Het is alweer het einde van de Italiaanse maand bij Betty’s Kitchen! En wat past daar beter als dessert bij, dan tiramisu? Deze keer een zomerse Tiramisu met kokos, mango en banaan! Dit tiramisu recept is alleen door de smaakcombinatie al anders als anders. Maar ten opzichte van de traditionele tiramisu is dit ook nog eens een variant zonder alcohol en rauwe eieren. Dus ook geschikt voor zwangere vrouwen!
Tiramisu voor zwangere dames
Het is dat Betty inmiddels al bevallen is, maar desondanks is deze ‘zwangerproof’ tiramisu toch een echte aanrader! En wil je toch liever een traditionele tiramisu met rauwe eieren? Check dan dit Tiramisu recept van Betty!
Er is altijd een gaatje voor tiramisu
Als ik in een Italiaans restaurant eet, denk ik na het hoofdgerecht vaak: “nee, dat dessert gaat echt niet meer passen”. Maar als ik de tiramisu op de manukaart zie staan, dan ben ik alnog om. En dan gaat hij altijd tot de laatste kruimel op. Ik verwonder me dan altijd weer over m’n maagcapaciteit op dat soort momenten 😉
Opstijven van Tiramisu met kokos
Houd er bij de bereidingstijd rekening mee dat na het bereiden van deze tiramisu met kokos, mango en banaan deze nog minstens 3 uur de koelkast in moet. Dit is dus typisch zo’n dessert dat je lekker kan maken ter voorbereiding, voordat je gasten er zijn. Het liefst zelfs nog een dag/avond van tevoren en dan sta je tijdens je Italiaans eetfeestje geen uren meer in de keuken!
Recept: Tiramisu met kokos, mango en banaan
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 3 hours 15 minutes
- Yield: 8 porties 1x
- Category: Dessert
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 15 lange vingers (voor 1 laagje),
- 100 ml. kokosmelk,
- 75 gram mango (bv. stukjes uit de diepvries),
- 1 rijpe banaan,
- 250 gram mascarpone,
- 250 ml. slagroom,
- 1 zakje klop-fix,
- 1 el. geraspte kokos,
- 1 el. kokossnippers,
- 2 el. cacaopoeder,
- 1 tl. gemalen kaneel,
- Evt. vanillesuiker.
Benodigdheden:
- Blender,
- Mixer,
- Brede, lage schaal om de tiramisu in te serveren.
Instructions
- Begin met het maken van de bodem. Mix de kokosmelk, stukjes mango, kaneel en 75 ml. koud water door elkaar in de blender tot een egaal geheel.
- Leg de lange vingers in de schaal zodat de hele bodem bedekt is. Giet het kokosmelk-mango mengsel eroverheen en schud de schaal licht zodat het mengsel ook de bodem bereikt.
- Prak de banaan met een vork. Mix de slagroom nu met de mixer stijf samen met de klop-fix. Schep de mascarpone door en roer dit samen met de geprakte banaan en geraspte kokos door de slagroom. Proef het mengsel en voeg indien gewenst nog wat vanillesuiker toe.
- Schep het mengsel nu op de lange vingers in de schaal. Strijk het goed uit. Je kunt eventueel nog een extra laag lange vingers, kokosmelk-mango en mascarpone toevoegen.
- Dek de schaal af en zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
- Zodra je de tiramisu met kokos, mango en banaan wilt serveren strooi je het cacaopoeder eroverheen met een zeef (zodat er geen klontjes op vallen). Verdeel als laatste de kokossnippers eroverheen. En dan: genieten maar!
PS. Ben je liefhebber van tropische desserts? Maak dan ook eens deze Banaan in kokosmelk (Thais dessert) of dit Tropisch dessert met kokosnoten. Echte aanraders!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Lianne
Grappige combinatie: mango met kokos, ik ben niet zo’n mangoliefhebber, dus die zou ik vervangen door iets van ananas ofzo, maar wel een eye-opener, dat het ook met iets anders kan dan aardbeien en/of limoncello, alhoewel dat ook heerlijk is.
Betina Oostveen
Ja je kunt er echt alle kanten mee op! Bedankt voor jouw tips in ieder geval!