• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

9 mei 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel en meer! Vandaag zetten ik een milde gele curry met vis en bloemkool in het zonnetje! Want dit gerecht is zo lekker op zomerse dagen. Zacht en romig, zelfs een tikkeltje zoet en smaakt naar een dagje aan het Thaise strand.

recept thaise gele curry met vis en bloemkool © bettyskitchen.nl

Thaise groene curry met kip maken

Als je door de vele geuren, kleuren en curry’s het (Thaise) bos niet meer kunt vinden, dan heb ik hier een makkelijke onthoud tip voor je. Thaise Rode curry is de pittigste. Deze vind ik persoonlijk heel goed bij vlees passen. Een Thaise groene curry is wat ‘zuriger, maar ook lichter van smaak en past naar mijn mening dan ook het beste bij kip. De gele curry is het mildst en past perfect bij (wit)vis, garnalen, maar ook groenten en vegan gerechten.

recept thaise gele curry met vis en bloemkool © bettyskitchen.nl
recept thaise gele curry met vis en bloemkool © bettyskitchen.nl
recept thaise gele curry met vis en bloemkool © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten uit de Thaise keuken

Ga jij aan de slag met het maken van deze Thaise gele curry met vis en bloemkool? Laat ons dan zeker even weten wat je er van vindt! En ben je ook helemaal weg van dit soort gerechten uit Thailand? Check dan hier nog veel meer heerlijke recepten uit de Thaise keuken:

  • Panang Curry met tofu en pinda’s (V)
  • Laab Salade met kip en limoen
  • Thaise Curry Kroketjes
  • Tom Kha Kai (kokossoep met kip)
  • Thaise rode curry met rundvlees en aubergine

Print

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

recept thaise gele curry met vis en bloemkool © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze lichte Thaise gele curry met vis en bloemkool is zacht van smaak en niet pittig. Uiteraard mag je zelf nog extra pepers toe t evoegen, maar dit hoeft dus niet. Deze volromige milde viscurry serveer je met rijst en eventueel kroepoek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram (Jasmijn) rijst
  • 1 sjalotje
  • 1 rode Spaanse peper (optioneel)
  • 1 courgette
  • 400 gram bloemkool roosjes
  • 70 gram Gele Thaise Curry Pasta 
  • 400 ml kokosmelk (in blik)
  • 400 gram baby-mais kolfjes (in blik)
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 limoen
  • 1 el. vissaus,
  • verse koriander
  • zout & peper,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Extra:

  • kookpan of stoompan voor de rijst
  • Wok of hapjes pan

Instructions

  1. Was de rijst in koud water en giet af. Breng de rijst aan de kook volgens de gebruiksaanwijzingen. Stomen in een stoompan is de beste optie hier.
  2. Pel en snipper het sjalotje. Verwijder steel en zaadjes van de peper en snijd fijn. Was de courgette, verwijder de steel en snijd in repen en vervolgens in grove (schuine) stukken.
  3. Verwarm een scheutje olie in de pan op middelhoog vuur en bak hierin uien, (peper, ) courgette en bloemkool gedurende 5 minuten.
  4. Maak wat ruimte vrij in het midden van de pan en voeg hier de gele curry pasta toe. Laat 1 minuut in het midden liggen en bak daar aan. Schep daarna de currypasta compleet om met de groenten. Voeg de kokosmelk toe en schep om tot je een mooie gele currysaus krijgt en alle groenten net onder liggen.Verlaag nu het vuur naar middelmatig en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Ondertussen giet je de maiskolfjes af spoel na en laat uitlekken. Snijd de vis in grote blokken van 2×2 cm en verdeel deze over de saus. Snijd de maiskolfjes in 3 -4 stukken en verdeel deze ook over de saus. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om alles net onder te zetten. Laat 10 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  6. Op het einde breng je de Thaise gele curry met vis op smaak met vissaus (=zout), limoensap (=zuur). Eventueel voeg je ook nog peper en zout toe. Begin altijd met een beetje en balanceer waar je nodig vindt.
  7. Serveer de Thaise gele curry met de rijst en geniet er van!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept thaise gele curry met vis en bloemkool © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise gele curry met vis, bloemkool en rijst wilt gaan maken.

recept thaise gele curry met vis en bloemkool © bettyskitchen.nl

Category: Vis Recepten Tags: bloemkool, courgette, curry, Glutenvrij, hoofdgerechten, kabeljauw, kokosmelk, koriander, limoen, mais, rijst, rode peper, sjalotten, Thailand, Vis, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)
Volgend bericht: Croissant Wafel met Pistache Creme »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee