 gram (riet)suiker,
- 2 grote eieren (L),
- snufje zout,
- 2 theelepel vanille extract,
- 200 ml creme fraiche,
- 70 gram amandelmeel,
- 40 gram boekweitmeel + 1 extra eetlepel,
- halve theelepel bakpoeder,
- halve theelepel gemberpoeder,
- halve theelepel kaneel.
Extra:
- kersenontpitter,
- oven,
- lage taartvorm, 25 cm doorsnede, met uitneembare bodem,
- garde,
- (olijf)olie om in te kwasten.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de lage taartvorm in met olie en zet apart.
- Was de kersen en ontpit deze met de ontpitter. Stop in een kom en hussel om met de extra eetlepel boekweitmeel. Dit neemt alvast een stukje vocht op.
- Klop de eieren los met het rietsuiker, snufje zout en vanille extract. Roer de creme fraiche los en spatel door de eieren heen. Het is niet erg als er her en der nog wat klontjes over zijn.
- Meng het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, gember en kaneel door elkaar en spatel door het ei mengsel. Roer de vulling voor glutenvrije kersencake nu goed door om alle klontjes te verwijderen.
- Tot slot voeg je de kersen toe en roer het geheel nog een laatste keer goed door. Schenk de vulling in de taartvorm en schuif voorzichtig in de oven.
- Bak de glutenvrije kersecake gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm, til de bodem er uit en snijd de cake in punten. Dit gaat het beste als de glutenvrije kersencake is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

Geef een antwoord