• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Thaise kokos soep met kip (Tom Kha Kai)

Thaise kokos soep met kip (Tom Kha Kai)

27 mei 2016 Door Betina Oostveen 27 Reacties

Wij kunnen natuurlijk geen Thaise maand houden op de blog, zonder het recept voor Thaise kokos soep met kip te posten. De Tom Kha Kai is inmiddels wereld beroemd en is wat mij betreft ook Thailand op 1 bord.

Alle typische smaakmakers uit de Thaise keuken komen voor in Tom Kha Kai en het is dan ook een gerecht dat je minstens 1x in je leven gegeten moet hebben. Wedden dat je er net zo verliefd op wordt als ik?

Taalcursus Thais

Even een kleine taalcursurs Thais:  Tom = Soep, Kha = Galanga en Kai = Kip.  Tom Kha Kai is dus de welbekende Thaise kokos soep met kip en galanga wortel. Omdat deze laatste niet standaard hier in de schappen ligt, wordt galanga ook wel vervangen door gemberwortel. In Thailand kom je deze soep ook vaak op de menukaarten tegen als:  Thom Ga Gai, Tom Ka Kai, Tom Kaa Gai of ต้มข่าไก่  . Het hangt er maar net van af in welk stukje van Thailand je je bevind. Met de kokos soep als basis, kun je ook stukjes varkensvlees (= Moo/Mooh) of garnalen (= Kung/Koong) toevoegen. Varieer er dus gerust op los en gebruik onderstaand recept als basis voor je Tom Ka soepen.

Thaise kokos soep met kip (Tom Kha Kai)
Thaise kokos soep met kip (Tom Kha Kai)

Thaise kokos soep met kip

Deze Thaise kokos soep met kip is een beetje van alle markten thuis. Licht zurig, een beetje zoet, maar ook zout en romig.  Alle smaken komen samen =  umami. Maar omdat smaak persoonlijk is, geef ik je nog wat extra tips. Vind je de soep te zurig? Voeg dan een beetje extra suiker toe. Vind je hem te pittig? Voeg dan wat extra kokosmelk toe. En vind je hem niet zout genoeg, voeg dan een extra scheutje vissaus (Nam Pla) toe.  Balanceer en proef regelmatig in ieder geval. Voor de fans van de Thaise keuken vind je hier overigens een compleet weekmenu met Thaise recepten terug! En als je, net als ik, fan bent van aziatische soepen dan kan ik je deze Chinese Ramen bowl met kip ook zeker aanbevelen!


Print

Recept: Tom Kha Kai (Thaise Kokos soep met kip)

Thaise kokos soep met kip (Tom Kha Kai)

★★★★★

4.3 from 7 reviews

Dit is denk ik wel de meest bekende soep uit Thailand, voor ons westerse mensen. De combinatie van gepocheerde kipfilet in een pittige soep met laos wortel en kokos uit thailand is er eentje die je zeker eens geproefd moet hebben!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Thaise keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik kokosmelk (400 ml),
  • 1 liter kippenbouillon,
  • 1 stengel citroengras,
  • 1 rode peper,
  • duimpje galangawortel (Laos) *,
  • 5 blaadjes limoenblad,
  • 300 gram kipfilet,
  • 2 bosuien,
  • 150 gram paddestoelen (Shiitake/Oesterzwam /Champignons),
  • optioneel: 50 gram rijstnoedels,
  • 2–3 eetlepels vissaus (Nam Pla),
  • 2 eetlepels sap van een limoen,
  • 1 eetlepel bruine suiker,
  • verse koriander.

* TIP: kun je geen galanga verkrijgen? Gebruik dan gemberwortel.

Extra:

  • soeppan,
  • optioneel: extra pannetje voor koken/weken van de noedels.

