Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het beste van Frankrijk en Italie in een! Deze Tiramisu Croissant Wafels hebben een lekkere laag mascarponecreme en worden bestrooid met poedersuiker!
Tiramisu Mascarpone Creme op een wafels van croissantdeeg
Ik heb hier al vaker recepten met croissantdeeg gedeeld, maar de trend waarbij je het deeg in een wafelijzer bakt is toch wel mijn favoriet! Deze wafels van croissantdeeg kun je vervolgens beleggen met een topping naar keuze. Denk aan iets romigs zoals een pistachecreme of onderstaande mascarpone creme. Maar simpelweg met jam en fruitm, maar ook nutella en gehakte noten zijn mogelijk als topping. Voor de koffiesmaak die hoort bij Tiramisu kun je espresso poeder aan de creme toevoegen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je wafel (achteraf) te besprenkelen met afgekoelde espresso koffie.


Nog meer lekkere recepten voor Tiramisu maken
Ben jij ook grote fan van Tiramisu maken en verorberen. Naast deze Tiramisu croissantwafels heb ik nog veel meer recepten voor tiramisu maken online staan. Probeer zeer zeker ook eens:
- De klassieke tiramisu in kleine glaasjes
- Tiramisu met bosvruchten
- Limoncello Tiramisu Taart
- SInterklaas Tiramisu met speculaas en mandarijntjes
- Tiramisu zonder alcohol en zonder rauwe ei (voor kinderen en zwangere vrouwen bijvoorbeeld)
Heb je nog geen wafelijzer in huis?
Voor de beginner:
Voor de wafel koning:
Tiramisu Croissant Wafels
Dit recept is het beste uit twee werelden! Deze croissant wafels worden namelijk belegd als tiramisu. Denk krokante wafel van croissantdeeg met romige mascarpone room, koffiesmaak en bestrooid met cacao poeder!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 6 stuks
- Category: Tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 1 koelvers blik XL croissantdeeg – voor 6 grote stuks
- 250 gr. mascarpone
- 50 gram fijne suiker
- 2 tl. espresso poeder
- 200 ml. slagroom (minstens 35% vet)
- 3 eetlepels cacao poeder
- bakspray of olie, voor het wafelijzer
Extra:
- Wafelijzer
- keukenmixer met garde
- spuitzakje + spuitmondje
- spatel
Instructions
- Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand. Rol het XL croissant deeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een soort platte croissant.
- Spray het wafelijzer in met bakspray en plaats twee ‘croissants’ in het ijzer. Sluit het wafelijzer en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot goudbruine croissant wafels. Haal de ‘croissant wafels’ uit het ijzer en laat op een bord een beetje afkoelen.
- Doe de mascarpone in de mixerkom en klop vast een beetje los. Voeg suiker en espresso poeder toe en laat 1 minuut draaien. Dan gaat de opgeklopte slagroom erbij.
- Stop de mascarponecreme in een spuitzakje en bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast. Gebruik de spuitzak om banen of toefjes creme op de bovenkant van de wafels te spuiten. Bestrooi daarna met de cacao en serveer de Tiramisu Croissant Wafels direct.
Eet smakelijk!
Notes
Serveertip:
zet een extra kopje espresso en laat een beetje afkoelen. Gebruik vervolgens dessertpipetjes om de espresso ‘op te zuigen’ en steek boven in de tiramisu croissant wafels. Zo kan iedereen zelf nog een beetje extra verse koffie over de wafel heen druppelen.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Tiramisu croissant wafels wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Geef een reactie