• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Tiramisu met kokos, mango en banaan

Tiramisu met kokos, mango en banaan

30 juni 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Het is alweer het einde van de Italiaanse maand bij Betty’s Kitchen! En wat past daar beter als dessert bij, dan tiramisu? Deze keer een zomerse Tiramisu met kokos, mango en banaan! Dit tiramisu recept is alleen door de smaakcombinatie al anders als anders. Maar ten opzichte van de traditionele tiramisu is dit ook nog eens een variant  zonder alcohol en rauwe eieren. Dus ook geschikt voor zwangere vrouwen!

Tiramisu voor zwangere dames

Het is dat Betty inmiddels al bevallen is, maar desondanks is deze ‘zwangerproof’ tiramisu toch een echte aanrader! En wil je toch liever een traditionele tiramisu met rauwe eieren? Check dan dit Tiramisu recept van Betty!

Er is altijd een gaatje voor tiramisu

Als ik in een Italiaans restaurant eet, denk ik na het hoofdgerecht vaak: “nee, dat dessert gaat echt niet meer passen”. Maar als ik de tiramisu op de manukaart zie staan, dan ben ik alnog om. En dan gaat hij altijd tot de laatste kruimel op. Ik verwonder me dan altijd weer over m’n maagcapaciteit op dat soort momenten 😉

Tiramisu met kokos, mango en banaan recept kokostiramisu italiaans recept bettyskitchen

Opstijven van Tiramisu met kokos

Houd er bij de bereidingstijd rekening mee dat na het bereiden van deze tiramisu met kokos, mango en banaan deze nog minstens 3 uur de koelkast in moet. Dit is dus typisch zo’n dessert dat je lekker kan maken ter voorbereiding, voordat je gasten er zijn. Het liefst zelfs nog een dag/avond van tevoren en dan sta je tijdens je Italiaans eetfeestje geen uren meer in de keuken!


Print

Recept: Tiramisu met kokos, mango en banaan

Tiramisu met kokos, mango en banaan recept kokostiramisu italiaans recept bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 3 hours 15 minutes
  • Yield: 8 porties 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 15 lange vingers (voor 1 laagje),
  • 100 ml. kokosmelk,
  • 75 gram mango (bv. stukjes uit de diepvries),
  • 1 rijpe banaan,
  • 250 gram mascarpone,
  • 250 ml. slagroom,
  • 1 zakje klop-fix,
  • 1 el. geraspte kokos,
  • 1 el. kokossnippers,
  • 2 el. cacaopoeder,
  • 1 tl. gemalen kaneel,
  • Evt. vanillesuiker.

Benodigdheden:

  • Blender,
  • Mixer,
  • Brede, lage schaal om de tiramisu in te serveren.

Instructions

  1. Begin met het maken van de bodem. Mix de kokosmelk, stukjes mango, kaneel en 75 ml. koud water door elkaar in de blender tot een egaal geheel.
  2. Leg de lange vingers in de schaal zodat de hele bodem bedekt is. Giet het kokosmelk-mango mengsel eroverheen en schud de schaal licht zodat het mengsel ook de bodem bereikt. 
  3. Prak de banaan met een vork. Mix de slagroom nu met de mixer stijf samen met de klop-fix. Schep de mascarpone door en roer dit samen met de geprakte banaan en geraspte kokos door de slagroom. Proef het mengsel en voeg indien gewenst nog wat vanillesuiker toe. 
  4. Schep het mengsel nu op de lange vingers in de schaal. Strijk het goed uit. Je kunt eventueel nog een extra laag lange vingers, kokosmelk-mango en mascarpone toevoegen. 
  5. Dek de schaal af en zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
  6. Zodra je de tiramisu met kokos, mango en banaan wilt serveren strooi je het cacaopoeder eroverheen met een zeef (zodat er geen klontjes op vallen). Verdeel als laatste de kokossnippers eroverheen. En dan: genieten maar!

 

PS. Ben je liefhebber van tropische desserts? Maak dan ook eens deze Banaan in kokosmelk (Thais dessert) of dit Tropisch dessert met kokosnoten. Echte aanraders! 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Tiramisu met kokos, mango en banaan recept kokostiramisu italiaans recept bettyskitchen

Category: Nagerechten Tags: dessert, geraspte kokos, Italiaanse keuken, kokosmelk, kokossnippers, lange vingers, mango, mascarpone, Nanda Appelman, slagroom, Thaise Keuken, tiramisu

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Weber Barbecue Workshop (Vlog)
Volgend bericht: Rijsttaart met een Grieks tintje »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lianne

    30 juni 2017 om 4:53 pm

    Grappige combinatie: mango met kokos, ik ben niet zo’n mangoliefhebber, dus die zou ik vervangen door iets van ananas ofzo, maar wel een eye-opener, dat het ook met iets anders kan dan aardbeien en/of limoncello, alhoewel dat ook heerlijk is.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 juli 2017 om 1:12 pm

      Ja je kunt er echt alle kanten mee op! Bedankt voor jouw tips in ieder geval!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in