Instructions

  1. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon in de soeppan. Snijd de citroengras stengel in 2-3 stukken. Was de rode peper, verwijder de steel, eventueel de zaadjes en snijd in ringen.Snijd de galangawortel in 5 dunnen plakjes van max 0.5 cm. Stop de citroengras, rode peper, galanga wortel en limoenblad bij de kokosmelk en breng aan de kook. Draai daarna het vuur naar middelhoog.
  2. Ondertussen maak je de kipfilet schoon en snijd in dunne plakken en stukken. Voeg toe aan de Tom Ka soep en laat garen gedurende 3-5 minuten. Het beste is om dit zonder deksel op de pan te doen, zodat de kokosmelk niet overkookt.
  3. Maak intussen de bosuien schoon: verwijder het buitenste blad en snijd in ringen. Boen de paddestoelen schoon en snijd in parten. Voeg ook toe aan de soeppan en laat mee garen gedurende 3-5 minuten. Je wilt dat je groente zacht gekookt zijn, maar nog wel een beetje bite hebben.
  4. Voor een complete maaltijdsoep en dus extra vulling, kun je wat rijstnoedels koken of weken. Dit heeft meestal maar zeer kort nodig en check de verpakking voor de juiste bereiding. Giet af onder de koude kraan en verdeel alvast over de soepkommen.
  5. Draai het vuur uit. Verwijder de citroengras stengels en breng de Thaise kokos soep met kip op smaak met de vissaus, limoensap, bruine suiker en wat fijn gehakte koriander. Serveer de Tom Kha Kai uit in ruime soepkommen.Eet smakelijk,

    Groetjes, Betty

 

Notes

PS. Ben je fan van pittige Thaise soepen? probeer dan ook deze heldere soepvariant, zonder kokosmelk, genaamd ‘Tom Yum’!

Keywords: soep, thais, kip, kokosmelk, gember, laos, peper, noedels

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

Thaise kokos soep met kip (Tom Kha Kai)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Tom ka kai soep wilt gaan maken!

Category: Soep Recepten Tags: bosui, citroengras, galanga, gember, Kip, kokos, koriander, limoen, paddestoelen, rode peper, suiker, Thaise Keuken, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 5x Nederlandse Instagram Foodie accounts die je wilt volgen
Volgend bericht: Thaise Panang curry met varkensvlees »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicole

    13 april 2017 om 9:00 am

    Heerlijk deze soep! Ik kon geen limoenbladeren vinden bij mijn toko, maar met een paar stukjes limoenschil lukt het ook goed!

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. bob

    29 april 2017 om 5:20 pm

    Misschien er ook bij zetten voor hoe veel mensen dit is, Betty.
    Nu hebben we veel te weinig, bedankt.

    Beantwoorden
    • patricia

      24 juli 2017 om 6:44 pm

      2-4 is inderdaad niet duidelijk. Ik maak van soep sowieso altijd het dubbele ( in dit geval 3x de ingredienten), de rest vries ik in en weet je zeker dat je altijd genoeg hebt.
      Groet Patricia

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        25 juli 2017 om 4:36 pm

        Het hangt ook een beetje van je doel af. Wij serveren deze soep namelijk ook wel eens tijdens een Thaise avond als voorgerecht. Dan heb je genoeg voor 4 personen. Maar als echte vullende maaltijdsoep zou ik dit voor 2 personen aanbevelen.

  3. Floor Elderman

    18 juli 2018 om 6:38 pm

    Topsoep en toprecept. Ik heb in plaats van de paddenstoelen cashewnoten gebruikt en vond dit een erg lekkere vervanging. Zelf houd ik wel van iets meer spice, dus de volgende keer neem ik een pepertje extra!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 juli 2018 om 10:24 am

      hi floor, dat is goed om te horen! dank je wel ook voor je variatie tip!

      Beantwoorden
  4. Lisette

    24 oktober 2018 om 7:48 pm

    Genoten van de Thaise soep vanavond, dank voor je recept, deze is absoluut voor herhaling vatbaar!

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 oktober 2018 om 12:08 pm

      Hi Lisette, dat vind ik heel leuk om te horen!! Dank je!

      Beantwoorden
  5. Tanya

    14 februari 2019 om 4:47 am

    Heel leuk recept. Ik heb de soep net gemaakt en hij smaakt nu al super lekker. Ipv kipfilet heb ik van te voren een flinke kippenpoot laten sudderen van ruim 400 gram met het citroengras en een stuk gember van 2-3cm. Alles eruit gehaald en de stukjes kip terug in de pan. Laos had ik niet vandaar de gember. Ook de limoen bladderen heb vervangen door het sap van een halve citroen want ik hou niet van limoen en bladderen had ik sowieso niet. Ik heb ook wat lavas toegevoegd want dan gebruik ik wat minder zoute ingredienten. 2 eetlepels vissaus was genoeg. Verse koriander had ik helaas niet maar wel gedroogde uit eigen moestuin omdat het nu winter is. Ik heb nu gok weg 2 liter soep, de kippenbouillon die ik had gemaakt was iets meer als 1 liter geworden. Ik heb deze keer wel wat glasnoedels toegevoegd aan de soep omdat ik het als maaltijd soep ga eten, als ik het voor lunch of voorgerecht zou eten dan had ik de noodles weggelaten. Ik ga de soep zeker vaker maken. Ik zag ook het recept voor ‘Tom Yum’ staan, ga ik zeker binnenkort maken. Bedankt voor de recepten.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 februari 2019 om 6:17 pm

      hi Tanya, super leuk deze reactie!
      Ben blij dat je zo enthousiast aan de gang bent gegaan, daarom deel ik maar al te graag de inspiratie met jullie. Geniet er lekker van! En ben benieuwd wat je van de Tom Yum vindt. Groetjes,Betty

      Beantwoorden
  6. Lilianne

    28 februari 2019 om 7:30 pm

    Zo!!!! Dit is lekker!! Ik heb naar een voorbeeld hier eerst met kippenpoten een bouillon getrokken. En ik heb nog een punt paprika toegevoegd, ook mooi voor de kleur. Wij eten dit als soep vooraf dus zonder de noedels. Nu al lekker!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 maart 2019 om 11:48 am

      Hi Lilianne,

      wat leuk om je enthousiaste reactie te horen! dank je wel en heel veel smulplezier!

      Beantwoorden
  7. Robin

    24 april 2019 om 6:45 pm

    Toprecept! Vorige week voor 25 personen gemaakt, groot succes!

    Ik zie reacties staan waar de limoenbladeren zijn weg gelaten. Wel echt zonde, die geven het echt een heerlijk Thaise smaak

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 april 2019 om 8:12 am

      Hi Robin,

      wat ontzettend leuk om te horen! Ben blij dat het jullie gesmaakt heeft!
      Bedankt voor je tip!

      Beantwoorden
  8. Patricia van der Stelt

    11 juli 2019 om 8:09 am

    Het recept ziet er heerlijk uit en staat voor vanavond voor het eerst zelfgemaakt op de planning. Ik wil hem alleen afmaken met wat paksoi. Is het mogelijk om de soep in een wat grotere portie te maken en deze morgen weer op te warmen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 juli 2019 om 7:18 pm

      Hi Patricia, je kunt altijd een grotere portie van alle recepten maken. Op de receptenkaart kun je zelfs x1, x2, x3 aanzetten en dan vermenigvuldigd deze alle ingrediënten hiervoor.

      Beantwoorden
  9. ludo

    28 juli 2019 om 6:58 pm

    Prima recept, Ik wil het wel nog wat aanpassen aan mijn voorkeuren. Zo zal ik de volgende keer geen galangawortel meer gebruiken maar gember. Ik heb mij precies aan het recept gehouden wat ingrediënten betreft, maar zal de volgende keer i.p.v. kokosmelk kokos-cream gebruiken. Op de foto van het gerecht is de soep veel witter. Kokosmelk heeft echter een ietwat grijze kleur terwijl kokos-cream veel vaster en witter is en ook veel meer die romige kokossmaak aan de soep afgeeft, maar misschien bedoelde je dat ook wel.
    In ieder geval heb je mij de Thaïse keuken ingeleid en daar kom ik voorlopig niet meer uit!
    Dank voor je lekker en vooral ook helder geschreven recept.
    Ludo

    ★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 augustus 2019 om 12:35 pm

      Hi Ludo,

      dank je wel voor je tips in ieder geval en ben blij dat jij het ook een hele fijne keuken vindt!

      Beantwoorden
  10. Tine

    2 september 2019 om 3:26 pm

    Heerlijk recept! Complimenten van mijn familie dit weekend, die echt niet allemaal gewend zijn aan deze smaken. Voor mij een leuke uitdaging om te zoeken naar het ‘umami’ evenwicht. Twee punten voor de volgende keer: bij gebruik van romige kokosmelk pepertje extra gebruiken en verder de kipfilet heel kort meekoken! Volg je het recept dan zit je al op maximaal 10 minuten en warm je de soep op i.v.m. later gebruik, dan komt er nog meer tijd bij. En weg zijn de sappige stukjes kipfilet…

    Beantwoorden
  11. miriam

    1 oktober 2019 om 12:18 pm

    Makkelijk te volgen recept voor een lekkere soep.
    Alleen is dit de eerste keer dat ik citroenrasp gebruik en wist ik dus niet dat die er voor t serveren uit moest 😢

    ★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 oktober 2019 om 3:25 pm

      mijn excuses miriam, ik zal even erbij vermelden dat je de citroengras stengel er beter even uit kunt halen!

      Beantwoorden
  12. José

    29 januari 2020 om 8:27 pm

    Heerlijke Tom Kha Kai. Wij hebben zowel oesterzwammen (150 gram) als kastanje champignons gebruikt (250 gram). Verder je recept gevolgd. Kefir bladeren hadden we gedroogd uit Thailand meegenomen. Galanga vind je meestal in de diepvries bij de toko. Wij vinden de smaak heel authentiek Thaïs. En de soep is lekker snel klaar! Bedankt voor je top recept.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 januari 2020 om 12:55 pm

      Dit vind ik heel leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Fotoreportage: Reis van eten – BijzonderReizen schreef:
    15 mei 2018 om 2:39 pm

    […] – Indiase kip kerrie – Indonesische soto – Chili con carne – Burger – Tom Kha soep – […]

    Beantwoorden
  2. 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken schreef:
    17 december 2018 om 1:53 pm

    […] Tom Kha Kai is een Thaise soep met kip en kokos, die superlekker is om zelf te maken. Dit recept is afkomstig van Betty’s Kitchen. Voor het hele recept klik je hier. […]

    Beantwoorden
  3. Summer time! – Acupunctuur voor vrouwen – Melanie Peters schreef:
    30 januari 2020 om 10:54 am

    […] soep. Tom ka kai, Vietnamese Pho soep: de Aziatische keuken is licht verteerbaar en daarmee een ideale warme lunch. […]

    Beantwoorden
  4. Summer time! Gezond de zomer door schreef:
    16 maart 2020 om 10:35 pm

    […] soep. Tom ka kai, Vietnamese Pho soep: de Aziatische keuken is licht verteerbaar en daarmee een ideale warme lunch. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 30x Keto recepten voor lunch of diner
  • recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl Risotto met rode bietjes en mozzarella
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CACIO E PÉPÉ PASTA ✨ Ik zag Anthony Bourd ✨ CACIO E PÉPÉ PASTA ✨

Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk op tv wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in een restaurantje in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring.

Het is een sober pasta gerecht van spaghetti (rond) of linguini (plat), Pecorino kaas en flink wat grof gemalen zwarte peper. Dankzij die pittige schapenkaas en de peper krijgt je pasta gerecht er een lekker Italiaans temperament van!

Heb jij wel eens cacio e Pépé geproefd? Op de website vind je dit heerlijke recept met YouTube video!

==> https://bettyskitchen.nl/cacio-e-pepe-pasta/
———————-
bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#pasta #recept #cacioepepe #pecorino #peper #spaghetti #youtube #watetenwevandaag #italianfood #pastalover
✨ROZE ONTBIJT SMOOTHIE✨ ‘A smoothie a day k ✨ROZE ONTBIJT SMOOTHIE✨

‘A smoothie a day keeps the doctor away!’
Een smoothie is echt mijn ideale manier om een portie fruit èn groente binnen te krijgen! Deze roze ontbijt smoothie maak je met havermout, frambozen en rode biet voor de nodige vitaminientjes en een ware boost voor je gezondheid!

Deze januari maand draait het vooral om gezonder eten en daar hoort een heerlijke vullende en voedende functie natuurlijk ook bij! Bekijk dit recept en nog vele andere smoothie recepten op de website! Welke is jouw favoriet?

INGREDIËNTEN 
30 gr ‘fijne’ havermout
4 el gekookt water
0,5 kleine voorgekookte rode biet
75 gr (diepvries) frambozen
150 ml amandelmelk
1 eetlepel lijnzaad
100 gr soya yoghurt

==> https://bettyskitchen.nl/gezonde-smoothies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#smoothie #ontbijt #breakfast #pink #roze #havermout #glutenvrij #frambozen #rodebiet #goedemorgen #vitamientjes #powerup #fruit
✨20x RECEPTEN MET PINDAKAAS ✨ Ik heb er een h ✨20x RECEPTEN MET PINDAKAAS ✨

Ik heb er een heel jaar naar vooruit kunnen kijken want het is vandaag wereldwijde PINDAKAAS DAG! Jullie weten maar al te goed dat ik snack met een lepel pindakaas voor de hartige trek, maar ik heb er ook heel veel lekkere recepten mee op de site gemaakt!

Speciaal voor diegenen die ook geen genoegen kunnen krijgen van pindakaas: check nu maar liefst 20x pindakaas recepten op een rijtje! 10x hartige gerechten voor lunch of diner want pindakaas is niet alleen geschikt voor pindasaus maar ook voor een heerlijke Thaise curry. Maar uiteraard ook 10x (gezonde) zoete recepten die geschikt zijn voor ontbijt of tussendoor! En ja het is me ook gelukt om het recept voor de vegan pindakaas cookies met appel van afgelopen week online te zetten! Geniet er dus lekker van!

Waarbij mag pindakaas van jou absoluut niet ontbreken?

==> https://bettyskitchen.nl/recepten-met-pindakaas-hartig-zoet/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En als je dit bericht deelt in jouw stories middels het papieren vliegtuigje dan vind ik dat erg lief!
————————-

#pindakaas #pindakaasdag #peanutbutter #peanutbutterday #pinda #koekjes #cookies #vegan #plantbased #havermout #curry #soep #pindasaus #recept
✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨ Eet jij ook ✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨

Eet jij ook graag een koekje bij de koffie of thee? En denk je dan steeds: ahhh nog eentje dan..? Ik durf te wedden dat je het bij deze echt wel bij 1 stuks gaat houden! Samen met mijn dochter Laura maakte ik een MEGA chocolate cookie klaar en die is om van te smullen! Bekijk onze gezellig receptvideo bij de IGTV’s! 

Ik vond het zo leuk om te zien dat die dochter van mij toch echt wel een passie voor het bakken heeft, zoals ik op mijn jonge leeftijd! Wie weet gaat die nog eens haar moeder achterna! Voor nu is het gewoon lekker genieten van samen bakken en opsmikkelen..

Ben jij meer team #kleinkoekjedrbij of ga je voor team #megacookies ?😜

==> https://bettyskitchen.nl/mega-chocolate-chip-cookie-video/
———————————-
#koekjes #bakken #heelhollandbakt #cookies #chocolade #chocolate #chocolatechip #chocolatechipcookies #youtube #igtv #motherdaughter
✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨ D ✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨

Deze dame heeft een blogartikel geschreven met tips en trucs om je kind meer groenten te laten eten. Deze vind je op dit moment op de website. Mijn driejarige dochter is nogal kieskeurig in wat ze wel of niet eet. Maar om haar voldoende voedingsstoffen binnen te laten krijgen moet mama o.a. extra groenten verstoppen in bijvoorbeeld gepureerde pastasauzen. Maar... het kan ook anders!

@hakgroenten heeft namelijk een ‘intelligent’ bord ontwikkeld speciaal voor kinderen van 4-8 jaar. ‘Het helpende bord’ is groter dan een kinderbord en heeft een speciale verdieping waar je de groenten in serveert. Hierdoor lijkt het optisch alsof er minder groenten op het bord liggen en help je je kind onbewust meer groenten te eten. Het feit dat het hier een ‘wit’ bord betreft is alleen maar beter, want die vrolijk gekleurde kinderbordjes leiden eigenlijk alleen maar af van het doel. Tevens is de plek waar de groenten liggen het witste deel van het bord en daardoor worden de groenten nog aantrekkelijker voor het oog. Swipe even naar de laatste foto waarbij ik exact dezelfde hoeveelheden op de bordjes heb gelegd en oordeel zelf!

Daarnaast krijg je ook de tip van ze om het bord altijd met de groenten naar je kind toe te plaatsen, want eten dat dichterbij ligt beland ook makkelijker in de buik! Iets met de weg van de minste weerstand :-)

Het bord werkt in ieder geval uitstekend bij mijn dochter Laura, maar die is dan ook dol op de doperwtjes & wortel mix van @hakgroenten . Mijn 1 jarige zoon heeft wat meer moeite met zijn groente opeten (zie stories!) maar hij erft straks gewoon het handige bord van zijn zus.

‘Het helpende bord’ is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kost € 12.95 .
Wat vinden jullie van dit ‘intelligente’ bord? Zijn er meer mama’s en papa’s die dit bord gaan uitproberen met hun moeilijke eters?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hoe-laat-je-kinderen-meer-groenten-en-fruit-eten/

-------
#hethelpendebord #kinderbord #hak #groenten #hakerbij #doperwtjes #wortel #friet #kidsproof #samenwerking
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee