• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Tulband met kersen

Tulband met kersen

2 augustus 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

We zitten middenin het seizoen van de kersen, dus ga ik vandaag aan de slag met deze Tulband met kersen cake. Het is een heerlijke luxe cake om van te smullen, met amandelen, Amaretto en overgoten met pure chocolade. Die wil jij ook gaan maken!

Tulband cake met kersen en amandel

Momenteel hangen er overal grote sappige kersen aan de bomen, dus neem zeker even een doosje mee als je langs een tuinder komt. Deze tulband cake kun je maken met verse kersen die je vervolgens zelf ontpit (pas op je kleding overigens!) Maar de rest van het jaar kun je natuurlijk ook ontpitte kersen uit pot gebruiken. Voor de basis gebruiken we natuurijk het basisrecept voor cakebeslag maken en die wordt een beetje uitgebreid met amandelmeel voor een luxere textuur en meer smaak! Het resultaat is in ieder geval een zeer smakelijk tulband cake, lekker smeuïg en bij elke hap proef je de kersen terug. Dat is precies wat je wilt bij een recept voor Tulband cake met kersen.

  • recept tulband kersen cake © bettyskitchen.nl
recept tulband kersen cake © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met kersen

Nu kun je met die verrukkelijke kersen uit het seizoen niet alleen een tulband met kersen maken hoor! Zowel de verse als de diepvries of ‘uit pot’ variantie doen het het ook goed in de volgende heerlijke recepten met kersen. Maak bijvoorbeeld eens deze kersen kruimeltaart klaar! Of ga voor een broodpudding met kersen! Heerlijk met oud (wit)brood of een kerst of paas stol! Maar deze super gave kerst krans met meringues en brownies krijgt echt een finishing touch door de luxe kersen! En laten we natuurlijk all-time favoriet: de monchou taart met kersen niet vergeten! Dit is echt de meest makkelijke cheesecake ooit! Liever een glutenvrij bakrecept? maak dan deze glutenvrije kersencake.

Benieuwd hoe de video voor het maken van deze luxe tulband met kersen er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Tulband met kersen (cake)

recept tulband kersen cake © bettyskitchen.nl
Print Recipe

We zitten middenin het seizoen van de kersen, dus ga ik vandaag aan de slag met deze Tulband met kersen cake. Het is een heerlijke luxe cake om van te smullen, met amandelen, Amaretto en overgoten met pure chocolade. Die wil jij ook gaan maken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 10 minutes
  • Yield: 18 plakken 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor de kersen tulband cake:

  • 500 gram verse kersen *
  • 80 gr poedersuiker
  • 300 gr roomboter
  • 300 gr fijne suiker
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 1 el amaretto (of melk)
  • 225 gr bloem + extra
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder

Topping:

  • 100 gr pure chocolade
  • 2 el amandelschaafsel

Extra:

  • Tulband cakevorm
  • keukenmixer met garde
  • foodprocessor (of gebruik een blender of staafmixer)
  •  

Instructions

Voor dat je begint: zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor ca 30 minuten van te voren uit de koeling.

  1. Ontpit de kersen. In het geval van kersen op siroop: giet deze af en laat compleet uitlekken. Stop de kersen met het poedersuiker in de foodprocessor en maal helemaal fijn. Het mengsel is nu vrij ‘nat’. Zet apart.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 150 graden (135 hetelucht). Beboter de tulbandvorm en ‘stof’ af met wat bloem. Zet apart.
  3. Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een mixer, dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe aan het boterbeslag. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Tot slot voeg je de amaretto toe, meng kort door en zet de mixer uit.
  4. Meng de bloem met het amandelmeel en bakpoeder in een kom en spatel dit door het botermengsel tot een samenhangend cakebeslag.
  5. Vul de tulbandvorm met een derde van het cakebeslag en lepel hier de helft van de kersenmix over. Gebruik een mes om beiden lagen een beetje door elkaar heen te ‘swirlen’ (zoals je bijv. ook bij Marmercake zou doen). Lepel vervolgens nog een derde van het cake beslag hierover heen en de overige helft van de kersenmix. ‘Swirl’ weer een beetje door elkaar met het mes en top tot slot af met het laatste deel cake beslag en strijk goed uit met een spatel. Je wilt her en der wat hapjes kers proeven en niet het cakebeslag uit balans brengen door teveel van het natte kersen mengsel door het bloemmengsel te mengen.
  6. Bak de tulband met kersen in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de tulband met kersen cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen en volledig af te laten koelen op een rooster.
  7. Ondertussen rooster je vast het amandelschaafel in een koeknpannetje zonder boter of olie. Smelt vervolgens 80 gram van de chocolade au-bain marie. Haal daarna van het vuur, voeg de overige 20 gram chocolade toe en roer goed door elkaar om de temperatuur wat omlaag te brengen. Schep daarna in een spuitzakje of ziploc zakje. Maak goed dicht en knip een klein puntje van het zakje er af.
  8. Trek wat strepen van gesmolten chocolade over de ‘bovenkant’ van de tulband. Bestrooi met de geroosterde amandelschaafsel. Laat de chocolade iets afkoelen en uitharden. Snijd daarna de tulband in plakken.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

*In plaats van 500 gr verse kersen, kun je ook ca 425 gr ontpitte kersen op siroop (uit pot) gebruiken. Dat is circa anderhalve pot. laat goed uitlekken om af te wegen.

Keywords: Cake, tulband, kersen, boter, bloem, suiker, eieren, amandel, chocolade,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept tulband kersen cake © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tulband met kersen cake wilt gaan maken!

Category: Cake recepten Tags: amandelmeel, amandelschaafsel, bloem, boter, cake, chocolade, kersen, Nederlandse keuken, suiker, tulband

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Juli 2013
Volgend bericht: Tropische smoothie met kokoswater »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lilianne van Dijk

    24 maart 2021 om 4:10 pm

    De tulband zit in de oven. Ik ben heel benieuwd hoe die eruit komt. Het kersen mengsel was erg nat. Terwijl ik het toch een halve dag in de zeef heb laten uitlekken. In je recept staat dat je de kersen door het beslag moet mengen. Terwijl in je filmpje doe je hem na 1\3 van het beslag pas in. Het is nog even afwachten op het resultaat.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 maart 2021 om 5:49 pm

      Hi lilianne,
      Het is ook de bedoeling dat je 3 lagen cakebeslag in de vorm lepelt en 2 lagen kersen mengsel. Daarna ‘swirl’ je het een beetje door elkaar, maar dus niet helemaal door elkaar mengen! IN geval van het laatste kan je cakebeslag namelijk helemaal anders uitpakken. Maar tussendoor een ‘hapje’ kersen is heel lekker in deze tulband.
      Eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden
      • Lilianne van Dijk

        25 maart 2021 om 5:14 pm

        Aha!! Ik snap het! De volgende keer ga ik het zo doen. Hij is op zich goed gelukt, maar het kan altijd beter. De smaak was (en is nog steeds) heerlijk.

      • Betina Oostveen

        26 maart 2021 om 9:23 am

        Super! Heel veel succes en geniet er van!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in